Şimdi Ara

2 Yıllık bilgisayar programcılığı okuyanlar veya mezunları [?] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
43.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: WalkOfTheEarth

quote:

Orijinalden alıntı: printf("Hello DH\n");

quote:

Orijinalden alıntı: teknolabs

Meslek lisesi bilgisayar bölümü okuyorum. 4. sınıfım. Bu yıl üniversite sınavından pek beklentim yok bunu için 2 yıllık düşünüyorum. Tabi 1 yıl daha hazırlanmak isterim ama seneye 2 yıllığa direk geçiş büyük ihtimalle kalkacak 2 yıllığı da elimden kaçırmayayım diyorum. Ama hala kararsızım. 2 yıllık bilgisayar programcılığı okumalı mıyım? ve okuduktan sonra devlet veya özeldeki iş imkanları neler? Lütfen 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyanlar veya okumuş olanlar yardımcı olsun.

Bilgisayar Programcısıyım.Devlette MEB de çalışıyorum.86.6 puan ile girdim.Net maaş 1780 TL.Ocaktan sonra 123 lira zam gelecek.24 Aralıkta 1 senem dolacak.2014 KPSS Önlisansa tekrar girmeyi düşünüyorum.Teknikerlik için.

Merhaba hocam PM ile iletişime geçecektim ancak kapamışssınız. Bi kaç soru soracağım size. Devlette bilg. programcısı ne gibi işlerle uğraşıyor? KPSS sizi çok zorladı mı iyi puan almışssınız.

Merhabalar
    PM kutumu tekrar açıyorum,fakat buradan cevap vereyim.

KPSS zorladı mı?

--Açıkçası hayır,sistemli bir çalışma ile(günde 1.5 ya da 2 saat) çok rahat geçilebilecek bir sınav.Hiç stres yapmamak çok önemli.Senelerdir ÖSYM'nin düzenlediği sınavlara girdiğim için artık hangi test grubundan başlayıp nasıl devam etmem ve süreyi kullanmam konusunda bir sorunum kalmadı.Mutlaka sınavda nasıl hareket edeceğinize dair bir yol haritanız olsun.

Devlette ne gibi işlerle uğraşıyoruz

--Bilgisayar Programcıları devlette VHKİ,Bilgisayar İşletmeni,Programcı,Tekniker,Çözümleyicidir.Benim birinci tercihim Programcı,ikinci tercihim Teknikerdir.Şuan VHKİ pozisyonunda çalışıyorum ama yaptığımız iş iki üç yazı yazmak.14 yaşından beri programlamayı seven ben için pekte eğlenceli değil ama asla şikayetçi değilim.Allah'a şükür,bir iş edindik,şu Türkiye şartlarında şikayetçi olamam.

--Maaş konusunda ekstra bilgi vereyim.

Bekar,10/3 devlet memuruyum.Şuan maaşım ilksan kesintisi dahil 1925 lira.Gazetelerde hep haber geçer en düşük memur maaşı şu kadar,bu kadar diye ama öyle bir şey yok

Daha sorularınız olursa,PM den yazabilirsiniz.
    Başarılar

• Devlet siteleri neden ASP.NET ile geliştiriliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: K

Devlet siteleri neden ASP.NET ile geliştiriliyor?

Bizim ülkemizde açık kaynak sistemlere karşı bir ön yargının olduğunu düşünüyorum.
    Daha az maliyet ile yüksek performans sağlayan sistemler adı açık kaynak olunca biraz daha kenarda kalıyor.(ASP.Net sistemine laf atmadım,tartışma çıkmasın )
    Sadece devlet kurumlarında değil,bir çok özel kuruluşta ASP.Net platformunu kullanıyor.
    Birincil nedeni arkasında Microsoft gibi bir şirketin olması.
    Yarın Oracle,MYSQL platformunu bünyesine kattığı gibi PHP platformunuda bünyesine katsa herhalde PHP+MYSQL de rağbet gören sistem olurdu.
    Bunun yanında benim rastladığım kadarıyla SGK bazı sistemlerinde JSP kullanıyor.Onunda arkasında Oracle var.Yani kurumsal firmalar ve kuruluşlar,sistemlerinin devamlılığı ve güvenilirliği için arkasında güçlü bir destekçi bulunan sistemleri tercih ediyorlar.Açık kaynak bu konuda pek tercih edilmiyor.Yoksa ben de isterim web siteleri PHP tabanlı olsun,yazılımsal sistemler Python ile yazılsın

• Ben de Bilg.Tekn. ve Programlama bitirdim.KPSS'den 85 puan alarak atandım ve devlet memuru oldum.Atandıktan sonra Dikey geçişle İşletme Lisans bölümünü bitirdim.Onla beraber(ki 4 yıllık mezunu olunca sadece 2-3 lira farkediyor ) şu anki maaşım 9/3 1993 lira.

VHKİ-Bilgisayar İşletmeni gibi GİH sınıfına mensup isen 3 aşağı 5 yukarı bu maaşları alırsın.Ama örneğin Teknikerlik ve Programcılık gibi teknik hizmetlerde maaşın bayağı bi artar.

Atanmak istiyorsan 85'in altına düşme.En kötü ihtimal 84...Bu puanın altında kalırsan kolay kolay atanamazsın.

Bu puanı almak çok zor olmadı.Zira benim ÖSS'den gelen bi temelim vardı.Sayısalcıydım ve matematikte çok iyiydim,Türkçem de bir o kadar iyiydi.Genel Yetenek bölümü cepteydi anlayacağın.Yoğunluğumu Genel Kültüre verdim.Tarih-Coğrafya ve Anayasaya çalışıp durdum.Ve bol deneme çözdüm.Başka birşey yapmadım.Dersaneye de gitmedim bu arada.Böyle işte.Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: BluePage

2 yıllık proglamlama okursan hiçbişey öğrenemezsin 4 yıllıklarda bile 1 senesi garanti algoritmaya gidiyor. max 1 dil öğrenirsin(tam anlamıylamı bilinmez) sonrada çıkar işsiz işsiz gezersin 4 yıllıklara hazırlan bence ben 4 yıllık mühendisliklere hazırlanıyorum

alalasi yok evde arkadaism kendindne ogrendi suan cocuk mezun olmadan 2400 tllik is geldi yazilim gelistiricisi coxuk on lisans okuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.