Şimdi Ara

2 YILLIK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar 2 yillik uniVersiteler hakkinda ne dusunuyorsunuz, avantajlari ve dezavantajlari nelerdir.

• 2 yıllık okuyan birisi olarak cevap vereyim. Ailenden uzaktan okursun , kafana göre yaşarsın filan bunları geçiyorum. Ben tamamen geleceğe odaklandığım için derslerim güzel gelsin derdindeyim. Avantaj olarak sağlık bölümlerinde ve mesleğe yönelik olanlarında var o da ne kadar avantaj sana bağlı. Mesela sağlık bölümünde okursun 2 yıl sonra hemen işe girebilirsin. Dezavantajda yazayım biraz. 2 yıllık olduğu için ipini koparan gelebiliyor. Hele bir de benim gibi turizm bölgesinde isen çok cacık adamlar olduğunu görebilirsin. Okul 2 yıllık ama adamın/kızın 1.00 'den düşük ganosu var. Eğer 4 yıllık filan düşünüyorsan çok aşırı çalışmadan ganonu yüksek tutabilirsin. Düz lise mezunuyum lisede bu kadar iyi notlarım yoktu diyebilirim.
  • 2 yıllık meslek yüksek okulları, kendinin geliştirirsen, büyük fırsatlar verebilir. deneyimli ve kalifiyeli ara eleman ihtiyacı var. ama mezun olur olmaz büyük maaşlar bekleme. öncelikle piyasada çalışarak, deneyim kazanmalısın. okul dışında piyasanın dinamiklerini ve çalışma hayatının püf noktalarını bilmek zorundasın. tabiki 4 yıllığa geçiş hakkında var. ama her iki durumda da çok çalışmalısın.

sana bir tavsiye, kiminle okuduğun değil, öğretim üyeleri ve altyapı daha önemlidir. zaten, ipini koparıp gelenler, kantinde takılıp, sınavdan sınava gelirler. tek rahatsız edici tarafları, senden ders notlarını istemeleridir.

[DH] Öğretmenler Odasi!
  • İlk yılında çömezsin,ikinci yılında mezun Şaka bi yana mesleğimi hemen elime alıyim diyosan okunabilir ama büyük paralar kazanma şansın ilk yıllarda yok.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.