Selam arkadaşlar. Bugün bağladığım harddisk im de bir bölüm oluşturayım derken yanlışlıkla Windows XP kurmuşum tekrar. Sonra o diski formatladım ancak yine de PC başlarken 2 Windows XP görüyor ve "Hangisinden başlamalı" şeklinde soruyor. Yani diskten sildiğim halde halen görüyor. Yanlışlıkla kurduğum 2. XP'yi nasıl tamamen silebilirim? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Başlat - Çalıştır'ı açın c:\boot.ini yazıp enter'a basın. Açılan boot.ini dosyası şöyle olmalı..
[boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
Kolay gelsin..
quote:
Orjinalden alıntı: credo
Başlat - Çalıştır'ı açın c:\boot.ini yazıp enter'a basın. Açılan boot.ini dosyası şöyle olmalı..
[boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
Kolay gelsin..
Bende yazanı aktarıyorum aynen :
[boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
en alt satırı mı silmeliyim?
Evet, alttaki satırı silmeniz gerekiyor. Ancak işi sağlama almak gerekirse, seçmeli ekrandan hangi seçeneği seçtiğinizde XP açılıyorsa o satırın kalması gerekiyor. Diğer satırı seçtiğinizde XP açılmaz, işte silmeniz gereken o satır.
Kolay gelsin..
Öncelikle çalışmayan ilk satırdı onu silip denedim yine olmadı (bu seferde sildiğim satır yerinde 'varsayılan' çıktı :) . Sonrasında senin yazdığım satırları direk c/p yaptım benimkilerin üzerine ve bu sefer oldu sorun çözüldü ilgin ve yardımın için teşekkür ederim