Şimdi Ara

2.üniversite okumak isteyenler askerlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2.üniversite okumak isteyenler askerligi nasil hallediyor tecil edilemiyor yazıyor.lisans okuyan birinin tecil ettirmesi için yuksek lisans lazim yazıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tecil hakkın varsa kullanırsın ki ben öyle yaptım yoksa da açık ögretim yazarsın formalite icabı onda kayıdın olur bir yandan sınava hazırlanırsın girersin kazanırsan kaydını sildirir yeni okuluna kayıt olursun bu askerlik olayı çok saçma geçmeleri lazım profesiyonel orduya hala bunlarla ugraşıyoruz
  • SS27 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben suan 20 yasindayim okudugum okulu bitirmeden baska okula başlayabilirmiyim 22 23 yaşında falan merak ettim

• Baska üniversite kazandığında kayıt haftası okuduğun okuldan kaydını sildirmek gerekli bnde senin gibi 20 yaşındayım bölümümden memnun değilim.E devletten baktınızmı ne zamana kadar tecil olmuş ?
  • kardeşm şuan 23 üm tekrardan 2.ünim için hazırlanıyorum alanım dışı ailesel sorunlardan dolayı kendimi toparlıyamadım ve ailemin hatrına açıkta kalmamak için okudum pişmanım ama o zamanlar böyle sınav temposuna giricek modda degildim başlıyabilirsin ama okuldan kaydını aldırman lazım
  • lCengizHanl kullanıcısına yanıt
    devlet 2 yıl tecil veriyordu sanırım yanlış olmasın oturdugun yerin askeri şubesini ara konuş birde tam sıkıntı ordaki memurlar hepsi suratsız sanki malını almaya gelmişsin gibi bakıyorlar tam rezalet
    Sormak istediğim ben bir okulu bitirmeden 22 23 yasinda 2.uniye gecebiliyormuyum . Sinavi kazandiktan sonra uniden ilisigi kesmem yetiyor mu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik ve Üniversite
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kardeşim istersen 30 ol yaşa niye takıldın anlamadım geçersin kazanınca kesersin okudugun üni ile ilişkini kayıt zamanı gidip yaparsın
    Tamam da ben okulu birakip geccegim an tecil suresi bitmis olmuyor mu

Kusura bakma evham yaptim seni de yordum siz ilk okulunuz 4 yillik ve sıkıntı olmdayisa bende de olmaz 4 yillik mi

• lCengizHanl kullanıcısına yanıt
    Bakmadim gecen sene tecil ettirmistim universitede değildim zaten o zaman

• yok kardeşim sıkıntı yok yaşa çok takılma tecil konusunda ise okula kayıt oldugun zaman okulla beraber tecilin başlıyor diyebiliyorum bir sıkıntı olucagını düşünmüyorum
  • hocam şimdi bak şöyle seni okul tecil yaptırdı ya sen kendi tecil hakkını kullanmadıysan 1 yıl ya da 2 yıl sana devletin tecil hakkı var sen onu bozarsan devletin verdigi hak biticek okul okuyorsan onun yaptıgı devam eder
    Lise bittikten sonra yaptirdim 1 kez

• tmam o zaman sen hakkını kullandın şuan ancak okul ile tecil hakkın oluyor o zaman şansa bırakma okulun devam etsin tam kazandıktan sonra hemen o ara halledersin kayıt olayını o arada bir sıkıntı olucagını düşünmüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: teslaa34

Kusura bakma evham yaptim seni de yordum siz ilk okulunuz 4 yillik ve sıkıntı olmdayisa bende de olmaz 4 yillik mi

-Okul okuduğun süre içerisinde 29 yaşına kadar tecilli sayılırsın. 2 veya 4 yıllık farketmez.

-4 yıllık lisans mezunu olduğunda 2 yıllık tecil hakkı verilir. Fazlası verilmez. Yani 24 yaşında mezun olmuşsan 26 yaşında askere gitmek zorundasın. Bu süreyi 29'a uzatmak için sadece yüksek lisans kurtarır seni. Diğer türlü 4 yıllık mezunu olmuşsan lisans, ön lisans veya açık öğretim kazanman tecil sebebi sayılmaz.

4 yıllık bir üniversite okuyorsan mesela son yılda okulu bırakmışsan en kısa zamanda farklı bir üniversite veya açık öğretim kazanman gerekiyor. Yoksa 3 ay içerisinde yoklama yaptırırıp en yakın celp döneminde gitmek zorundasın.

4 yıllık lisansı yarıda bırakmışsan yeniden farklı bir lisans bölümüne kayıt yaptırdığında 4 yıl sonra mezun olduğunda 2 yıllık tecil hakkı verilir. Ancak 29 yaşını aşmamak kaydıyla veriliyor. Onun dışında tecil hakkın olsa bile veya okuyor olsan bile 29 yaşını doldurduğunda askere gitmek zorundasın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: #Ramazan

quote:

-Okul okuduğun süre içerisinde 29 yaşına kadar tecilli sayılırsın. 2 veya 4 yıllık farketmez.

-4 yıllık lisans mezunu olduğunda 2 yıllık tecil hakkı verilir. Fazlası verilmez. Yani 24 yaşında mezun olmuşsan 26 yaşında askere gitmek zorundasın. Bu süreyi 29'a uzatmak için sadece yüksek lisans kurtarır seni. Diğer türlü 4 yıllık mezunu olmuşsan lisans, ön lisans veya açık öğretim kazanman tecil sebebi sayılmaz.

4 yıllık bir üniversite okuyorsan mesela son yılda okulu bırakmışsan en kısa zamanda farklı bir üniversite veya açık öğretim kazanman gerekiyor. Yoksa 3 ay içerisinde yoklama yaptırırıp en yakın celp döneminde gitmek zorundasın.

4 yıllık lisansı yarıda bırakmışsan yeniden farklı bir lisans bölümüne kayıt yaptırdığında 4 yıl sonra mezun olduğunda 2 yıllık tecil hakkı verilir. Ancak 29 yaşını aşmamak kaydıyla veriliyor. Onun dışında tecil hakkın olsa bile veya okuyor olsan bile 29 yaşını doldurduğunda askere gitmek zorundasın.

Diyelim tıpa 23 yaşında başladık.Okul bitmeden askere çağırabiliyorlarmı ? Evet ise okulla ilişiğimiz kesiliyormu ?

• #Ramazan kullanıcısına yanıt
    Lise bittiken sonra tecil ettirdim 1.universiteyi bitirmeden son senemde 22 23 yas civarinda tip fakultesine gecsem 29una kadar sıkıntı cikmadan okuyabiliyorum yani çünkü okul tam bitmemiş oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: GoblinSatack

quote:

Orijinalden alıntı: #Ramazan

quote:

Diyelim tıpa 23 yaşında başladık.Okul bitmeden askere çağırabiliyorlarmı ? Evet ise okulla ilişiğimiz kesiliyormu ?

İlişiğiniz kesilmiyor donduruluyor. Askerlik bittikten devam ediyorsunuz okula.

• quote:

Lise bittiken sonra tecil ettirdim 1.universiteyi bitirmeden son senemde 22 23 yas civarinda tip fakultesine gecsem 29una kadar sıkıntı cikmadan okuyabiliyorum yani çünkü okul tam bitmemiş oluyor

Hocam kaç doğumlusun?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.