Şimdi Ara

2. TUR NASIL KAZANILIR? UMUDUNU YİTİRME (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
1
Favori
5.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İstanbul tekrarlanan seçimde katılım oranının yükselmişti, yani oy vermeyen seçmen sandığa gitmişti. Motivasyon = Değişim

Tekrarlayan seçimde Binali'nin 5% civarında seçmeninin sandığa gitmediğini de gördük. Dolayısıyla seçime gitmeyen bir kitle olduğu gerçek.

Öfke ve değişim talebiyle muhalif seçmenin snadığa daha fazla rağbet edeceğini düşünüyorum. Kılıçdaroğlu falso yapmaz ise, ki yapmayacaktır.

2.5 milyonluk farkın kapanabileceğini Oğan + İnce tutumu belirleyecek, haliyle muhalefette umudun yitip yitmeyeceğini 10 günlük süreç belirleyecek. Daha sonuçların açıklandığı ilk gündeyiz. Umudun yeşereceğini düşünüyorum.

• nonamenouser N kullanıcısına yanıt
    Şunu anlamıyorsunuz Tayyip Erdoğan bu halkı çok iyi analiz ediyor sen sanıyormusun Erdoğan ankara ve İstanbul seçimlerinden ders çıkarmadı

Hala istanbul seçimi de böyleydi sonra böyle oldu demeyi bırakın artık adam dersine çalışmıs rehavete girmedi işi sıkı tuttu tabi karşındaki aday da ekmeğine yağ sürdü

14 gün sonra kabullenirsiniz artık

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

sen hala inceyi dahil ediyorsun hesabına ince yok artık unut. 2.turda kazanma ihtimali olsa o diktatör dedikleri devletin her kurumu elinde olan adam 0.5 puan ile ikinci tura bırakırmıydı sence bir düşün ya.

• Kazanılamaz öyle bir ihtimal yok. Benim gibi birçok muhalif aday ikinci tura gitmeyecektir. fark zaten 0.5 gibi çok küçük bir fark. Seçimde "kural hatası" yapanları birçoğu muhtemelen yaşlı insanlardır. Başka hiç bir denkleme gerek olmaksızın ikinci kez geçersiz sayılacak hata yapmasalar dahi %50 tamamlanır

Muhtemelen %60'a %40 gibi (belki daha fazlası)acayip oranla RTE alacaktır. Zaten bunu bildiğinden son görev dönemine çok güçlü girmek istiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 15 Mayıs 2023; 17:35:16 >
  • crux07 kullanıcısına yanıt

Günün sonunda olay kimin tabanını daha iyi konsolide ederek ikinci tura hazırlayacağına bakıyor. Bir tarafta psikolojik avantajı olan kesim var, ki ben bu kesimin belli oranda rehavete gireceğini düşünüyorum. Beklentim 8%'i ama %5'e e kadar inebilir.

Diğer tarafta kaybettik psikolojisiyle birilerine kızıp sandığa gitmeyecek olan var. Ben bu kesimin nispeten sınırlı olduğunu düşünüyorum, çünkü bu adamlar zaten sisteme ve iktidar partisine çok öfkeli. Bunları 2 hafta içerisinde konsolide etmek mümkündür.

Diğer tarafta Sinan Oğan oyları var bu adamların ortak özelliği gençlerden ve seküler Türk milliyetçilerinden oy alması. Kendisinin yönlendirmesi olur olmaz bilemem fakat ilk turda Tayyip'e vermeyen adamların ikinci turda Tayyip'i veya Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi için bir gerekçe göremiyorum. Özellikle de 2018'den beri hiçbir şeyi iyiye götürememiş, terör propagandası ve iftiraları dışında hiçbir vaadi olmayan bir adam bu 15 günde yeni ne söyleyecek de kendisine oy devşirecek? Yüksek oranı 75-80% sandığı protesto eder ve ikisine de oy atmaz. Kalan kesim değişim ve mültecilerin gönderilmesi talebiyle Kılıçdaroğluna yönelir.

Diğer destekleyici sebepler

1. Sinan Oğan batan gemiye binmez ve Tayyip'i desteklemez.
    2. Sandığa gitmeyen kesimin sandığa gitmesi için tek gerekçe var = Değişim. Buradan 50-100 bin orası oy gelebilir.

• Ikıncı turu KK nın kazanmasının hiç bir yolu yok mantıklı açıdan bakarsak.

Neden diyeceksiniz abi bu adam ne önerecek ? Bunlar masayı ne amaçla topladı ? Güçlendirilmiş Parlamenter sistem ve bir çok konuda değişiklik yani değişim teması ile toplandılar.

Kaç MV aldılar.. 212 filan toplamda.. Ne lazım en kötü 301 ama aslında 360 lazım.. Açığı kapatma şansları var mı? Hayır yok.

Güçlendirilmiş parlamenter sistem iddiasında bulunamazlar. Kanun sözü veremezler vaatte bulunamazlar. Bu MV sayısı ile hiç bir şey sunamazlart seçmene ne gösterecekler ? Değişim teması şu anda çökmüş durumda.

Seçmenin karşısına tamamen farklı bir tema çıkarmaları lazım ama bu seferde zaten ciddiye alınmayan KK hiç ciddiye alınmayacak yani artık şansı yok.

Özetle geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 15 Mayıs 2023; 17:51:0 >

"Günün sonunda olay kimin tabanını daha iyi konsolide ederek ikinci tura hazırlayacağına bakıyor. Bir tarafta psikolojik avantajı olan kesim var, ki ben bu kesimin belli oranda rehavete gireceğini düşünüyorum. Beklentim 8%'i ama %5'e e kadar inebilir." burdan sonrasını okumadım. cumhur ittifakı rehavete kapılsa bile herkes koşa koşa oy vermeye gidecek yine.

ya bak 10 yıl öncesine bakıyorum bu zamanlarda muhalifler polisten su ve biber gazı yiyip ağlıyorken diğer taraf 15 temmuzda mermilerin önüne atladı,tankların altına yattı adamlar gık demedi. bu örneği 2.turda sandığa gitmeyecek bir cumhur ittifakı destekçisi olmadığını idrak edebilmeniz için yazdım. öyle beklentim 8 ama 5 e inebilir falan fistan. seçime 2 hafta daha var kafanızdan şöyle olsa 2 böyle olsa 5 diye hesaplar yapın bakalım.

• Treth kullanıcısına yanıt

Şimdi bu geçmiş olsun yazanların tamamı AKEPE li bunu bir bilelim.

İkincisi, Kendilerini güçlüden yana konumlandıran adamları transfer etmek çok kolaydır. MV çoğunluğu KK'nın CB olduğu yerde anlam ifade etmez.

AKP li derken ben zaten bu seçimde hunharca AKP ye oy vereceğimi söyledim bu yeni bir bilgi değil :) İkincisi evet geçmiş olsun AKP den vekil devşirebileceğini düşünmek hayalden öte bir durum. AKP ancak kendisi gönderir örnek Davutoğlu ve Babacan gibi diğer türlüsü çok zor.

• Tankın egzozunu atletle kapatıp Tankı bozduğunu zannedenler elbetteki ki ikinci tura gider. 95%'i desek yanılmış olmayız.

Ama seçmenlerinizin en az 5%'i ikinci tura gitmeyecek bekleyip görelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nonamenouser -- 15 Mayıs 2023; 17:56:11 >
  • 21 yıldır Ak Parti seçmeni tam kadro seçime gitti. Rehavet asla olmadı...

Hele hele Erdoğan seçmeni bu derece coşturuyor iken rehavet diye birşey olamaz bile...

• set S kullanıcısına yanıt

Ben ikinci turdan bahsediyorum. Örnek istiyorsan milyonali'nin girdiği istanbul seçimine bakabilirsin.

Ama bu sefer uzun adam var bin ali yok

• o zaman da uzun adam vardı kardeşim merak etme

İstanbul seçiminde İmamoğlunu Ak partili seçmende destekledi. Ama şu an hiç bir Ak partili seçmen Kılıçtaroğlunu desteklemez.

Bizim niye haberimiz yok biz uzun adamı cumhurbaşkanı diye biliyorduk ha sen doksanlardan bahsediyorsan o zaman da uzun adam istanbul belediye başkanlığını kazanarak belediye başkanı olmuştu

• Kk nin bu seçimi kazanma ihtimali 0 bile değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 15 Mayıs 2023; 18:44:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekonomi ve maliye bakanı: Mehmet Aydın(tosuncuk)

milli eğitim bakanı: Ahmet Mahmut Ünlü (cübbeli ahmet)

içişleri bakanı:Sedat Peker

dış işleri bakanı Nagehan Alçı

sağlık bakanı : Ahmet Maranki

gençlik ve spor bakanı: Rasim Ozan Kütahyalı

Kültür ve Turizm Bakanı: Şahin K

gibi isimleri yaparsak kazanırız millet bu tarz insanları seviyor.

• Nike kullanıcısına yanıt
    Bırak ya bunlar anlamıyor 14 gün daha kendilerini avutsunlar

Beğenmedikleri kesime cahil deyip hor görüp her türlü zeka ile itham edip aynı duruma kendileri düşüyor

Aya yol yapacak desek inanacak kitlemiz var diyenle 28 mayısta kk kazanacak diyen aynı zekaya sahip

• Ben KK kazanacak demedim, umudunu yitirme dedim. - 1

Bu aşağılık düzenin devamını isteyen kimseye saygı duymam sempati beslemem -2

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.