Şimdi Ara

2 TB WD Disk HD Tune Uyarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar disk sorunsuz çalışmakta lakin gözüme takıldı. Harddisk Health Status : Warning yazılı. Kıllandım 6 saat Error scan yaptım sorun çıkmadı ama bu uyarının sebebi nedir?

• Bu disk harici yada green mi ? Öyle ise çabuk verilerini yedekle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viper17 -- 22 Haziran 2013; 14:50:13 >

Orijinalden alıntı: viper17

Bu disk harici yada green mi ? Öyle ise çabuk verilerini yedekle.

Disk WD Green. 3.5" bilgisayar sabit diski.

• quote:

Orijinalden alıntı: tahir40

quote:

Orijinalden alıntı: viper17

Bu disk harici yada green mi ? Öyle ise çabuk verilerini yedekle.

Disk WD Green. 3.5" bilgisayar sabit diski.

Şimdiden geçmiş olsun, verileri yedeklemeye başla.

http://en.wikipedia.org/wiki/S.M.A.R.T.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 3 Şubat 2023; 14:7:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı hata daha önce kullanmakta olduğum Seagate ST3320620AS hard diskimde vardı. Araştırdığımda yine konuda da yazıldığı gibi kablodan kaynaklı bir sorun olabileceğini okumuştum, daha sonra SATA kablosunu ve hard diskin takılı olduğu SATA portunun yerini değiştirdim ancak sonuç yine aynıydı. Hard diskimin garanti süresi dolduğu için ve bu şekilde kullanmak içime sinmediği için sorunu da belirterek hard diski satmıştım. Eğer hard diskinizin garantisi devam ediyorsa durumu bildirerek garantiye verebilirsiniz.

Opel Grandland 1.2T Elegance AT8 '22
    Lenovo LOQ 15IRH8 w/RTX 4060 || ROG Strix Scope II 96 Wireless || Razer Viper V3 HyperSpeed || Razer Hammerhead HyperSpeed
    LG OLED evo C3 48" || Samsung HW-Q800D || PlayStation 5 Pro
    Samsung Galaxy S24 Plus || Huawei Watch GT4 || Huawei FreeBuds 6i

• sarppy kullanıcısına yanıt
    hata hdd içindeki istatistiklere bir kere kayıt oldumu kabloyu değiştirseniz bile S.M.A.R.T. raporundaki değerler değişmez (.... Count değerleri için böyle). Bir anlığına aşırı bükülmüş bir sata kablosu bile bu hatanın istatistiklere işlenmesi için yeterlidir.
  • @sarppy sizinkinde Health Status: ok benimkinde warning yazılı. Sanırım benimkinin durum daha vahim Bu arada harddisk full ama ne bi hata mesajı ne performans düşmesi gözlemlemedim. Bad sector de yok... Belki HD tune kurcalıyor olmasam hiç görmeyeceğim bir mesaj...

• http://forum.donanimhaber.com/m_36858646/mpage_2/tm.htm
    Buradan takip edebilirsin, mümkün mertebe durum izah edilmiş.

Saygılarımla.

Orijinalden alıntı: cosx

http://forum.donanimhaber.com/m_36858646/mpage_2/tm.htm
    Buradan takip edebilirsin, mümkün mertebe durum izah edilmiş.

Saygılarımla.

Arkadaşın harddisk gitmiş :) Her tarafta warning yazıyor, kendisi bad sektörler olduğunu da ifade etmiş. Bad sector varsa harddiskten hayır gelmez.

• Arada bir kontrol etmen yerterli artmadıkça sorun yok.

Orijinalden alıntı: bronzeage

@sarppy arkadaşın hd tune sürümü 5.50. yeni sürümle denerseniz sizinkinde de "ok" yazar diye tahmin ediyorum.

Haklısınız, yeni sürümü indirdim benimkinde ok diyor... herhalde önemli bişi değil ki ok diyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahir40 -- 23 Haziran 2013; 14:54:48 >

• Genelde kablodan kaynaklı olarak ortaya çıkıyor bu durum.
    Sebep IDE veya SATA kablolarda aşırı katlamalar sebebiyle kırılmaların oluşmasıdır.

Sürekli olarak artıyorsa öncelikli olarak sata kablo değişimi eğer halen devam ediyorsa port değişimi yapın.

Disk ölmüş diyen arkadaşlar içinde; halen kullanımda olan ve 1000-5000 arası bu değere sahip birsürü disk gösterebilirim.

Orijinalden alıntı: Turkforce

Genelde kablodan kaynaklı olarak ortaya çıkıyor bu durum.
    Sebep IDE veya SATA kablolarda aşırı katlamalar sebebiyle kırılmaların oluşmasıdır.

Sürekli olarak artıyorsa öncelikli olarak sata kablo değişimi eğer halen devam ediyorsa port değişimi yapın.

Disk ölmüş diyen arkadaşlar içinde; halen kullanımda olan ve 1000-5000 arası bu değere sahip birsürü disk gösterebilirim.

1173 bendeki değer 2 senedir sıkıntı yok, ama bendeki kablo kaynaklı değil. Sebebi harici disk olarak da kullandım media player içinde de kullandım her şekilde artıyor. eğer o anda iletişim hatası veya i/o hatası olursa değer yükseliyor. O yüzden 1 taneden bir şey olmaz.
  • arkadaşlar bu harddisk düzelirmi yoksa çöpe mi atmalıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sergen09 -- 6 Kasım 2013; 16:14:43 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.