Şimdi Ara

2 tane 2gb ddr2 birlikte açılmıyor Acil yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba forum 2 gündür kafayı yicem denemediğim şey kalmadı başta yapmam gerekeni şimdi yapıyorum ve sizlerin engin bilgisine danışıyorum. Hemen soruya geçeyim
    https://www.asus.com/Motherboards/P5KPL/

Anakart modelim bu max 4gb kadar destekliyor benim elimde 1gb+1gb Kingston ramler vardı. Ben işlemciye de Q6600 taktım. PC arada mavi ekran falan vermeye başladı ramlerden 1 tanesini söktüm yapmamaya başladı bende cıkartığım ramin bozuk oldugunu düşündüm ve bunun için 2 tane 2gb ddr2 ram satın aldım.2gb Ramler tek calısıyor 2gb + 1 gb calısıyor. Fakat 2 tane 2gb rami takınca windows dahi acılmıyor pencere simgesinde donup kalıyor. Önce sistem 3.5 gb olarak algıladı bios güncel attım 4gb gördü yine açmadı. Biostan kuzey köprüsüne girip ayarları manuel yaptım 5 5 5 15 gibi birşey ve 677 mhz e indirdim bu sefer sistem acıldı lakin stabil değil bir anda mouse ısığı gidiyor ve sistem donuyor. Ramleri satın aldıgım yer aynı mağaza modeller aynı ramlerin üzerinde yazan seri nolar aynı lakin ! bu siyah modüllerin 1 modelde büyük diğer modülde daha küçük.

Aklıma gelen ihtimaller

1- Bu aynı model yazan ramler bir şekilde birbiriyle uyumsuz
    2- Anakartın ram slotlarında problem var
    3- Q6600 işlemci problemin ana kaynağı
    4- Power supply ölmüş (cooler master kasa ile gelen thermal master) TM-350-PMSP W/Passive PFC
    5- Yazılımsal problem

Bu sorunumu çözen gerçekten bizden hayır duası alıcak evde 2 kardeş baya kafayı yedik. Teşekkürler

• vede arkadaşlar bu problemi çözmek için o kadar çok okudum ki türkçe ve ingilizce forumlarda. Benzer problem yaşayan fakat sonucu yazmayanlar söyle birşeyden bahsetmiş.

Ramlerde CL değerleri denilen birşey varmış ve anakartın da bu değerleri destekleyeni ve desteklemeyeni varmış. Konu hakkında net bilgisi olan varmıdır ? Bununla bir ilgisi olabilir mi bilmiyorum.

Yabancı bi forumda benimle aynı problemi yaşayan birisi için şu cevap verilmiş
    If the RAM is approved for your CPU, then run Memtest86+ from a floppy, CD or flash drive to check each DIMM for errors - individually and then with both installed.

İşlemcinin rami onaylaması gibi bi durum mu söz konusu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kajmerian -- 17 Aralık 2017; 1:29:20 >
  • Ayrıca ana kartın sitesinde yazan şu bilgi ne anlama geliyor ?

4 x240-pin DIMM, Max. 4 GB, DDR2 800/667 Non-ECC,Un-buffered Memory
    Dual Channel memory architecture
    *When installing four DDR2 DIMM modules, install only single-sided memory modules.
  • Hocam 2008 yılında aynı anakartı kullanmıştım. Aynı sorunları bende yaşadım. 3 gb sorunsuz çalışıyordu ama 4 gb 2+2 yada 1+1+1+1 yapınca açılmıyordu sorun çözümü ise ;

Eğer 4 gb ram kullanacaksınız ram modülleri tek taraflı ram olmak zorunda. Yani ben çözümü öyle bulmuştum. 4 adet 1 gb tek taraflı ram kullanmıştım ve sorunsuz 4 gb gördü ve açılmıştı.

Sorun şu ki tek taraflı bellek bulmak zor eski teknoloji artık tüm bellekler çift taraflı.

Tavsiyem bütçeniz varsa başka bir anakart almanız. Tavsiyem P45 chipset anakart bulabilirseniz almanız yönünde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Gardiyan- -- 17 Aralık 2017; 10:57:46 >
  • -Gardiyan- kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler anakart önerilerinizi bekliyorum bütçem 100 150 lira

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kajmerian kullanıcısına yanıt
    2.el bakındım biraz,şu olabilir

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-gigabyte-ep45c-ds3r-quad-core-1333mhz-ddr2-ddr3-775-lga-anakart-508743605/detay

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu gösterdiğiniz modellerde 2x2 gb ve 2x1gb ramlerimi kullanabilir miyim ?
    Benim önerdiğim anakartta 16GB ye kadar ddr2 ve 4gb kadar ddr3 ram desteği var,yani evet

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    p35 ds3l(ilk link) modelini 4 tane 2 gb çift taraflı kingston slim ram ile kullanıyorum. Sıkıntı yok. Q6600ü de destekliyor.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Harika o zaman tam benim aradığım yanlız piyasadakilerden alırken sağlam oluğ olmadığını nasıl anlıcaz :/
  • Bu arada bu problemden muzdarip olan o kadar çok kişi varki ve hiçbiride tam net cevabı alamamış bu konuyla ilgili.Aynı problemi yaşayan arkadaşlar sorunun temel sorunu bulundu. Anakartınızı çift taraflı modül ramleri gören bir anakart ile değiştiriceksiniz :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.