Şimdi Ara

2 psuyu paraleleme(resimler çekildi) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
4
Favori
26.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: pLqnZippo

Evde Bi Adaptör ßuLdum Üstünde ŞöyLe Yazıyo

Giriş 110/220 v AC
    50/60 Hz 15 Watt
    Çıkış 12 Volt DC
    Güç Max 2000 bişey yazıyo ama orası okunmuyo baya bi eski

Bu kaç Amperdir ? Yardımcı oLursanız Sevinirim

12V çıkış, 2 Amper verebilir max.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nipp10 -- 26 Şubat 2009; 21:07:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: buragsound

quote:

Orjinalden alıntı: audiocu

selam arkadaşlar geçen hafta sonu 4 adet psuyu birleştirdim. sonuç tek kelimeyle mükemmel. voltajlarda hiçbir zaman 12 voltu görmüyorsunuz bas geldiği anda gerilim 10.5 volt a kadar düşebiliyor ancak bu durum ne teybin ön yüzündeki ledlerde kısılmaya, ne amfinin power ledinde kısılmaya ne de seste gömülmeye neden oluyor. Performans çok güzel üstelik kullandığım psular çok kaliteli değiller aralarından biri iyi. resimleri çektim işte bu da benim adaptör;

2 psuyu paraleleme(resimler çekildi)

HOCAM BENDE YAZA DOĞRU POWERLARI 4 E ÇIKARCAM AMA 220VOLT TU NASIL YAPIYIM HEPSİNE AYRI AYRI PRİZEMİ TAKYIM???* BAŞKA NE YAPABİLİRİM

hepsini ayrı ayrı 220 volta vermeye gerek yok, psu ların üzerinde 220 voltları iyi yalıtmak şartıyla aralarında paralelle. sonra 12 volt çıkışlarına birer tane hızlı diyotlardan seri bağla. psu ların yeşil ucunu herhangi bir eksiyle birleştirmeyi unutma yoksa psular açılmaz

• Sağlam tesisat olmuş arkadaşım tebrik.
  • arkadaslar 4x150 =600 wat anfi var tek psu calıstırır mı yoksa boyle 2 tane bırlestırmem mı gerekıyr?
  • arkadaşlar ben yeni bir işe başlayacağım inşallah elimde şu anda 6 adet aynı marka ama eski model normal 220v açma kapamalı psu var onları 6A lik 3er adet diyotla köprüleyip deneyeceğim bakalım nasıl olacak başlayayım resimler gelecek. bence yeni psulardan iyi eski psular yeniler hep dandik bakalım nasıl olacak bir daha foruma gelemezsem hakkınızı helal edin mefta olmazsak devamı gelecek..
  • konu eskide kalmış bayabi googleda dolaşırken denk geldim konuya 5v hattındaki diyotlardan bahsetmişsiniz bu saçma kesinlikle 5v hattındaki diyotlar daha güçlüdürler siz sonuçta 12v luk bir beslemeyi köprülüyorsunuz 35v luk bir diyotu pek ala çok güzel bir şekilde kullanabilirsiniz.
    ikinci olark voltaj düşmesi pek etkilemiyor fln yazılmış etkilemez olurmu 10v a düştüğünde bir besleme 140w verebilmesi için 14 amper çekmesi gerekecek sıfır kayıp ile ama 14v da 10 amper çekmesi gerekecektir.

smps lerin içindeki geribesleme hattı ile oynanarak voltajları yükseltilerek köprülense çok daha iyi olur sanıyorum 12v yerine 14v a yükseltseniz voltaj düşmesi ile 12 ye düşse çok rahat kullanırsınız sanıyorum
  • merhaba arkadaşlar ben diyot faln bağlamadan direk iki psuyu direk anfiye girdim yarım saat kadarda dinledim hiç bişe olmadı ama perforsmans arttı neden diyot bağlıyoruz bu konu hakkında bilgilendirirmisiniz....
  • Diyotlar akımın tek yönde akmasını sağlamak içindir. PSU ların da bir iç direnci vardır, birbirlerinden akım çekebilirler. Yani PSU ların bozulmasını önlemek için diyot kullanılır. Şimdilik 1 şey olmamış. Ama siz olmayacak diye garanti veremezsiniz, ama diyot kullanan biri garanti verebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 26 Ekim 2009; 20:30:50 >
  • mustang bilgilendirdiğin içn teşşkürlerr...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ftderbeder

mustang bilgilendirdiğin içn teşşkürlerr...

Ben teşekkür ederim. Eğer diyot kullanacaksanız, PSU nun verebileceği maksimum akıma dayanıklı olması gerekir diyotun. 2 PSU yu paralellemek için Schottky diyot kullanmanızı öneririm. Schottky diyot, 2 adet yüksek akım taşıyabilen diyodun birbirine bağlanmış halidir, 3 bacaklı bir elektronik malzemedir. Ayrıca normal diyotlara göre daha az gerilim düşüşüne sebep olurlar.

Örnek verecek olursak, koyu sayılar toplam Akımı, diğer sayılar dayanabileceği Voltajı ifade eder.

MBR3045PT ve SBL3040PT 2x15A schottky diyotlara örnektir.
    MBR4045 2x20A, MBR6045 2x30A schottky diyotlara örnektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 26 Ekim 2009; 23:09:04 >

• tekrardan teşekkür ediyorum..

şimdi elimde buluanan 3 adet powerların 5 volt veren çıkışlarını seri şeklde bağladım.15 volt etti.powerlrdan 1.si +5 volt 45 amper 2. si +5 volt 15 amper 3. sü +5 volt 12 amper değerlere sahiptir..bu şekil yapıp anfiye bağladım çalıştı ne gibi sorun olur birde kaç amer girmiş oluyorum anifiye....
  • Amfiye 15 Volt 24 Amperlik bir güç kaynağı bağlamış gibi olursun. 14,4 Volt tan sonrası tehlikeli olabilir amfi için, dikkat etmelisin. 3 PSU yu seri bağladıktan sonra imkanın varsa ölçü aletiyle ölç. Daha sonra amfiyi bağlayıp çalıştırdıkça, Volt değerini izle, muhtemelen düşüş olacaktır. 14,4 Volt tan yüksek oluyorsa, amfideki devre elemanlarına zarar verebilir teorik olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 26 Ekim 2009; 23:41:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MustangGT39

Amfiye 15 Volt 24 Amperlik bir güç kaynağı bağlamış gibi olursun. 14,4 Volt tan sonrası tehlikeli olabilir amfi için, dikkat etmelisin. 3 PSU yu seri bağladıktan sonra imkanın varsa ölçü aletiyle ölç. Daha sonra amfiyi bağlayıp çalıştırdıkça, Volt değerini izle, muhtemelen düşüş olacaktır. 14,4 Volt tan yüksek oluyorsa, amfideki devre elemanlarına zarar verebilir teorik olarak.

amper olarak amperi en yüksek olan powerdan çekmezmi amperi yani 45 amper olmazmı nasıl 24 amper oluyor açıklayabilirmisinz..teşekkürler...
  • Alınan Güç = Verilen Güç

15x(....) = 5x45 + 5x15 + 5x12

15x(....) = 360

(....) = 360/15

(....) = 24 Amper
  • Ya bende 30 cm 1000 lik bi bass ve 800 watt anfi var bunu calıştırmak için 2 tane 15 amper psu kullanıcam ama diyot kulanmassam büyük bi sorun olurmu??
  • Neden herkes okumadan aynı soruları soruyor. Hem de sorunuzun cevabı bu sayfada. Ben Foruma ilk yazacağım zaman, ''Evine tesisat kuranlar klübü... !!!! ...:::1 YAŞINDAYIZ:::...!!!!'' başlıklı forumu sayfa 62 ye kadar teker teker baktım. Zaten foruma ilk mesajım 62. sayfada. Bilmem anlatabildim mi.
  • Diyot arayanlar benimle iletişime geçerlerse soğutucusuyla beraber temin ederim.
  • 15-18 amper psu için diyot nekadardır?
  • 40CPQ040PBF 2x20 A, 40 V (6.70 €, 15 Tl)
    40CPQ045PBF 2x20 A, 45 V (6.84 €, 15 Tl)
    MBR4045 2x20 A, 45 V (Bu yeterli) (7 € civarı, 16 Tl)
    MBR6045 2x30 A, 45 V (Diğerini bulamazsanız bu da olur) (Fiyat ?)

İlk 2 si daha iyi. Çünkü voltaj kaybı ikisinde de 0.43 V.
    Sonraki ikisinde voltaj kaybı sırasıyla 0,80 V ve 0,77 V.
  • sağolasın arkadaşım bilgi için
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.