Şimdi Ara

2 Psu'yu bir sistemde kullanmak hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi yeni sistem kuruyorum, her bir bilşen hakkında forumun farklı yerlerinde farklısorular sordum ve saolsun arkadaşlar çok güzel cevapları ile beni bilgilendirdiler. şimdi enerji kaynaklarını araştırıyordum, ve hiçbişey bilmediğimi farkettim bu elektrik konusunda. hiçbişey anlayamıyorum,

Durum Şu; öyle kral PSU lar alacak kadar param kalmadı, benim elimde iki tane Psu var (biri atrix marka kasanın içinde gelecek 450 Watt lık gerçek 450 olup olmadıgını bilemiyorum) eski olan 350 Watt lık ama güzel bi psu, MArkası Aerocool, AEROPOWER II model ismi de sanırım. internettten bilgilerine baktım aşşağıdaki gibi;

AC INPUT 115V/230V | 50HZ - 60HZ
    TOTAL OUTPUT DC OUTPUT

..... +3.3V +5V +12V -12V -5V 5VSB
    350W 26A 35A 20A 0.6A 0.6A 2.0A

şimdi benim sorum şu, ben Bu 350 Watt lığı işlemci ve ana karta yönlendirsem diğer kasa ile geleceği de diğer bileşenlerle kullansam olurmu yani sadece 450 Watt ın yetmeyeceği yönünde bi kanı oluştu çunku bende, yeni sistemim için, Watt hesaplayıcıda da 470 watt fln gibi değer çıkmıştı zaten.

iki PSU yu bi makinede kullanarak verimli bi sistem elde edebilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerhanUygur -- 22 Ocak 2007; 1:09:23 >

• Kullanırsında, o ikinci PSU'yu kasanın neresine koyacaksın?!
  • arkadaşım kullanabildikten sonra arkasına üstüne yanına heryere koyarım benim için sorun değil, : )) merak ettiğim , sistemi açtıgımda ikisi birden devreye girecek mi nasıl olacak , internette görümştüm çift psu lu sistemler ama bilgim yok o yüzden soruyorum.

bu arada gördüğüm sistemde üstüdne duruyordu Psu, ama benim aklıma arkasına koyup, Pcı açıklıklarından içeri kabloları uzatmak veya kasanın sağ tarafını açıp kabloları oradan içeri vermek geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerhanUygur -- 20 Ocak 2007; 18:01:43 >
  • Kullanırken şuna da dikkat etmen gerekir kanımca:
    iki farklı PSU'nun ürettiği gerilim salınımları farklı olacağı için PSU'ları farklı görevler için kullanmalısın diye düşünüyorum. Örneğin biri sadece ekran kartını beslerken(malum bugünlerde ekran kartları tek başına orta seviye PSU ister oldu!) diğeri geri kalan üniteleri besler.
  • bi kaç yabancı sitede araştırdım yapma tekniklerini ama elektriksel terimlerden çok anlamadıgım için zorluyor biraz tekrar tekrar okuyorum, işi bilen türk biri anlatsa daha makbule geçer : )))

haklısın, işte bende kaliteli 350 watt olanın üstünde fan kontrolcüleri fln var, onu fanlara ve sürücülere tahsis edip, 450 Watt lıgı ise işlemci ekran ve ana karta tahsis etmeyi düşünüyorum, böylece istediğim kadar sürücü HD fan neon led oydu buydu kullanabilirim . ama işte bi tam anlasam nasıl yapıldıgnı.
  • Anakarttan bağımsız beslenenleri ayrı PSU, anakart ile ilgili olanları da ayrı PSU yaparsan uyum sorunu yaşamayacağına şüphe yok gibi. Ancak herbir parçanın çekeceği max. yükü hesaplaman gerekecek.
  • ahh muhteşem! Speedy-3D diye bir sitede birisi çok çok güzel anlatmış, gayet basit ve açıklayıcı..

Sende Öğrenmek istiyorsan >>>TIKLA

Şimdi nasıl yapacağımı anladım, ama hala sorunlarım devam ediyor, benim istediğim etkiyi sağlayabilirmiyim? birini cpu ana kart ve ekran kartı için kullansam (ki bunlar hep 12 V kullanıyor sanırım) olmaz herhalde? bazı 12 V leri birine , bazılarını diğerinin 12 V sine bağlamam mı lazım ??

Elektrik işlerinden PSU lardan anlayan arkadaş yokmu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gelecek PSU kasanın içindeki Bu, Acaba gerçek 450 midir? belli olurmu üstünde yazanalardan?

• teşekkürler : ))) oradaki anlatımda bir swich kullanılıyor, yani yanlıi anlamadıysam bilgisayarını açıyorsun ardından 2. psu için switch i de açman gerek. istersen benim önceki mesajımda verdiğim linke bi bak, orada da hem direkt açmak, hem switch li açmak hem otomatik açmak hepsi anlatılmış, başarılı bi anlatım bence şimdi işte düşündüğümü yapabilirmiyişm onun araştırması içindeyim. ilgin için saol dolstum

quote:

Orjinalden alıntı: engineer97s

Alttaki forumda konuyu tartışmışlar. Bakmak istersen...

http://www.devhardware.com/forums/power-supply-units-98/dual-psus-and-a-stacker-too-99933.html

• o zaman iki tane fsp bluestrom 500w almak daha mantıklı.iki tanesi 200ytl tutuyor.ve toplam 1000w oluyo enermax galaxy 1000w ise 700ytl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 22 Ocak 2007; 13:43:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhanuygur

Gelecek PSU kasanın içindeki Bu, Acaba gerçek 450 midir? belli olurmu üstünde yazanalardan?

Dandik bir PSU bu.gerçek falan da değil.Verse verse 250 W falan verir sürekli kullanımda onu da stabil vermez.
  • Bence de pek iyi bir psu sayılmaz.
  • tahmin etmiştim, görünüşünden belli zaten. o yüzden iki PsU yu baglamak istiyorum ya, diğer reel 350 watt lık kaliteli ve dalgalanmalara karşı korumalı aerocool, onu önemli bileşenlerde bunu kasanın aksesuarlarında kullanmayı planlıyorum... psu alcak para kalmadı ya. yani bu atrix in PSU sunu kullanan arkadaş varmış konuştum, yeni bi sistem yapmış c2D li, ama ekran kartı fln çok uçuk değil, işlemcide hafif o\c de varmış ve iadare ediyor diyor ama işte tam bileşenleri fln bilmiyorum :( of ya.
  • benim diğer iyi dediğim psu ise şu

belki sadece işlemci ve ekran kartına baglarsam kaldırır? ne diyorsunuz. teknik spesifikasyonu ilk mesajımda vermiştim.

• quote:

Orjinalden alıntı: serhanuygur

Gelecek PSU kasanın içindeki Bu, Acaba gerçek 450 midir? belli olurmu üstünde yazanalardan?

yapma gözünü seveyim görmüyomusun kablaları az bi kablo var arkasında dandik bi power bu
  • yaaa sistemi patlatmayalım şimdi

ya bu Pegasusun 550 Watt lık bi psu su var hem güzelmiş yani leş değilmiş, hemde gerçek 550 watt mış hemde 12 v rail e 29 amper veriyomuş fena değil yani ondan alim hem fiyatıda uygun 40$+kdv fln.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerhanUygur -- 23 Ocak 2007; 2:58:39 >
  • Pegasus dandik bi psu değil.tipine ve fiyatına bakıpta dandik diyenlere diyecek sözüm yok. Orta seviyede bişey ama dandik değil kesinlikle.
  • ewt bende aynnı şeyleri duydum, yani kötü gözle bakmıyorum, 150 ytl verecek param yok psu ya :( bu psu da bence beni uçurmaz, bi kaç topikte okudum her türlü sertifika ve voltaj dalgalanma koruması fln varmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.