Şimdi Ara

2. öğretimden 1. öğretime geçiş var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
13.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2. öğretim kazandık diyelim 1. öğretime geçiş yapabiliyor muyuz?

• Benimde pek bilgim yok ama galiba sınıfta yüzde 10`luk dilimde olursan 1.öğretime geçiş yapabiliyormuşsun.Harç ücretleride yarı yarıya azalıyormuş.Ama birçok kişi hakkettiği halde geçmiyor mesela benim kuzenim 2.öğretimden 1.öğretime istese geçebiliyordu ama istemedi çünkü arkadaş ortamını çoktan kurmuştu geçse yalnızlık çekebilirdi
  • Harç ücreti kalkmıyor mu 1. öğretimde ?
  • f(x) kullanıcısına yanıt
    Tamamen kalkmıyor herhalde yarı yarıya azalıyormuş kuzenim öyle demişti.
  • geçiş yok ama %10 luk dilime girersen harç paran azalıyor azalma kısmı da şöyle oluyor,örgün öğretmlerin harçları kalktı ama önceden ne veriyorlarsa onu veriyorsum bölümüne göre
  • arkadaşım bu sene geçecek kendi bölümünde ve sınıfında ilk %10 girdinmi geçebiliyorsun
  • 1. öğretime geçiş yok , yani okul numaran , sistemde kaydın falan herşey aynı "geçiş" yok , yıne ikinci öğretime devam. fakat okuduğun sınıfın , derslerinin ortalamasına göre ilk %10una (sınıf 40 kişiyse ilk 4'e girmek) girersen harcı az ödüyorsun.. bu 1. öğretimlere harc kalktı, o yüzden 2. öğretimlerin de %10u harc ödemez diye bekledik fos çıktı. mühendislikte 2. öğretim harcı 764 lira, dereceye girersen 190 lira
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • adam hala geçiş var diyor arkadaşım geçiş yok sadece harcın azalıyor o kadar,harcın da sadece 1 dönem az ödüyorsun her dönem %10 luk dilime girersen her zaman az ödersin onun dışında bir dönem girdiysen 1 dönem az ödersin
  • üniversite sınavlarına girip 2. öğretimken 1. ögretimi kazansak verdigimiz derslerden muaf olur muyuz aynı üniversitede?
  • quote:

Orijinalden alıntı: stars4ever

üniversite sınavlarına girip 2. öğretimken 1. ögretimi kazansak verdigimiz derslerden muaf olur muyuz aynı üniversitede?

aynı üniversiteyi yazarsan büyük ihtimal kabul ederler
  • 1) 2. öğretimden başka üniversitenin aynı bölüm birinci öğretimine geçiş yapabiliyorsun akılnda bulunsun.
    2) öss ile aynı okul aynı bölüm birinci öğretim kazansan dahi tüm derslerini saydıramama olasılığın var. muafiyet için her okulun kendi prosedürü var mesela bizim okulda 100 üzerinden 70 üstü notlarından muafiyet alıyosun. ki okulda çan sistemi vardı adam 30 40 la geçmiş benden 70 geçme puanı istiyolardı. sonuç olarak benim 65 le bb getirdiğim dersi bile saymamıştı kalleşler

• quote:

Orijinalden alıntı: hiper_portakal

1) 2. öğretimden başka üniversitenin aynı bölüm birinci öğretimine geçiş yapabiliyorsun akılnda bulunsun.
    2) öss ile aynı okul aynı bölüm birinci öğretim kazansan dahi tüm derslerini saydıramama olasılığın var. muafiyet için her okulun kendi prosedürü var mesela bizim okulda 100 üzerinden 70 üstü notlarından muafiyet alıyosun. ki okulda çan sistemi vardı adam 30 40 la geçmiş benden 70 geçme puanı istiyolardı. sonuç olarak benim 65 le bb getirdiğim dersi bile saymamıştı kalleşler

Allah Allah teşekkürler uyarınız için aynı okulda saymazlarsa yıkarım oraları

• quote:

quote:

1) 2. öğretimden başka üniversitenin aynı bölüm birinci öğretimine geçiş yapabiliyorsun akılnda bulunsun.

hocam 2. dediğinizde hata var . (çan olanlar hariç) aynı üniversitede saydırmada sıkıntı çıkmaz. yapılan sınavlar ,hocalar vs. aynı. yani benim 3 kredi iken(2. öğretim) 1. öğretimin 2 kredi olcak hali yok. çoğu arkadaşım 2. den 1 e geçti. hiç bi sıkıntı olmadı. fakat diğer üniversitelere geçişte çoğunlukla sıkıntı çıkıyor. kredileri genelde birbirine uymuyor. ve derslerin çoğu gidiyor. 22 dersin 20 tanesini saymayan bile vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @hmT -- 19 Mart 2015; 22:28:10 >

• @hmT kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam ben okul değişikliği yapmıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: @hmT

quote:

quote:

hocam 2. dediğinizde hata var . (çan olanlar hariç) aynı üniversitede saydırmada sıkıntı çıkmaz. yapılan sınavlar ,hocalar vs. aynı. yani benim 3 kredi iken(2. öğretim) 1. öğretimin 2 kredi olcak hali yok. çoğu arkadaşım 2. den 1 e geçti. hiç bi sıkıntı olmadı. fakat diğer üniversitelere geçişte çoğunlukla sıkıntı çıkıyor. kredileri genelde birbirine uymuyor. ve derslerin çoğu gidiyor. 22 dersin 20 tanesini saymayan bile vardı

teşekkür ederim bilgi verenlere.bizim okulda çan yok sanırım sayarlar hele bir lys ye girelim de

• eskişehir osmangazi 2. öğretimden akdeniz 1. öğretim e geçmeyi düşünüyorum ee mühendisliği bölümüm yardımcı olur musunuz nasıl bir işlem yapmam gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gizem.nehir19 -- 21 Haziran 2015; 21:20:22 >
  • gizem.nehir19 G kullanıcısına yanıt
    Bölüm sekreterliğine söylersen yönlendirir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim geçiş var benim 2 sene önce yaptığım olaydır. ya üniversite puanınla geçersin yada ortalamanla geçersin. şartlarını öğrenmek için üniversitelerin şartlarına bakman lazım
  • gizem.nehir19 G kullanıcısına yanıt
    üniversite puanınla veya ortalamanla geçiş yapabilirsin bunun için akdenizin öğrenci işleri sitesini takip et
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.