Şimdi Ara

2. Nesil Ryzen vs İntel 8. Nesil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar şuan imzamdaki sistemimi kullanıyorum. 7700K tek çekirdek performansı olarak gayet yeterli ama çoklu çekirdek gerektiren uygulamalarda %100 çalışıyor ve kasma yapıyor. Mecburiyetten daha çok çekirdekli bir işlemciye geçmek istiyorum. Aynı zamanda bol bol oyunda oynuyorum. Yeni işlemciye geçtiğim zaman performans kaybı yaşamak istemiyorum. Ryzen r7 serisine geçsem tek çekirdek performansı düşeceğinden oyunlarda performans kaybı yaşayacağım. Merak ettiğim 2. nesil ryzen işlemciler 7. nesil tek çekirdek performansını yakalarmı yoksa 8700k ya mı yönelmeliyim ?

• Burası karışır. Rez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu ben de yaşıyorum. Özellikle oyun oynarken arkadan diğer işlemleri de yapmak istiyorum ama oyun içi fps’den kaybetmek ve takılma olmasını da istemiyorum. Ryzen bu konuda nasıl bilmiyorum. İlgili ve bilgili arkadaşlar beni de bilgilendirirse çok mutlu olurum.

Not: 6700k ve gtx 980.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İtalyan Aygiri -- 13 Ocak 2018; 11:26:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hertürlü i7 8700k daha iyi bir işlemci fiyat karşılığı ryzen 1700x

https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+Ryzen+7+1700X

https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?id=3098

ama şöyle birşey var intelde anakart pahalı ve iyi bir soğutmada gerekiyor bu yüzden ryzenlar daha ekonomik olduğu için çoğu kişinin tercihi oluyor daha iyi değil daha f/p olduğu için...(Zaten bu fiyata çıkmış birisinin f/p araması gerekir mi bilmiyorum)

• Bir çıksın da görelim.

• Muhtemelen yeni gelecek zenler 8.nesil ile eşit performansı verecek (tek çekirdek vs.) çoklu çekirdekte farkı iyice açacaklar ama bu sefer de 3-5 aya 9.nesil inteller gelicek ve bir tık öne geçicekler bu döngü böyle devam eder.

Şuan piyasada danışıklı dövüş içinde olmayan tek bir şirket var Nvidia. Aslında burada birbirini yiyen Ryzen ve Core fanboyları bu iki firmanın masa altında anlaşmalar yaptığının farkında değil
  • 8700K Ilk ryzenlardan daha iyi bir işlemci

Ikinci ryzenları bilmiyorum daha çıkmadılar testleri beklemek lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.nesil anakarta 1.nesil işlemci
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2.nesil ryzenleri beklemek lazım bence.

• Arkadaşlar beklemeye karar verdim bende. 2 ay beklemediğim için üzülmek istemiyorum. Tek çekirdekte 7700k performansı veren 2. Nesil ryzenler gelirse ryzen alıp geçeceğim

• Şu an elinde sistem olan devam etmeli. Ortalık çok karışık. Her gün bu açık meselesiyle ilgili haber çıkıyor. Oldu olmadı geri çekti başka yamalar gelecek bioslar gelecek vs vs. Paranız bir süre cebinizde kalsın.

Zen refresh Nisan ayında gelecek diyorlar 4 aya yakın bir süre var. İlk önce 2700x çıkar daha sonra 6/12 işlemciler gelir. İlk gelen işlemciler en kötü zen 1 lansman fiyatından gelecektir. O fiyatlar da indirim görmüş ryzen fiyatlarından biraz pahalı olacaktır. Anakartları da Amd x370 ve İntel z370 den aşağı kalmayacaktır.

8700k mevcut tüm tartışmaları ayıkladığımız zaman en performanslı işlemci olarak görünüyor ama bu süreçte daha neler olacağını bilmiyoruz ve bunlar ucuz ürünler değil. Bilinçli tüketici olun ki üreticiler de ayağını denk alsın...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.