Şimdi Ara

2 MODEM VE IP SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bi sorunum var umarım anlatabilmişimdir.

KAT 1 -- Wireeless Dagıtan Modem -- 192.168.1.1 - Başlangıç ip 192.168.1.2 --- 192.168.1.99 ---- Kiralama Zamanı 3600 Saniye

KAT 2 -- Normal Modem --- 192.168.1.100 - Başlangıç ip 192.168.1.1 -- 192.168.1.254 --- Kiralama Zamanı 36000 Saniye

Kat 1 Deki PC LERE ELLE İP VERMEKTEYİM (72 den 80) ve 192.168.1.41-42-43-44-45
    Kat 2 Deki PC LEREDE ELLE İP VERMEKTEYİM (51 den 71 e kadar)

NOT : KAT 2 Deki modemin başlangıç ve bitiş iplerini yukardaki makine sayıma göre yaptıgımda sistem sapıtıyor.

SAPITMA ŞU SEKİLDE - Otomatik ip alan bir pc yukarıdan ip almaya calısıyor. Ben Belirli aralık verdiğimde 51 den 71 e bu sefer yukardan almaya calısınca bazı makinelerin ip sini almak istediginden ip çakışması söz konusu oluyor.

SORU : Dısardan bir aygıt wireless ten baglanmaya calıstıgında asagıdaki wireelessten ip sini yukardaki modemden de internetini yada hem ip sini hemde internetini kablosus yayın yapmayan 2 kattaki modem den alıyor. bu nasıl oluyor ve bunu nasıl engellerim. yukardaki modemle hiç bir ilişiği olsun istemiyorum müşteri bilgisayarının. müşteri bilgisayarı dediğim LAPTOP.

DISARDAN BAGLADIGIM WİRELESS OLSN NORMAL KASA OLSUN İP SİNİ ASAGIDAKİ MODEMDEN ALMASINI NASIL SAGLARIM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LiNuX -- 12 Şubat 2010; 20:17:27 >

• KAT 1 deki modem mi access point mi? 2 modemin de 192.168.1.1 ipsi alması aralarında bir çakışma yaratacaktır. İkisinden birisinin IPsini değiştir öncelikle. Ayrıca bu ikisi arasında bir routing tanımlı mı??
    internet Kat2 den mi çıkış oluyor ?
  • Modemlerin ikisinde de net var mı yoksa sadece birinde var diğeri sinyali güçlendirmek için mi kullanılıyor.
    Eğer sadece birinde net varsa işin çok kolay net olmayan modemden lan ayarlarına gir DHCP sunucusunu kapat bu şekilde o modem ip vermeyecektir onunyerine ip adresini net olan modem verecektir bu şekilde net olmayan modemi access point gibi kullanmış olacaksın.
  • 2 Modemde de İnternet var

Kat 1 deki modem kat 1 deki 17 makineye

Kat 2 deki modem kat 2 deki 21 makineye internet sağlamakta...
  • 2 modem arasında tanımlı routing protokolün var anladığım kadarıyla bu routingi kaldıtırsan altkattaki makinelerin tamamı üst kat ile haberleşemez hale gelir. Bunu dışında prof. Routerlarda yapılandırmalar var ancak senin modemde böle bir kısıtlama olacağını sanmıyorum
  • bağlantı şeklini paint ile çizip yollarsan ve ne yapacağını tam olarak yazarsan sana kesin çözümü anlatabilirim. Kafam biraz yoğun tam olarak ne yapmak istediğini alnamadım açıkçası. Sorun sende değil bende :)
  • Tmm daha öncede böle bir sorunum olmustu bende cizmistim bu daha farklı ama yine cizerim vakit buldugum ilk anda hadi kolay ghelsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tek hat, 2 modem; aynı anda
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.