Şimdi Ara

2 laptop arasında kararsız kaldım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 aydır aralıksız laptop araştırıyorum, Samsung R560 alacaktım son anda vaz geçtim. çok güzel iyi makina ama ne yalan söyliyeyim tipini hiç beğenmedim.
    benim için performansın yanında görüntüde çok önemli. çok ısındığından dolayı HP de almak istemiyorum.
    en son listemde Aşağıdaki 2 laptop kaldı. bunların arasında kararsız kaldım:

1. ASUS M50VN 253BD

İşlemci : Yeni Nesil Intel Montevina T9400 / 2.53Ghz
    Ekran kartı : nVidia 9650M GT
    Bellek : DDR2 800Mhz
    Sürücü : bazı sitelerde sadece DVD-RW Super MUlti yazıyor, bazılarında Bluray yazıyor.
    Çözünürlük : bazı sitelerde 1280x800 yazıyor, bazılarında 1680x1050 yazıyor.
    HDD : 500GB / 5400rpm

2. TOSHIBA Qosmio F50-12B

İşlemci : Yeni Nesil Intel Montevina 9550 / 2.66 GHz
    Ekran Kartı : nVidia 9600M GT
    Bellek : DDR2 800Mhz
    Sürücü : DVD Super Multi
    Çözünürlük : 1440x900
    HDD : 720GB / 5400rpm

bu iki sistem donanım olarak hemen hemen aynı, fiyat olarak Toshiba Asus'tan pahalı, ama daha sağlam. Asus daha ucuz ama bu modelinde Menteşe sorunu olduğunu bir kaç yerde okudum. kafam çok karışık. bu konuda bana yardım edebilirmisiniz?

son olarak, İstanbul Bilişim güvenilirmi?
    oradan alışveriş yapan oldumu?
    sitesinde her şey var gözüküyor fiyatlarda biraz uygun, bu gerçekten böylemi?
    teşekkür ederim.

• ben olsam toshibayı tercih ederdim.Asusun kağıt üzerindeki tek iyi tarafı ekran kartı.Ama aralarındaki ekran kartı farkı çok fazla değil.Ayrıca toshibanın 2.66 ghz ve 800 mhz olması çok iyi.Ayrıca 720 gb. hdd yabana atılacak cinsten değil.Tüm bunlardan başka toshibanın kaliteliliğini de hesaba katmak lazım.
  • şimdi dikkatımı çekti, bunlar ekran kartı hep GDDR 2 ramlı. tüm mobile 9600 GT ler GDDR2 mi?
  • istanbul bilisimde "siparis ver" logosu varsa üründe stoklarda yok demek arkadaslar.
    "hemen al" butonu olan ürünler stoklarında var.
    ben asusm50vn 253bd yi hic bir yerde bulamadım sen bulabilirsen bana haber verirsen sevinirim..
  • Marka :MONSTER

Fiyatı : 1.699,00 USD + KDV
    Kdv dahil : 3.448,29 TL

Ürün Özellikleri

Intel® Centrino® 2 İşlemci Teknolojisi
    Intel® Core�2 Duo T9550 ( 1066 Mhz )
    512 MB DDR3 256Bit nVIDIA GF9800M GTS
    15.4" WXGA (1280 x 800)Parlak Ekran
    2 GB DDR3 1066 Mhz
    1 GB Intel Turbo Memory
    250 GB 7200 RPM 16 MB SEAGATE
    Dual Layer DVD RW
    Intel 5100 Wİ-Fİ
    7 in 1(MMC/RSMMC/SD/Mini-SD/MS/MS Pro/MS Duo)
    DVI + HDMI + ESATA
    Bluetooth Ver. 2.0
    Biometric Parmak İzi Okuyucu
    Dahili Camera 2.0 Megapixel
    Deri Çanta HEDİYE

• quote:

Orjinalden alıntı: talatcaner

Marka :MONSTER

Ürün Özellikleri

2 GB DDR3 1066 Mhz
    1 GB Intel Turbo Memory
    Dual Layer DVD RW
    Intel 5100 Wİ-Fİ
    DVI + HDMI + ESATA
    Bluetooth Ver. 2.0
    Deri Çanta HEDİYE

Bu ürün tam f/p çok iyi.Bu tercih edilebilir
    ---------------------------------------------------
    Diğer iki laptopa gelecek olursak ben Asus derim.Toshiba 9600m gt'de gddr2 bellek kullanıyor.Asus'un ekran kartı çok daha iyi.Ekran 1680x1050 çözünürlükte ve optik sürücü bluray destekliyor.Hdd'de 500 gb büyük bir kapasite.
    İstanbul Bilişim'den alacaksan garantiyi kendisi veriyor üretici firma değil.Ayrıca M50vn modelini aşağıdaki linkten bulabilirsiniz

• bende ASUS tan yanaydım ama menteşe sorunu olduğunu duyunca tereddüt ettim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3 LG arasında kaldım.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: sungur 13

ben olsam toshibayı tercih ederdim.Asusun kağıt üzerindeki tek iyi tarafı ekran kartı.Ama aralarındaki ekran kartı farkı çok fazla değil.Ayrıca toshibanın 2.66 ghz ve 800 mhz olması çok iyi.Ayrıca 720 gb. hdd yabana atılacak cinsten değil.Tüm bunlardan başka toshibanın kaliteliliğini de hesaba katmak lazım.

Bende toshıbayı tercih ederdim..
  • Asus M50 serisinde bir kaç adet model bulunmakta yukarda belirtilen kimisinin ekran çözünürlüğü yüksek kimisinin ki düşük bundan kaynaklanıyor işte.Bu arada unutmadan ekran çözünürlüğü yüksek blueray sürücü olan model daha pahalı bazı siteler copy paste tekniği ile sitelerine bilgi girdiklerinden sattıkları ürün ile alakası olmayan ürün resim ve özelliklerini ekleyebiliyor dikkat edin.Toshiba konusunda o seri ilk olarak 9700M GT ekran kartı ile piyasaya sürüldü daha sonra yüksek enerji tüketiminden dolayı revizyon yapıldı işlemci ve ekran kartında onun dışında iki makinada güzel ben toshiba'yı sevemedim bir türlü üzeri çook parlak hemen leke yapıyor yanında birde temizleme bezi taşıman lazım asus ise mat renk seçmiş ve toshiba kadar kir belli etmiyor(parmaz izi vs..)Ben asus M50 yi secerdim fakat kriter olarak parmak izi okuyucu,yüksek çözünürlük,teknik destek gibi özellikleri beni çekiyor asus notebookta birde kullanan arkadaşlarımda sorun cıkmadı şimdiye kadar tabi şans işi teknoloji birazda belli olmaz.Toshiba firmasıda asus firmasıda kalitelerini kanıtlamış dizüstü üreticileri sen tercihinden her iki makinanın özellikleri aynı olması durumunda;
    -Fiyat/Performans
    -Teknik Servis
    -Ürün görselliği
    gibi istekler öne cıkıyor kararı kendin bu yönde verir isen daha mantıklı bir seçim olacağı düşüncesindeyim.
    Asus Firmasının dizüstü seçiminde Kişisel Tercihim Asus G50 VT serisi..(Türkiye'de ürün satılmamaktadır.)

• quote:

Orjinalden alıntı: orhan6894

quote:

Orjinalden alıntı: sungur 13

ben olsam toshibayı tercih ederdim.Asusun kağıt üzerindeki tek iyi tarafı ekran kartı.Ama aralarındaki ekran kartı farkı çok fazla değil.Ayrıca toshibanın 2.66 ghz ve 800 mhz olması çok iyi.Ayrıca 720 gb. hdd yabana atılacak cinsten değil.Tüm bunlardan başka toshibanın kaliteliliğini de hesaba katmak lazım.

Bende toshıbayı tercih ederdim..

• acer 5930g-6930g modellerine de bakabilrsiniz.performans olarak bu 2 cihazı aratmayacaktır.
    azıcık bir performans uğruna o akdar para dökmeye gerek yok bence.ayrıca Samsung R560 da çok güzel bir notebook ama tabi karar size kalmış.
    bu 2 si arasından toshiba derim
  • quote:

Orjinalden alıntı: aslanemre58

quote:

Orjinalden alıntı: talatcaner

Marka :MONSTER

Ürün Özellikleri

2 GB DDR3 1066 Mhz
    1 GB Intel Turbo Memory
    Dual Layer DVD RW
    Intel 5100 Wİ-Fİ
    DVI + HDMI + ESATA
    Bluetooth Ver. 2.0
    Deri Çanta HEDİYE

Bu ürün tam f/p çok iyi.Bu tercih edilebilir
    Diğer iki laptopa gelecek olursak ben Asus derim.Toshiba 9600m gt'de gddr2 bellek kullanıyor.Asus'un ekran kartı çok daha iyi.Ekran 1680x1050 çözünürlükte ve optik sürücü bluray destekliyor.Hdd'de 500 gb büyük bir kapasite.
    İstanbul Bilişim'den alacaksan garantiyi kendisi veriyor üretici firma değil.Ayrıca M50vn modelini aşağıdaki linkten bulabilirsiniz

aşağıdaki linkten bulabilirsin demissiniz ama aşagıda link bulamadım arkadasim.. :) yardımcı olabilirmisiniz..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.