Şimdi Ara

2 KERE MEZUNA KALARAK 4BİN (SAY) YAPMAK (DERSHANESİZ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
46
Favori
9.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2.kez mezuna kalarak 4bin yaptım. Burada tekrar mezuna kalmayı düşünen çok insan gördüm. Dershaneye gitmedim. Ben geçen sene burada tekrar mezuna kalan insanlar aradım ama bulamadım pek bir şey. Bulsam bana büyük motivasyon olurdu. Bu sene deneyimlerimle yardım etmek istiyorum. Sorunuz varsa özel mesajdan ya da buradan sorularınızı sorabilirsiniz. Elimden geldiğince yardım etmek isterim.

    2018:36bin
    2019:19bin
    2020:4bin

    Fizik:
    İzlediğim kanallar: VIP Fizik , Umut Öncül
    Çözdüğüm kaynaklar: 345 TYT Fizik, Bilgi Sarmal AYT Fizik, Nihat Bilgin TYT-AYT Fizik, Kafa Dengi (sadece kendimi eksik hissettiğim konuları çözdüm bundan, zamanım yoktu hepsini bitirmeye)
    Çözdüğüm denemeler: Bilgi Sarmal AYT Fizik Denemeleri, 345 AYT Fen denemeleri

    Kimya:
    İzlediğim kanallar: TYT için Gülçin Hoca'nın 7 adımda TYT Kimya serisini izledim MEB kitabından bir yandan takip ederek (zaten kendisi de MEB kitabını takip etmiş TYT'de), AYT için Gülçin Hoca'yı beğenmedim ve tamamen MEB kitabını okuyup içindeki soruları çözdüm, ne kadar iyi olduğuna şaşıracaksınız MEB Kimya kitaplarının.
    Çözdüğüm Kaynaklar: Aydın TYT-AYT Kimya SB
    Çözdüğüm Denemeler: Aydın Kimya denemeleri, 345 AYT Fen denemeleri

    Biyoloji:
    İzlediğim Kanallar: Sadece ve sadece Selin Hoca, anlattıklarının hepsini koca bir deftere bir bir not aldım. Selin Hoca biyoloji sorularında yorum yapma yeteneği kazandırma konusunda bir numaradır gözümde.
    Çözdüğüm Kaynaklar: Palme A-B Biyoloji SB
    Çözdüğüm Denemeler: 345 AYT Fen denemeleri

    Matematik-Geometri:
    İzlediğim Kanallar: Yok, haftada bir kez bir saatlik özel ders alıp hocanın anlattığı yerlerin tamamını çözüyordum, bildiğim konuları anlattırmıyor kendim çözüyordum. Matematiğim ve geometrim felaket olduğundan inanılmaz ağırlık vermem gerekti, keşke bu sene kolay gelmeseydi bu kadar.
    Çözdüğüm Kaynaklar: Acil TYT, Acil AYT, 345 TYT, 345 AYT, Bilgi Sarmal AYT, Okyanus Master Matematik, Sonuç Yayınları Fonksiyon ve PKOB Fasikülleri, Nitelik Geo, Acil Geo, Birey B Geo, Test Okul Geo
    Çözdüğüm Denemeler: 345 TYT-AYT, 3D Yayınları TYT-AYT



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4EFAAD745 -- 8 Ağustos 2020; 17:18:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hep evden çalıştım, kütüphane imkanım yoktu. Stres seviyem fazlaydı öbür senelere göre ama sadece bir tık. Aileniz destekçiyse psikolojik olarak kaldırabileceğinizi düşünüyorum. Benimkiler destekçiydi ama mesela arkadaşlarımla dışarı çıkamadım, tüm yıl toplasan bir elin parmaklarını geçmez çıktığım. Stres yapmaktan korkmayın, ne kadar çalışırsanız stresiniz o kadar azalır. Ayrıca mezunken çok boş zaman oluyor, evde spor yapabilirsiniz, kitap okuyabilirsiniz tüm yılı boş geçirmemek adına. Ben öyle yaptım.
  • Hocam sıralamalarınızı söyler misiniz?
  • hukukenmezun kullanıcısına yanıt
    2018: 36bin
    2019: 19bin
    2020: 4bin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrikler hocam. Çözdüğünüz kaynak ve izlediğiniz kanalları konuya eklerseniz çok iyi olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tebrik ederim hocam, kaleminize sağlık. Kaynakları ve izlediğiniz hocaları eklemeniz yardımcı olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cardenio kullanıcısına yanıt
    Ekledim hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ellerinize sağlık hocam, sınav başarınızı da kutluyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağ olun hocam yararlı up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrik ederim hocam öncelikle. Hep evden mi çalıştınız kütüphaneye falan gittiniz mi sene içinde motivasyonu nasıl sağladınız önceki senelere kıyasla stres seviyeniz nasıldı? ben de kalmak istiyorum ikiye ama psikolojik olarak kaldırabilecek miyim emin değilim daha çok stres yapmaktan korkuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unfabulous kullanıcısına yanıt
    Hep evden çalıştım, kütüphane imkanım yoktu. Stres seviyem fazlaydı öbür senelere göre ama sadece bir tık. Aileniz destekçiyse psikolojik olarak kaldırabileceğinizi düşünüyorum. Benimkiler destekçiydi ama mesela arkadaşlarımla dışarı çıkamadım, tüm yıl toplasan bir elin parmaklarını geçmez çıktığım. Stres yapmaktan korkmayın, ne kadar çalışırsanız stresiniz o kadar azalır. Ayrıca mezunken çok boş zaman oluyor, evde spor yapabilirsiniz, kitap okuyabilirsiniz tüm yılı boş geçirmemek adına. Ben öyle yaptım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç saat çalıştınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saatli çalışmadım. Konu bazında çalıştım. Kendime bir kağıda tüm konuların listesini çıkardım bitirmem gereken. Her gün kendime yapılacaklar listesi yaptım ve her gün en az bir konu bitirdim. Tüm konular bitince de hep deneme çözdüm. Konu bitirmek derken konu çalışmak değil. A konusunun konu kısmını bitirip birinci kaynağımdan çözdüm. Ertesi gün de ikinci kaynağımdan çözdüm mesela. Bu şekilde çalıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anladım hocam. sizce önceki senelerde olmamasının sebebi neydi hocam? neleri farklı yaptınız? bir de tyt matematikle genel olarak sıkıntı yaşıyorum ne önerirsiniz? evde deneme çözerken hep süre tuttunuz mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unfabulous kullanıcısına yanıt
    Olmamasının sebebi benim bu sınavı ve tıp kazanmayı hafife almam. İlk sene hiç çalışmamıştım, son 1 ay ciddi çalışarak 36bin yaptım. İkinci sene az biraz çalışıp, sınavdan çıkıp "Gazi Tıp gelir bence." diyerek 19bin yaptım. Ama şunu fark ettim ki üst sıralara çıkıldıkça rekabet inanılmaz artıyor, beni mesela 94 OBP yerleştirmede geriye attı. Hamda 3906 yapıp yerleştirmede 4063 yaptım. Benim gibi üst sıralamalar isteyen bir sürü insan var ve sonuç olarak bu sınav öyle hafife alınacak bir sınav değil kolaylığından zorluğundan bağımsız bir şekilde. Benim en büyük hatam yeterince ciddiye almamak ve durumun ciddiyetinin farkına sonradan varmaktı.

    Farklı yaptığım şey daha çok çalışmak ve daha sistematik ilerlemek. Her konuyu eksiksiz ve teker teker bitirmek, ince eleyip sık dokumak. Özellikle matematikte nasıl yapıldığını bilmediğim bir soru kalmadığından emin olmak. Bir soru bankası bitirdiğimde onu hakkını vererek bitirmek, sorularımı anlayarak gitmek. İnsanlar bu hataya çok düşüyor, her şeye üstünkörü bakıp konuyu bitirdim ama yanlışım çıkıyor diyorlar ondan sonra.

    TYT Matematiğin tek ilacı bol soru çözmek. Kesinlikle başka çaresi yok. Konu eksiğiniz varsa kapatın ama olmuyor diye oturup konu çalışmayın, hep soru ağırlıklı gidin. Bir kaynakla bir denemeyle sınırlı kalmayın asla.

    TYT'de hiçbir zaman süre sıkıntısı çekmediğimden süre tutmadım. Bu sene bile 30 dk arttırdım gerçek sınavda. Siz süre sıkıntısı çekiyorsanız tutabilirsiniz.

    Ben mezuna kalma kararı aldığımda elime kağıt kalem alıp bu sene neyi yanlış yaptım diye düşünüp bir bir yazdım. Sonra diğer yüzüne bu sene neleri farklı yapacağımı yazdım ve geriye dönüp bakınca fark ettim ki yapacağım dediğim her şeyi bir bir yapmışım. Siz de öyle yapabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • çok teşekkürler hocam azimle çalışarak hakettiğinizi almışsınız. inşallah istediğiniz tıp fakültesi gelir başarılarınızın devamını dilerim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unfabulous kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam size de başarılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrikler hocam. Ben 2. Mezunluk riskini pek alamıyorum. Diş yazıp gideceğim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Upp
  • Tebrik ederim, kurumsal denemelere girdiniz mi veya gerekli mi yoksa kitapçılarda da satılan denemeler yeterli oldu mu?
  • Hocam çok tebrikler bu sene çekmesi en zor seneydi heralde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.