10 binden mezuna kalmak mantıklı mı ? Birkaç tane instagramda gördüm sayısal 10 binden mezuna kalmışlar yani bu yıl ne olacağı belli değilken riskli değil mi? Sınav sonuçlarını atmışlar sahte olduğunu sanmıyorum İkisi de sağlam kaynaklar çözüyor ama geçen girip bu sıralamayı yapsaydım hedefim daha yüksek olsa bile özellikle bu yıl için kesinlike mezuna kalmazdım. belki sınavlardan beklentileri farklı ama bilemedim şimdi |
10 binden mezuna kalmak
-
-
Forumda ilk binden Mezuna kalan bi arkadaş vardı helal olsun cesaret istiyor. Bir arkadaşımın tanıdığı da 3 binden bırakmış 2020 de 9 bin yapmış. Artık insanlar mezuna kalıyor çünkü sistem bunu destekleyici yönde. Insanlar ilk 100 bursu istiyor ama burada çok muhabbeti dönmüyor neden bilmem -
bana kalırsa hiç mantıklı değil o sıralamalarda çok riskli bir durum
-
Afedersiniz bi sosyal sorusu sizi 2k geriye atar yani. Değmez. Bi yerden sonrasi şans ve rabbimin yürü ya kulum demesi
-
bu yıla özel bir şey değil her yıl oluyor böyle bırakan illa
-
quote:
Orijinalden alıntı: Oldschool00Afedersiniz bi sosyal sorusu sizi 2k geriye atar yani. Değmez. Bi yerden sonrasi şans ve rabbimin yürü ya kulum demesi
O kadar da değil. 1 soruyla 2 bin geriye atmaz. Geçen seneki sınav en fazla yığılmanın olduğu sınavdı. 0,25 net, 32 kişi civarı oynatıyordu 1.500 bandında. Sıralama robotlarından deneyebilirsin hâlen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 8 Şubat 2021; 12:23:46 > -
Hedef meselesi bana kalirsa mesela İstanbulda yaşayan biri tıp isteyip de il dışında okumak istemiyorsa devlette seçenekleri çok azaliyor keza ciddi mühendisliklerde de bu sekilde. Risk konusunda ise 10k yapan adamin geriye düşmesi cok kolay degil hem daha tecrubeli hale geliyor hem de ekstra 1sene calismis olacak. Ama 1k icin bir miktar risk barindirabilir.
-
Forumda 3binden bırakıp ilk 100e giren 17. de var bunlar çok uç örnekler olduğu için bekir avşar'in başarı hikayelerinde de böyle örnekler vardır 1-2 tane millet bunları izleyip görüp umutlanıp mezuna bırakıyor. Geri düşenlerin daha fazla olduğu belli de çoğu kişi söylemiyor.
Bahsettiklerimden biri odtü ee diğeri ingilizce tıp (?) istiyormuş. Odtü ee belki de 10k yapıp sırf ingilizce olsun diye mezuna kalmazdım herhalde.
Mezuna bırakma çok popülerleşti dediğiniz gibi tyt koruma olaylarıyla bu durum destekleniyor.ösym utanmasa mezuna kalın kitap dershane piyasası hareketlensin diye ek puan verecek millete.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medness -- 8 Şubat 2021; 12:59:42 > -
Saçmalık bence. Mezuna bırakmanın da b#ku çıktı artık önüne gelen mezun. -
İnsanın bir hayali varsa peşinden koşmalı. Herkes olumsuz düşünüyor. Belki ilk 100’e girecek en iyi okulda burs alarak okuyacak bunu da düşünün. Olmasa da en azından denedim der. 10K iken 100K’ye düşecek hali yok ya. -
Arkadaş sayısal 7k'dan bıraktı. Sabancıya gireceğim dedi mezuna kaldı, bütün sene yata yata tm'den ilk 500'e girdi. Tabi adamın matematik sorunu yok, adam çalışmış lisede. Şimdi sabancı bilgisayar okuyacak. -
Eger potansiyelinin altiysa mezuna birakmak hiç saçma değil ki İsterse 2k olsun biraktigi sıralama -
Hocam hayaldir idealler vs. doğru da bu sene bu kararı almak bir değişik değil mi sizce?
Okullar kapalı, konular belirsiz meb ısrarla senaryolarımız var diye zırvalıyor aynı geçen seneki gibi. Bilmiyorum ilk senem olduğu için yanlış düşünüyorum belki ama bu seviyelerde bi sıralama yapsaydım böyle bir belirsizlik içinde mezuna kalmaktan çekinirdim özellikle istediğim bölümün tıp olduğunu varsayalım batıda çoğu yere yettiği halde ingilizce bölüm istiyorum diye mezuna kalmazdım. Bu süreci daha iyi şekilde yönetebileceğine inanıyorsa potansiyeli varsa insanlar mezuna kalsın lafım yok daha yükseklerden kalıp çok iyi yapanı var.
-
Bu kisilerde de dediğiniz durumu zaten bu sene cok saçmaydı, hakkımı alamadım, bir daha denemekten zarar gelmez diyerek mezuna kalanlar bol miktarda var.
Mühendislik icin birakmak bence cok mantikli, iyi cs ler 3kda bitip hacettepeye u uculuyor, ee de de yine 3k disindaysaniz ilk seçenek turkce itu ki bence cok makul bir seçim değil (ondan sonrasi daha da kara delik). Arada cok fark var, 1 seneye deger bir fark bence.
Dümdüz ingilizce tip dediklerini dusunmuyorum o kişilerin, cerrahpasa/ankara/capa ingilizce filan demislerdir, yoksa o siralarda ingilizce tiplar dolu cunku. Ama daha iyi bir egitim/ortam/cv de guzel bir uni ismi icin mezuna birakilabilir mi, bence birakilabilir tip icin de.
-
12k den mezuna kalıp bu sene 25k yapan tanıdığımda var 20k dan kalıp 5k yapanda kişiden kişiye değişir
-
Konu dışı ama bir şey sormak istiyorum. İstanbul'da yaşıyorum ve bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum. İnternetten tabi ki üniversiteleri araştırdım ama içini bilmeden de olmaz. İstanbul'da düzgün bir bilgisayar muüendisliği okumam için sıralamam kaç olmalı ? -
forumdan birini tanıyorum hedefi koç tıptı forumun eskilerinden(hatta nüyük insta sayfası da vardı)
ilk sene 30binlerde bir şey yaptı 2. sene 3binlerde yaptı 3.sene 200 civarı bir sıralama yaptı acıbadem tıpa girmişti
bu örnek de bizim okuldan 4k gibi bir sıralama yaptı hatta tercihini yaptı gazi tıp falan boşta kaldı sonraki sene türkiyede 40larda bir sıralama yapıp hacettepe tıpa gitmişti
-
ya bilgisayar mühendisi için okulun önemi yok hocam gerçekten (çoğu halen sıralamayı kafasına takıyor)
70klık sıralama yapıp bilgisayar mühendisi olamayacak mısın
2014 senesinde falan gebze 60-70klık bir sıralama ile alırken şimdi 20k ile alıyor
ya da iyiden bir örnek verecek olursak hacettepe 25-30k ile kapatıyordu şimdi 6-7k ile kapatıyor
öğretim kadrosu mu değişti hayır okula yenilik mi yapıldı hayır hatta gebzenin tanıtımında biz eskide neysek şimdi de aynı eğitimi veriyoruz diyorlar
yani mühendislik fakültelerinde özellikle bilgisayarda sıralama iyi diye iyi de eğitim verilir diye bir şey var çok yanlış sıralamalara fazla takılmayın
önemli olan kendini geliştirmek ve bir şeyler katmak
bugün 100k sıralama olan bir yer yarın 10k olur ya da tam tersi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 8 Şubat 2021; 16:30:22 > -
10k dan 100 kişi mezuna kalır, 10 tanesi ilk 100 e girmeyi başarır geri kalanı ya 10k benzeri ya da daha geride derece yapar, kapital sistem sizin gözünüze o 10 kişiyi sokar ve siz de mezuna kalırsınız... sar baştan
|
bana kalırsa hiç mantıklı değil o sıralamalarda çok riskli bir durum |
Forumda ilk binden Mezuna kalan bi arkadaş vardı helal olsun cesaret istiyor. Bir arkadaşımın tanıdığı da 3 binden bırakmış 2020 de 9 bin yapmış. Artık insanlar mezuna kalıyor çünkü sistem bunu destekleyici yönde. Insanlar ilk 100 bursu istiyor ama burada çok muhabbeti dönmüyor neden bilmem
|
Forumda 3binden bırakıp ilk 100e giren 17. de var bunlar çok uç örnekler olduğu için bekir avşar'in başarı hikayelerinde de böyle örnekler vardır 1-2 tane millet bunları izleyip görüp umutlanıp mezuna bırakıyor. Geri düşenlerin daha fazla olduğu belli de çoğu kişi söylemiyor. Bahsettiklerimden biri odtü ee diğeri ingilizce tıp (?) istiyormuş. Odtü ee belki de 10k yapıp sırf ingilizce olsun diye mezuna kalmazdım herhalde. Mezuna bırakma çok popülerleşti dediğiniz gibi tyt koruma olaylarıyla bu durum destekleniyor.ösym utanmasa mezuna kalın kitap dershane piyasası hareketlensin diye ek puan verecek millete. |
Eger potansiyelinin altiysa mezuna birakmak hiç saçma değil ki İsterse 2k olsun biraktigi sıralama
|
Bu kisilerde de dediğiniz durumu zaten bu sene cok saçmaydı, hakkımı alamadım, bir daha denemekten zarar gelmez diyerek mezuna kalanlar bol miktarda var. Mühendislik icin birakmak bence cok mantikli, iyi cs ler 3kda bitip hacettepeye u uculuyor, ee de de yine 3k disindaysaniz ilk seçenek turkce itu ki bence cok makul bir seçim değil (ondan sonrasi daha da kara delik). Arada cok fark var, 1 seneye deger bir fark bence. Dümdüz ingilizce tip dediklerini dusunmuyorum o kişilerin, cerrahpasa/ankara/capa ingilizce filan demislerdir, yoksa o siralarda ingilizce tiplar dolu cunku. Ama daha iyi bir egitim/ortam/cv de guzel bir uni ismi icin mezuna birakilabilir mi, bence birakilabilir tip icin de. |
Arkadaş sayısal 7k'dan bıraktı. Sabancıya gireceğim dedi mezuna kaldı, bütün sene yata yata tm'den ilk 500'e girdi. Tabi adamın matematik sorunu yok, adam çalışmış lisede. Şimdi sabancı bilgisayar okuyacak.
|
say 20den kalan versiyonuyum |
Benzer içerikler
- yks sonuç belgesi hazırlama
- özcan aykın tyt fizik pdf
- diş hekimliği yatay geçiş
- kyk depozito iade
- telegram pdf grupları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X