Pc de iki adet HDD mevcut..birinde xp yüklü diğeri ise depolamak için...ikinci hdd yi taktığımda biostan öncelik atayabilmistim ve windows yüklü hdd önce okunduğundan direk pc açılıyordu ama şimdi resimlerde göreceğiniz gibi öncelik sırası değiştiği için ve yeniden değiştiremediğimden pc yi açamıyorum...
windows yüklü hdd 2. sırada ve sata diğer ilk sırada ve ata hdd
Hocam yedek HDD'yi kasadan çıkarıp bilgisayarı açın. İlk sıraya kendiliğinden geçer herhalde öteki çıkarılmış olduğu için. Daha sonra yedek olanı tekrar takın. BIOS'dan bakın belki düzelir.
Aklıma bu yol geldi, söyleyeyim dedim..
hocam ilk kez taktığımızda da kendini otomatik olarak ilk sıraya attı..daha sonra ben bi yerden önceliği değiştirdim ama şimdi bulamıyorum değil değiştiremiyorum...bütün sürücüleri iptal ediyorum..ilk onu seçmek için geldiğimde bana sormuyor hangi hdd yi sececeğimi ve otomatik olarak atıyor boş hdd yi
biosta BOOT sekmesine gelin... boot sequence satırının bir altında... harddisk sıralaması satırı vardır... buraya girip birinci satırı enterla... çıkan seçeneklerle ilk satırı değiştir... F10 tuşuna basıp son değişikliği kaydederek çıkış yap...
quote:
Orijinalden alıntı: vtnsvr
biosta BOOT sekmesine gelin... boot sequence satırının bir altında... harddisk sıralaması satırı vardır... buraya girip birinci satırı enterla... çıkan seçeneklerle ilk satırı değiştir... F10 tuşuna basıp son değişikliği kaydederek çıkış yap...
tamam hocam yaptım sağolasın...pc açılıyor artık ama bu seferde ilk resimdeki gibi f1 tuşuna basmassan devam etmiyor
uyumsuz bir cihaz var diye uyarı veriyor... bu tür uyarılar vermemesi için... "only keyboard errors" yazan bir yeri "no errors" yapınca düzeliyordu...
bios ayarlarını default yap sonra biostan çıkmadan işletim sistemi yüklü hdd yi 1.sıraya getir F10 yap çık F1 hatasıda geçer büyük ihtimalle.