Şimdi Ara

2 Gün İçinde Sipariş Verilecek Lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2-3 gün içerisinde Sinerjiden sipariş aşamasına geçicem.Sistem nasıl Anakartı Asus H81m-Plus alsam olurmu?Birde bu sistem ilk geldiğinde bios sürümü eski olacakmış bunu güncellemezsem ne olur?Ve son olarak Asus anakartın bios güncellemesini öğrendim bi güncel biosu içi boş olmayan flaşa atsak bişey olurmu illa boşmu olmasaı lazım ve aynı şekilde windowsu kurcağım flaşta boş olması lazımmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bomshack kullanıcısına yanıt
    hocam anakartı z serisi almayın overclocksuz işlemciniz. h97 veya h81 alabilirsiniz. a4 tech bloody v7 kullandım daha önce mouse a sinirlenip tek vuruşta 8 parçaya ayırdım. macro için 15 dolar istiyolardı plastiği çok kalitesiz o fiyata çok daha kaliteli bir mouse alabilirsiniz . onun dışında benim hoşuma gitti sistem
    İntel i9 10850k, Asus TUF X570 plus wifi, Evga RTX3090 ftw3, Trident z neo 2x16gb 3200mhz, Wd black 1 tb m2 ssd, İntel 1tb ssd, Asus ROG Lc240 , Corsair cx750f psu, 8x corsair LL120, Corsair 5000D airflow
    Dostum anakartı h81 serisi yapabilirsin rami tek slot 8gb yapıp kasayıda zalman z3 Plus olarak değiştirirsen artan parayı ekran kartına ekle bence hatta mouseyi sonradan alabilirsin galax gtx 970 1150 lira olması lazımdı sinerjide onu alabilirsin bu şekilde umarım...

hocam plastiği pek kaliteli gelmişti bana ucuz everest mouse gibiydi vatandan bakıp beğenirseniz alın. sonrasında g300 kullandım onun malzemesi çok daha kaliteli ama oda çok küçük bir mouse . en sağlıklısı gidip bir teknoloji markette deneyip almak kararı siz verin.
    İntel i9 10850k, Asus TUF X570 plus wifi, Evga RTX3090 ftw3, Trident z neo 2x16gb 3200mhz, Wd black 1 tb m2 ssd, İntel 1tb ssd, Asus ROG Lc240 , Corsair cx750f psu, 8x corsair LL120, Corsair 5000D airflow
  • Up bios sorum hakkında bilgisi olan yokmu?

Daha Fazla Göster
    Bios guncellemene gerek yok islemciyi taniyorsa gereksiz bence. Bios sorun olmadan guncellenmeyen/guncellenmemesi gereken bir sey bence.

Anakarti h81 alabilirsin. On panelde kasada usb 3 var mi ona bak h81 lerin coginda on panel h81 yok.

Son olarak anakarttan kistigin paraya az daha koy 120 lik bi ssd al kingstin v 300 disinda hepsini alabilirisn hemn hemen. Hepsiburada da sandiskin vardi. Ust duzey degil ancak ssd oldugu icin gene yuruyecektir.

Son olarak windows icin malum iso ile kuracaksin. Bootable usb diye arat google dan ufak bir prog. Cikior usb bos olmali formatliyacak sonucta. Google da var bir cok yerde how to make bootable usb for installing windows falan filan yazarsin mutlaka cikacaktir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

NOT: Youtube deney kanalımı, bir doktorun evine kadar gidip önce karısını sonra kendisini öldüren hayvan yüzünden kapattım. #Doktorlaröldürülüyor
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Hocam Dreamsparkdan Windows 8.1 imi aldım Rufus ile isoyu yazmayı düşünüyorum ama File system ve üstündeki kısmını herkes değişik yapıyor doğrusu nedir?Ssd yi şimdi değilde ilerde eklerim ama Windowsun erken açılması benim için çok önemli değil.Recep Baltaş videosunda biosun kesinlikle güncel olmasını ve performansa etki ettiğini filan söylüyor o kadar önemlimi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Bomshack

Hocam Dreamsparkdan Windows 8.1 imi aldım Rufus ile isoyu yazmayı düşünüyorum ama File system ve üstündeki kısmını herkes değişik yapıyor doğrusu nedir?Ssd yi şimdi değilde ilerde eklerim ama Windowsun erken açılması benim için çok önemli değil.Recep Baltaş videosunda biosun kesinlikle güncel olmasını ve performansa etki ettiğini filan söylüyor o kadar önemlimi?

Bios'a devamlı güncelleme gelmez zaten.Bende Asus Z97 serisi kullanıyorum ilk birkaç hafta kadar kullandıktan sonra biosun oldukça eski bir sürüm olduğunu farkedip son sürüme güncellemiştim :) ve kesinlikle karşılığını gözle göremesen de güncellemeni tavsiye ederim.

Mouse ile ilgili şunları söyleyebilirim , bende a4 Tech Bloody V3 Gaming Mouse kullanıyorum yaklaşık 4-5 aydır , şuanda Bloody programında 3200 e kadar DPI ayarlanabiliyor , 3 çekirdekli makro özelliği falan var çoğunu kullanmasam da :) Benim için ideal bir mouse ağırlığı büyüklüğü gayet iyi malzeme kalitesi şuanda elime alıp biraz inceledim yine senin için "yeterli" diyebileceğim bir malzeme kalitesi var zaten 75 liraya almıştım şuanda dolar kuru yüzünden fırladı yine fiyatları , fiyatına göre kötü bir mouse kesinlikle değil bunu söyleyebilirim FAKAT ! :) ;

Tek bir eleştireceğim tarafı var ki bence önemli ve seninde başına gelebilir ,

Bloody serisi farelerin malum çoğunun ince kabloları "özel" bir malzemeyle (kanımca ucuz ve çok dayanıksız bir malzeme) sarılı olarak üretiliyor.Benim masam da mouse ve klavye için çekmeli bir bölme var ve bu bölmenin geride ki sivri ahşap dirseğine diyeyim , zamanla mouse kablosu sürte sürte bu sarılı kısım parçalandı ve kablonun o temas eden kısmında 20-30 cm kadar açıklık oluştu.Yani kısaca bu mouse kablosunu saran malzeme (bulunduğu ve sürtündüğü yer eğer deforme edebilecek sivriliğe,sertliğe sahipse) çok çok dayanıksız biraz sürtünmeyle aşınabiliyor mouse dan bağımsızlığını istiyor Bunada dikkat et eğer alırsan kesinlikle masada sivri bir kısma devamlı sürtünmesini önle yoksa mousunun kısa sürede ileri geri hareketleri az da olsa kısıtlanır ve o ilk başta çok şık görünen sarılı kablodan geriye çok kötü bir görüntü kalır.

Bunların dışında sistemin iyi yalnız i5 4460 için alt seviye z97 olan pc mate yerine ileri gamer özelliklere sahip Asus h81 Gamer anakarta bakabilirsin benim son tavsiyem de budur.
    System : Asus Prime B550M-K AM4 Motherboard / AMD Ryzen 5 5500 Cpu / Gskill Ripjawsv DDR4 32GB(16x2) 3600 Mhz CL18 Ram / Sapphire Pulse RX 6700XT 12G Ekran Kartı / Samsung 970 Evo 500GB Nvme m.2 SSD / Seagate Barracuda 2TB 64MB 7200RPM 3.5" HDD / Corsair Carbide 400R, CX600M Psu / Asus MX259h 25" 5ms FHD Ah-Ips Monitör

Dostum Mouse falan daha sonradan kolayca alabileceğin şeylerden olduğundan öyle söyledim ekran kartını o kadar kolay değiştiremezsin ama yine sen bilirsin...
    Şimdiden bilgisayarınız hayırlı olsun.

Orijinalden alıntı: Bomshack

Elinize sağlık hocam çok teşekkürler.Mouse benim çok hoşuma gitti alıcam büyük ihtimal

Dediğim hususa dikkat ettikten sonra ideal bir oyuncu faresi , makro programına ekstra para isteniyor mu çok kurcalamadığım için bilmiyorum ama bende aylardır aktif

İyi günlerde kullanın, hayırlı ramazanlar.
    System : Asus Prime B550M-K AM4 Motherboard / AMD Ryzen 5 5500 Cpu / Gskill Ripjawsv DDR4 32GB(16x2) 3600 Mhz CL18 Ram / Sapphire Pulse RX 6700XT 12G Ekran Kartı / Samsung 970 Evo 500GB Nvme m.2 SSD / Seagate Barracuda 2TB 64MB 7200RPM 3.5" HDD / Corsair Carbide 400R, CX600M Psu / Asus MX259h 25" 5ms FHD Ah-Ips Monitör
  • Provisioner kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam istenmiyor,
    Teşekkürler sizede;

Tek bir oyun referans değil belki ama ucuza geliyorsa 4gb mantıklı yalnız o fiyata 280x alınır her türlü

Bir de toplama işini sinerjiye değil de çevrenizde bu işlerden anlayan birine ya da bir yere yaptırın.

Edit: rufus ayarlarınız uefi degil
    Uefi düzen icin gpt yapıp dosya sistemini de fat32 ye alarak yazdırın

Windows 8.1 uefi için bu ayarlar lazım

Tabi anakartın biostan da uefi bootu açmanız lazım birkaç ayarla

Kargoda ekran kartları yerinden oynayabiliyor , sinerjinin kasa toplama olayı da efsane zaten kabloların hepsi önden ekran kartı üzerinden geçirilmiş vaziyette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 21 Haziran 2015; 11:52:15 >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.