Şimdi Ara

2.gpu sürekli %99 kullanımda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • radeon hd7970 ve r9 280x modelleriyle crossfire yaptım. catalyst ve gpu-z programlarında crossfire yapılmış gözüküyor. fakat anlayamadığım bir şekilde 2.ekran kartı (r9 280x) sürekli %99 kullanımda.. onun için performansta bir değişiklik olmuyor, 2.kart katılamıyor oyunlara.. ve çözemediğim bir şekilde 1.gpu %99 lara geldiğinde 78 derece oluyor (tek kartken 70dereceydi, 2. eklenince ortam ısındı), 2.kart ise sürekli %99 olmasına rağmen fan hızı ve sıcaklığı sabit, sıcaklık 47 derece gözüküyor.. %99 kullanımda bu sıcaklık olması anormal.. combofix le bile taradım, bi sonuç çıkmadı.

• Yerlerini değiştirmeyi denedinmi? Derinlemesine driveri silip yeniden son güncel i yükle olmadı geriye giderek diğer driverları dene.
  • şuan siliyorum driverları.. yerlerini değiştirip de deneyeceğim biraz sonra
  • driverları silip sadece yeni aldığım r9 280x i takarak drivernı yükledim.. kart tek başınayken sorunsuz çalışıyor.. boştayken gpu kullanımı %0, kullanım %99dayken de sıcaklık 72 derece civarı.. değerler sabitlikten kurtuldu, normale döndü yani.. ama birazdan ikinci kartı takıp crossfire yapıcam, bakalım şimdi ne olacak =)
  • 7970'e 280X bios'u atop denerseniz daha sağlıklı olur bence. Tabi bios patlar falan o riskleri almanız gerek.
  • driverlarla sorun düzeldi, fakat yeni bir sorun çıktı ki yıkıldım :(.. o kadar araştırmıştım forumlardan.. %85 verimlilikteki 850w psu'mun yeterli olacağını söylemişti çoğu kişi.. fakat crossfire yapılıyken oyunlarda kasıyor ve belli bir süre sonra bilgisayar takılıyor.. benchmark değerleri 2ye katladı fakat oyunlarda durum böyle, çünkü psu yetersiz kaldı.. 1100 ya da 1200 watt lık bir psu alacağım, 400tl yi geçmesin istiyorum, aşağıdaki iki model aklımda şu an, hangisi daha mantıklı olur? ayrıca şuanki psum high power absolute 80+, acaba boyut bakımından bir değişiklik olur mu, sığar mı bu psular? gerçi kasam cooler master haf x 942 model full tower bi kasa.. yine de emin olmak için size sormak istedim..

http://www.gold.com.tr/aerocool-strike-x-1100w-80plus-guc-kaynagi_u

http://www.webdenal.com/cougar-hec-k12te_475073.html

• r9 serisinde crossfire köprüsü kalktı kart ona uygun biosla geliyordur.
    7970 de köprü hala duruyor ve biosu o köprüden cf olacak şekilde yazılmış.

birlikte nasıl düzgün çalıştılar merak ettim :) çalışmaz diyordum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu Kullanımı %100 e çıkıyor.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çalışıyorlar hocam düzgünce.. tek sıkıntı güç.. zaten almadan önce emin olmak için araştırdım baya, yabancı sitelerde uyumlu olduğunu söylüyordu çoğu kişi hatta bazı inceleme videolarında da ikisini crossfirela bağlıyorlardı.. bu arada bu aerocool strike x modelinde 2 pci-e girişi gözüküyor, kırmızı olanlar.. benim kartların her birinde 6+8 lik pinler var.. psudaki bu birer 8lik girişler kabloyla mı çoğaltılıyor 6+8 olacak şekilde? kafama takıldı.. bir de yukarıda belirttiğim iki psu dan hangisini önerirsiniz? 1100w olan aerocoolun verimliliği %90, 1200w olan cougarın verimliliği %83 civarı..
  • Cougar gönül rahatlığı ile alabilirsin.high power olması pek şaşırtmadı çok sorun yaşayan var verdiği watt değerleri konusunda.

@tns1

köprü olayı 290 ve 290x de kalktı.
  • teşekkürler cevaplar için.. salı elime geçer herhalde , inşallah başka bir şeyden kaynaklanmıyordur, psu ile düzelir..
  • öğrenmiş olduk :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: elberp

teşekkürler cevaplar için.. salı elime geçer herhalde , inşallah başka bir şeyden kaynaklanmıyordur, psu ile düzelir..

Tam model marka belirtir misiniz psu ne kullaniyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: menem

quote:

Orijinalden alıntı: elberp

teşekkürler cevaplar için.. salı elime geçer herhalde , inşallah başka bir şeyden kaynaklanmıyordur, psu ile düzelir..

Tam model marka belirtir misiniz psu ne kullaniyorsunuz

bunu kullanıyorum hocam

http://www.highpower-tech.com/turkish/product_page.php?class=20100527154148&id=20100530200222

• 20A 20A 30A bu dengesizlik yapabilir eski psularda +12 cift rail den guc veriyordu guncel psularda tek +12 veriyor demekki eski psularda bir sorun olusturuyorki suan cikan gjncel butun psular tek raile dondurler. Ins. Duzelir yeni psu ile
    peki hangisini siparis verdiniz

432tl
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=6106

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi menem -- 7 Aralık 2013; 11:25:10 >
  • daha vermedim siparişi.. linklerini verdiğim 2 psu dan birini almayı düşünüyorum, siz hangisini önerirsiniz? ayrıca aklıma takıldı biraz başka bi sebebi olabilir mi diye ama bütün belirtiler psuyu gösteriyor gibi. crossfire yapınca oyunların fps değerleri 2 ye katladı testlerde ama performans eskisine göre baya düştü, takılmalar oyundan atmalar falan oldu, bunlar da psu yetersizliğinde karşılaşılabilecek durumlar arasında gösteriliyodu zaten.. dün kontrol etmiştim biraz, crysis3 açıkken arada kontrol ediyordum afterburner dan, 2. kart %60larda kullanılırken sorun yoktu, üstüne çıkınca kasmaya başlıyor sonra da bilgisayar donuyordu.. iki kart da takılıyken crossfire köprüsünü bozup tek başına yeni kartla oyunlara girdiğimde hiç bi sıkıntı olmadan oynayabiliyorum, 2.kart kullanımı %0da kalıyor çünkü.. bunun psudan başka bi sebebi yoktur herhalde?
  • Bana kalirsa bu sizin yasadiginiz sorun yazilimsal gibi. Sizde belirt missiniz oyunlarda performans alamiyorum benchmarklarda sorun yok diye cf modu sonucta verim saglayabilmesi icin bu oyunun cf desteginin olmasi gerekiyor. Hatta bazi oyunlar cikiyor daha sonra sli cf guncellemeleri cikiyor. Zaten sizin yasadiginiz normal 7970cf de degil r280 ile 7970 bu yuzden sikinti yasiyorsunuz diyeceksiniz r280 zaten 7970 in yeni isimlendirilmis hali ama gpu bazli bazi guncellestirmeler mevcut.
    Kisacasi ben psu da sorun oldugunu dusunmuyorum psu da sorun olsaydi benchmark dada sorun vermesi gerekirdi.
    eger imkaniniz varsa bir arkadastan odunc psu alin (tek rail den 12v veren) test edin. Cunku cok para vermis olacaksiniz psu ya belki yeni aldiginiz psu da da ayni sorunu yasayacaksiniz
    ama eger psu alacaksaniz sizin linkini paylastiginiz 2 psu da almam. Ayni paraya corsair alirim 5 yil garantili ve isin uzmani bir firma var karsinizda :)))

• elberp E kullanıcısına yanıt
    Ben seasonic 750w gold ile 2500k@5.2 crossfire 7950 de hiç sorun yaşamıyorum.Powerın fanıda aldığımdan (2 sene olmustur) beri ses çıkartmıyor.Kasadan gelen ses sıfır.Size öneririmSeasonic veya corsair 760w veya 850w

Bu arada sorun powerdan degildir , sizin sisteminizin cekecegi toplam yük tahmini 400 w civarıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonicman -- 7 Aralık 2013; 11:56:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: menem

Bana kalirsa bu sizin yasadiginiz sorun yazilimsal gibi. Sizde belirt missiniz oyunlarda performans alamiyorum benchmarklarda sorun yok diye cf modu sonucta verim saglayabilmesi icin bu oyunun cf desteginin olmasi gerekiyor. Hatta bazi oyunlar cikiyor daha sonra sli cf guncellemeleri cikiyor. Zaten sizin yasadiginiz normal 7970cf de degil r280 ile 7970 bu yuzden sikinti yasiyorsunuz diyeceksiniz r280 zaten 7970 in yeni isimlendirilmis hali ama gpu bazli bazi guncellestirmeler mevcut.
    Kisacasi ben psu da sorun oldugunu dusunmuyorum psu da sorun olsaydi benchmark dada sorun vermesi gerekirdi.
    eger imkaniniz varsa bir arkadastan odunc psu alin (tek rail den 12v veren) test edin. Cunku cok para vermis olacaksiniz psu ya belki yeni aldiginiz psu da da ayni sorunu yasayacaksiniz
    ama eger psu alacaksaniz sizin linkini paylastiginiz 2 psu da almam. Ayni paraya corsair alirim 5 yil garantili ve isin uzmani bir firma var karsinizda :)))

benchmarklarda crossfire ın fps değerlerini gösterip benchmarklarda bile görüntünün takılarak gelmesinden dolayı psu nun kaldıramadığını düşündüm.. ama yazılımsal olsa crossfire yapılı iken düşük değerlerde de sorun çıkarması gerekmez mi? dediğim gibi 2.kart %60ın üzerine çıkmadığı sürece bir kasma donma olmuyor, tam yüke yaklaştığı zaman oluyor.. 7970 ve r9 280x tam yükte 300w a yakın güç istiyor diye okumuştum forumlarda.. çeşitli psu calculator sitelerinde fanlar hariç 640 civarı çıkmıştı watt ihtiyacı.. işlemci fanım var akasa venom vodoo, ne kadar harcıya bilmiyorum ama büyük bi çift fan.. kasada da 2x20cm, 1x23cm, 1x14cm fanlar var.. acaba ekran kartları da tam yüke girdiğinde psunun kaldırmamasından kaynaklanıyor olabilir mi? dediğiniz gibi yazılımsal da olabilir ama kasma ve donmaların 2.karta çok yük gelmeden olmuyor bu sorunlar.. eğer dediğiniz gibi watt tan kaynaklanmıyorsa, tek railden 12v veren bi psu öneriyorsanız da maksimum 450tl olacak şekilde ne önerirsiniz? yine de bi 1000w olsa içim rahat edecek.. =)

ayrıca linkteki modelin özellikleri arasında böyle bir yazı buldum;

"Bütün Cougar marka güç kaynakları 12V çıkışı için otomatik dinamik yük dağıtımı özelliğine sahiptir. Eğer bütün 12V çıkışları
    kullanmıyorsanız, güç kaynağı gücü kullanılmayan çıkışlardan ihtiyaç olan çıkışa yönlendirir. Bu özellik SLI ve CrossFire özellikli ekran kartlarının yüksek performansla çalışmasını sağlar" işimi görür mü acaba bu model..

http://www.webdenal.com/cougar-hec-k12te_475073.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elberp -- 7 Aralık 2013; 12:26:57 >

• O zaman denemekten baska cikar yolunuz yok couguar guzel ps
    u dur ama daha onceki alintilarimda da belirttigim gibi eski psu orneklerinden. Size tavsiyem linkini verdigim psu canavar gibi bir deustelik gold sertifikali benim size onerim 850w fazlasiyla yetecektir zater 12v tek rail 70a veriyor ayrica tam moduler psu bu butun ihtiyaclarinizi karsilayacaktir sakin digerlerini almayin
    ayrica psu %40guc ihtiyacina kadar fanlarini calistirmiyor
    Para sorun degilse sunu siddetle tavsiye ederim
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-platinum-serisi-860watt-80-plus-platinum-sertifikali-moduler-guc-kaynagi-11602.html

• Psu dan değil de yazılımdan gibi sorun...

7970 e 280x biosu atın hocam... Aynı kart olsunlar tam anlamıyla.... Sonra da 280x driver I kurup rahat rahat kullanın

Psu yetersiz gelmiyor bence...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.