Şimdi Ara

2 gb ve 4 gb ram yanyana çalışır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
17.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    http://www.foxconnchannel.com/product/Motherboards/detail_overview.aspx?ID=en-us0000464

Dual channel DDR2 800/667x 2 DIMMs, Max 8GB

şuan 2 gb+2 gb = 4 gb drr2 800 mhz ram var.
    2 gb den birini çıkartıp yanına 4 gb taksam yani 6 gb yapsam bir sorun teşkil eder mi?yoksa ramler dual olmak zorunda mı?
    örneğin:
    1gb+1gb 2gb+2gb 4gb+gb gibi???
    2+4 gb olur mu?

cpu z resimlerim:

not:resmin üstüne gelip yeni sekmede aç diyerek büyütebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marcus Glory -- 30 Ağustos 2011; 11:20:08 >

• anakart özelliklerine bakılırsa çalışır. tabi ddr2 olması lazım ama bence oyun amaçlı falan düşünüyorsanız faydası olmaz çünkü 4gb günümüzdeki her oyuna yeter.
  • neden 2 gb çıkartıp 4 gb takarak 6 gb yapıyorsun? 2x2 gb yanına 4 gb'ı tak 8 gb olsun toplamda..her şekirde nası olsa dual kanal çalışamayacak,bari kapasite artmış olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrah.kas

neden 2 gb çıkartıp 4 gb takarak 6 gb yapıyorsun? 2x2 gb yanına 4 gb'ı tak 8 gb olsun toplamda..her şekirde nası olsa dual kanal çalışamayacak,bari kapasite artmış olur.

anakart özelliklerine bakılırsa imkansız.
  • ddr2 4 gb taksan sorun olmaz ama gerek yok yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: strider_venom

quote:

Orijinalden alıntı: emrah.kas

neden 2 gb çıkartıp 4 gb takarak 6 gb yapıyorsun? 2x2 gb yanına 4 gb'ı tak 8 gb olsun toplamda..her şekirde nası olsa dual kanal çalışamayacak,bari kapasite artmış olur.

anakart özelliklerine bakılırsa imkansız.

haklısın anakart özelliklerine hiç bakmadım,2 slot varmış kartta.

o zaman ya 2x2 şeklinde kullanacaksın yada 2 gb yanına 4 gb daha takacaksın..

ya dual kanal çalışıp 4 gb ramle devam edeceksin,yada single kanal olarak 6 gb devam edeceksin.

benim önerim bırak öyle kalsın..4 gb günümüzde rahatlıkla yetiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xtracer -- 30 Ağustos 2011; 18:02:54 >

• ben rami oyun için yükseltmeyecem.4 gb ram oyunlarda bana yetiyor.
    acaba ram 6 gb olursa bilgisayarın açılıp kapanma hızı falan ve bilgisayarla öyle uğraşırken daha da hızlanır mı?
    yani ben bilgisayar hızlansın diye yapacağım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marcus Glory -- 30 Ağustos 2011; 19:01:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dual 1 gb mı yoksa 1,25 gb mı?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hhaarruunn2

ben rami oyun için yükseltmeyecem.4 gb ram oyunlarda bana yetiyor.
    acaba ram 6 gb olursa bilgisayarın açılıp kapanma hızı falan ve bilgisayarla öyle uğraşırken daha da hızlanır mı?
    yani ben bilgisayar hızlansın diye yapacağım?

4 gb ram den 6 gb ram'e çıkınca öle hissedilir bir fark olmaz,performans ve farkı hissetmek istiosan ssd alıcaksın ancak onlarda aşırı pahalı.bugün en iyi işlemcili en iyi ekran kartlı en iyi ramli bilgisayarın bile bir zayıf noktası var oda HARDDİSK.
  • Intel G41 de flex mode özelliği var:
    2GB ve 4GB sığalı iki bellek kullanırsanız 4GB sığaya kadar çift kanal geri kalan 2GB bölümde tek kanal çalışır.
  • anakartın desteklediği bi ram takarsan çalışır ama açılıp kapanması konusunda pek bi değişiklik olmaz 4 gb işini rahat görür..:)
  • ram miktarını arttırıp, hdd deki sanal bellek oranını düşürürsün hocam.
    bu sayede oyunlar ve programlar biraz daha hızlı yüklenir.
    ayrıca dual channel özelliğinin öyle aman aman bir katkısı yok zaten
  • beyler benim 1gb ram var 2gb ek taksam bişi olurmu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.