Şimdi Ara

2. El RX 580 8 GB mı GTX 1060 6 GB mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1350 lira bütçe ile 2. el kart arıyorum ve bu iki kart arasında kaldım.

Bildiğiniz gibi 580 kartlar piyasada daha ucuza satılıyor zira 2 aylık Sapphire RX 580 Nitro+ OC 8GB kart buldum 1200 lira istiyor satıcı ve öte yandan 1350 lira bütçeye GTX 1060 6GB 1 yıl kullanım süresi olan kartlar da var.

Fiyat önemli değil fakat performans olarak hangi kartı tavsiye ediyorsunuz ?

Not: Ryzen 5 1500x işlemci kullanıyorum.

• 1060 dan şaşma daha performanslı aradaki farka değer youtubede çok güzel testler var bir fikir verebilir
  • snakessss kullanıcısına yanıt
    Sıfır bütçem olsa ikisi de aynı ücret olsa aradaki %3, %10 farka (artık kaçsa işte) bakmadan Gtx 1060 6 gb alırım ama 1-2 aylık gtx 1060 6 gb kartlar için sıfır fiyatı istiyorlar hocam! Ama Rx 580 8 gb için bu durum aynı değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snakessss

1060 dan şaşma daha performanslı aradaki farka değer youtubede çok güzel testler var bir fikir verebilir
    Daha performanslı? boş yapmaya ve milleti yanlış yönlendirmeye gerek yok iki kart da denk performansta hatta son çıkan BF5, BO4, Tomb raider gibi oyunlarda RX580 ciddi anlamda fark atmış durumda. 1050 Ti dan önce ki kartım 1060 6GB Jetstream di güzel kart fakat şu piyasada RX580 fiyatına asla 1060 alamıyorsun.
  • Rx580 daha performanslı ama 180 watt (bir 8 pin güç girişi isteyebiliyor)
    1060 6 gb daha az performanslı ama (bir 6 pin güç girişi isteyebiliyor)

Bunun dışında VRAM farkı var tabi ama 1060 ların texture sıkıştırma algoritmasının daha efektif olduğu söyleniyor. Aynı zamanda kartın gücü zaten o VRAM'lerin tamamını doldurmaya yetmeyebilir.

Aynı fiyat bandında olsalar düşünmeden bir miktar performans kaybını göz önüne alıp 1060 6 gb tercih ederim. Ama aynı bantta değiller.
  • Performans olarak oynayacağın oyunları esas almalısınız hocam.

Misal Unity oyunları (Pubg, Fortnite) veya GtaV, Destiny ve AC (ubisoft), GR; Wildlands oyunlarında Nvidia kartların üstünlüğü var.

Cod BO4, BF1, Rainbow6 (ve muhtemel Bf V-ilk benchler bunu gösteriyor) gibi oyunlarda Rx kartın üstünlüğü var. Ayrıca Wolfenstein 2, Forza 4 gibi yeni çıkan low level api'lerde yine bariz bir üstünlüğü var.

Pubg zaten bir optimizasyon özürlüsü, Frotnite her şekilde yüksek fps veren bir oyun, wildlands 1080ti'yi bile full ayarlarda 1080p'de ağlatabilen bir oyun (GtaV de artık eski bir oyun). Bo4 Bf1 Rainbow6 gibi oyunlarda da yine her iki kartla yüksek fps alınabiliyor.

Genel ortalama olarak 580 daha performanslı, 1060 daha az güç tüketiyor. Ya en iyi soğutma ile bulabileceğiniz kartı alın ve/veya belli oyun tercihleriniz var, ona göre kart alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 2 Kasım 2018; 23:37:27 >

• Bende bu konu hakkında düşünüyorum,incelemeleri izledim,biraz araştırdım şöyle bir kanıya vardım.
    2.el alınacaksa 1060 6gb, 0 alınacaksa rx580 alınabilir. Şu an 1680 liraya -msi çift fan rx580 8gb- satılıyor hepsiburada da.(0 kart) En ucuz 1060 6gb ise -msi aero itx- modeli 2100 lira o da. 0 alındığında aradaki farka değecek bir performans farkı yok. 0 alınacaksa 580, 2.elde temiz ve fiyatı 1300-1400tl civarı bi 1060 6gb bulunursa alınabilir. 580 için 1200tl vs. çok fiyat,bana göre 2.elde edeceği max 1000 liradır. 2.el piyasasında albenisi olan bir kart değil,satılması da zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KASAP1910 -- 3 Kasım 2018; 3:53:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    satıldı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • KASAP1910 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum. Ayrıca PSU da 8 pin girişi gerektiriyor tekrar hatırlatayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y-ZiyA

Kesinlikle katılıyorum. Ayrıca PSU da 8 pin girişi gerektiriyor tekrar hatırlatayım
    Şu psu uyar mı

TeknoBiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    High Power 850W 80+ GOLD Performance GD 14cm Fanlı Tam Modüler Güç Kaynağı (HPS-850GD-F14C)
    https://www.teknobiyotik.com/high-power-850w-80-gold-14cm-fanli-tam-moduler-guc-kaynagi-hps-850gd-f14c.html

• xsalix kullanıcısına yanıt
    Web sitesine göre evet:

'6 x 6+2 Pin ekran kartı güç bağlantısı'

Hatta bunlardan 6 tane daha takabilirsin :)

Genelde düzgün markaların 500+ üzeri PSU'larında oluyor.

Düzgün bir markanın 600, 650 üzeri bir PSU'su senin işini görebilir, 850 ye ihtiyaç var mı emin değilim.

PSU konusunda daha tecrübeli arkadaşlar var. Spesifik olarak konu açarsan yardımcı olurlar.
  • RX570 4 GB alın gitsin. Bu aralar fiyatları düşük durumda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.