Şimdi Ara

2. el referans tasarım r290 mı 660 ti mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba fx6100 oc 4.5 da kullanıyorum 2. el ekran kartı alacağım elimdeki extra bilgisayar parçalarını verip üstüne para ile ...Oynamak istediğim oyun as. creed unity ile dying light ekran full hd . 660 ti (zotac çift fan soğutma )bana 200 tl ye gelecek r290 ise 450 tl ..şimdi kartların garantileri yok ama çalışıp çalışmadığını deniyeceğim alırken kafamı kurcalayan r290 alsam ileride sorun çıkarır mı referans tasarım ve garantisi yok nvidia lar daha az sorunlu olduğu için o yüzden 660 ti ye yakınım ama dying light da performansı nasıl olur bir benchmark da bulamadım sizlerin görüşlerini almak istedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loknes1 -- 31 Ocak 2015; 12:58:00 >

• 290. 660ti çok eskidi.
  • kartlar arasında çok fark var öncelikle. ama işlemci 290'a darboğaz yapacaktır. forumda konusu vardı 6300, 770'e(280x ayarında) bf4'te darboğaz yapıyordu. sizde de olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acmtncy

kartlar arasında çok fark var öncelikle. ama işlemci 290'a darboğaz yapacaktır. forumda konusu vardı 6300, 770'e(280x ayarında) bf4'te darboğaz yapıyordu. sizde de olur.

darbogaz olmaz darbogaz da denmez ona daha iyi işlemcilere göre 5-10 fps az alınır o kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Parola_18

quote:

kartlar arasında çok fark var öncelikle. ama işlemci 290'a darboğaz yapacaktır. forumda konusu vardı 6300, 770'e(280x ayarında) bf4'te darboğaz yapıyordu. sizde de olur.

darbogaz olmaz darbogaz da denmez ona daha iyi işlemcilere göre 5-10 fps az alınır o kadar

işlemcisinin 5960x ayarında olduğunu sanan bir fx6xxx kullanıcı mısınız bilmem ama forumda konusu açıldı ve bu durum tartışıldı. darboğazın tanımı da forumda çok var arayan bulur.

bu bf4 darboğaz konusu.

http://forum.donanimhaber.com/m_89498243/tm.htm

290>770 olduğuna göre arkadaşta da darboğaz olur.

• quote:

quote:

Buna darbogaz denir iste

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Işlemci 290 I kaldırmaz. O yüzden 660 ti daha iyi bir seçenek olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 460 Mı Yoksa GTX 950 Mi ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney

quote:

quote:

Buna darbogaz denir iste

darbogaz denmez darbogaz fps lerde dalgalanma olur iner çıkar o zaman darbogazdır oada bazen ekranakrtı bazen işlemci bazen hdd bazen de virüs bazende oyunun ta kendisinden olur bişeyi bilmeden yazmayın konuşmayın be kardeşim

• quote:

quote:

quote:

quote:

Buna darbogaz denir iste

darbogaz denmez darbogaz fps lerde dalgalanma olur iner çıkar o zaman darbogazdır oada bazen ekranakrtı bazen işlemci bazen hdd bazen de virüs bazende oyunun ta kendisinden olur bişeyi bilmeden yazmayın konuşmayın be kardeşim

Fpslerde dalgalanma olurmusmus

Ekran karti fps yi sinirlamaz mi?

E5400 lu sistemde R9 280 kullaniyorum bana gelmis darbogazi bilmiyorsun diyor tipe bak

• caneycaney kullanıcısına yanıt
    sen git gazoz iç gel fazla kafanı yorma bu işlere ilk mesajımda zaten sınrıdan bahsediyorum daha okudugunu anlamıyorsun gülücükler le uğrşıyorsun
  • quote:

sen git gazoz iç gel fazla kafanı yorma bu işlere ilk mesajımda zaten sınrıdan bahsediyorum daha okudugunu anlamıyorsun gülücükler le uğrşıyorsun

Vah vah yazik kardesim sana

• 200tl ye 660ti iyimis

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre0210

Işlemci 290 I kaldırmaz. O yüzden 660 ti daha iyi bir seçenek olur.

290 kaldırmasada 660tiden fazla fps alacaktır ileride satıp 2. el bi 8320 8350 alır devam eder
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Buna darbogaz denir iste

Şaka mı bu? Hocam lütfen darboğazın ne olduğunu bir araştırın ardından yazdıklarınızı tekrardan gözden geçirin.

R9 290 şuanda 2k çözünürlükte piyasadaki oyunların %90 ında 30 fps üzerinde kalabilen bir kart. Referans tasarım özellikle R9 serisinde biraz sıkıntılıdır. İyi bir kasanız varsa bile kart en az 90 derecede çalışacaktır.

Burda çok ince bir detay var, işlemciniz ekran kartına darboğaz yapacağı için %100lük kullanıma ulaşamayacaktır. Buda bir nebze olsun kartın daha serin çalışmasını sağlayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan387 -- 1 Şubat 2015; 1:04:52 >

• ozan387 kullanıcısına yanıt
    şaka olan ne ? %100 kullanıma ulaşamamak neden dar bogaz olsun ? önce darbogaz tanımını iyi yapmak lazım bana göre verinin işlemci ile ekrankartı arasında gidip gelirken işlemleri aksatacak kadar güçlerinin eşit olmaması dar boğazdır yoksa birbirlerine tam olarak denk olmaması yüzünden oluşacak veri geçikmesi darbogaz deil verimlilik meselesidir
  • quote:

şaka olan ne ? %100 kullanıma ulaşamamak neden dar bogaz olsun ? önce darbogaz tanımını iyi yapmak lazım bana göre verinin işlemci ile ekrankartı arasında gidip gelirken işlemleri aksatacak kadar güçlerinin eşit olmaması dar boğazdır yoksa birbirlerine tam olarak denk olmaması yüzünden oluşacak veri geçikmesi darbogaz deil verimlilik meselesidir

https://www.technopat.net/sosyal/konu/oyunlarda-%C4%B0%C5%9Flemci-darbo%C4%9Faz%C4%B1-nedir.27065/

Hocam siz çok yanlış anlamışsınız olayı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan387 -- 1 Şubat 2015; 1:11:56 >

• quote:

quote:

ne nedirmiş ??? fx 6100 ile r9 290 dan bahsediyorsun darboğaz kesinlikle olur ayrıca normel işlemcilere göre 5 10 fps az almak asıl darboğaz değil bunun yanında fpsde dengesizlik ve ani fps düşüşleri olur bilmediğin şeye yorum yapmana gerek yok
  • quote:

ne verimliliğinden bahsediyorsun işlemci bariz darboğaz yapar darboğaz denen şey işlemcinin ekran kartına yeterli beslemeyi yapamaması işlemci kullanımı %100 olurken ekran kartı tam daha verim alamicaktır o işlemciden yetmicek işlemci
  • Mantle falan var şimdi r9 290 alsanda seni üzeceğini sanmıyorum 4gb vramle mantle'ı oldukça verimli kullanabilirsin BF4 gibi bir oyunda i5den eksik kalır yanın olmaz...Mantle desteklemeyen bazı özürlü oyunlarda dert çok çekersin bu arada işlemciyide minimum 4.3ghz gibi bir değerde kullan (Ekran kartını her oyunda %100 kullanamazsın uyarıyorum ama her halukarda 660tidan fazla fps elde edersin)
  • ya gençler ya feci şekilde sizler yanılıyorsunuz ki bu form ahalisinin 100%80 böyle birş eye iman edince onlar için ayet oluyor...yada ben yanılıyorum verdigin link boş link senin benim gibi birinin lakırtıları
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.