Şimdi Ara

2. el referans tasarım r290 mı 660 ti mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İkisi de değil bence ikinci el R9 280 alın. Darboğaz sorunu da yaşatmaz ve paranız cebinizde kalır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Parola_18

ya gençler ya feci şekilde sizler yanılıyorsunuz ki bu form ahalisinin 100%80 böyle birş eye iman edince onlar için ayet oluyor...yada ben yanılıyorum verdigin link boş link senin benim gibi birinin lakırtıları

Sen daha zayifsin anlaşılan biraz araştırma incelemeler falan yap darbogaz nasıl olur falan diye hatta biraz darbogazli sistem kullan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NiksSnow -- 1 Şubat 2015; 11:18:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan_1907
    Sen daha zayifsin anlaşılan biraz araştırma incelemeler falan yap darbogaz nasıl olur falan diye hatta biraz darbogazli sistem kullan

senin gibi doğan görünümlü şahin olmakdansa bildigimizi savunmak en mantıklısı
  • Kesinlikle Referans 290 seçmelisin,işlemcin darboğaz yapacaktır.İşlemciyi 4.5 civarına çekersen darboğazın bir kısmını yok edebilirsin.İşlemcin 290 ı besleyemeyeceği için kartın kullanımı %60 civarı değişecek.Bu haldede tahminen sıcaklıklar 70 dereceyi pek geçeceğini düşünmüyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kaan_1907

senin gibi doğan görünümlü şahin olmakdansa bildigimizi savunmak en mantıklısı

yav kardeşim senin mesajlarını millet okuyunca içinden diceğini diyor neyse fazla söze gerek yok iyi forumlar
  • quote:

ya gençler ya feci şekilde sizler yanılıyorsunuz ki bu form ahalisinin 100%80 böyle birş eye iman edince onlar için ayet oluyor...yada ben yanılıyorum verdigin link boş link senin benim gibi birinin lakırtıları

http://www.tomshardware.com/reviews/fx-8350-core-i7-3770k-gaming-bottleneck,3407-3.html

Giriş kısmında bottleneck in ne olduğu açıkça anlatılıyor. Lakırtı yapmadan direk testleri koymuşlar.

Bunlar yeterli gelmiyorsa kendi yaşadığım olayı anlatayım.

Bir süre önce elimde FX6100 ve HD7950 cf kurulumum vardı. BF4 te aldığım fpsler yaklaşık 40-50 civarıydı ve gpu kullanımları %50-60 arası gidip gelmekteydi. Daha sonrasında fx8120 ye geçtim. 4.1 ocli halde bile hd7950 cf la BF4 te 60-70 arası fps alıyordum. Ardından FX6300 e geçtim ve 4.5 ghz ile yaklaşık 70-80 civarıydı fpsler. Fpsler bu kadar yüksek görünmesine rağmen anlık fps düşüşleri yaşıyordum. Ardından i5 3570k ile aynı düzeneği kurdum ve fps bir anda 100 üzerine çıkmaya başladı ve anlık takılmalar tamamen kayboldu.

FX6100 kullanırken de FX 8120 kullanırken de FX6300 kullanırken de işlemci kullanımı asla %100 e dayanmıyordu. Ben hiç bir zaman işlemcinin %100 e dayandığını iddia etmedim. İşlemcinin %100 e dayanması için bütün çekirdeklerin tam yükte kullanılması lazım. Günümüzde çok çekirdeği verimli kullanan çok fazla oyun olmadığını düşünürsek bunun gerçekleşmesi pek olası gözükmüyor. Dolayısıyla bizim için önemli olan tek çekirdek performansıdır.

R9 290, HD7950 den %50 daha hızlı bir kart dolayısıyla siz ne derseniz diyin kullanan birisi olarak söylüyorum, o ekran kartı o işlemciyi darboğaza sokacaktır.

Bu kadar açıklamadan sonra hala benim dediğim dedik diyosanız yapacak bir şey yok.

Edit: Mention!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan387 -- 1 Şubat 2015; 16:15:28 >

• ozan387 kullanıcısına yanıt
    arkadaşım anlamadıgın veya anlamak istemedigin şu darbogaz farklı verimlilik farklı şeyler anlattıgın hikaye verimilik ile ilgili ekrakartın ile işlemciler aynı anda veriyi işleyemiyor gecikmeli işliyor o zamanda fps lerde farklılıklar oluyor darbogaz çok farklı kavram bazen sistemin başka parçalarında bile oluşacak aksaklık darbogaz!a sebeb olur bazen de oyunu kendisnden yazılımından kaynaklanan darbogaz olur herşeye darboğaz demenin anlamı yok darbogaz olarak kullandıgınız kelime slında verimlilik dir
  • Parola_18 kullanıcısına yanıt
    Neyse hocam yazdıklarımı okumadığına göre sen bildiklerini oku. Kimse başka bir parçadan bahsedip darboğaza bağlamadı. Hala tek çekirdek performansıyla verimliliği bir tutuyorsun.
  • arkadaşlar 660 ti aldım sorun yaşarsam burada belirtirim
  • Dar boğazla ilgili yanlış yanlış bilgi veren kullanıcılar...

Bi ekran kartı misalen 290x oyunlarda 5960x ile 65fps veriyorsa 2600kda 60-63 veriyorsa 3770k 4970k da 60-65 arası veriyorsa darboğazı yoktur.Fakat ; bu arkadaş çok daha düşük bi işlemcide 40-50 arası veriyorsa darboğazdan söz edilebilir.

Oyundan oyuna tanımlar değişmekle birlkite günümüzde tek kartta sınır 2500k diyebiliriz bu işlemciye denk ve üstü işlemciler herhangi bir tek karta darboğaz yapmaz.

Yani kartın verceği fps test sırasında 5960x de 70 2500k da ise 65 civarında ise karttan çok büyük oranda yararlanılmakta ve kart %95-%99 kullanım aralığında seyretmektedir.

Amma misal fx serisindeki işlemciler 2500k dan %10-%20 ye yakın fpsyi daha düşük alıyorsa burda kesin olarak darboğaz var diyebiliriz.

2500k 4 çekirdekli 4 izlekli bir işlemci 5960x de 8 çekirdekli 8 izlekli olduğundan multi core destekleyen uygulamalarda önde olması şaşırtmayacaktır.Bunun dışında yazılcak bişey yok.

Sonuç: kullanıcının işelmcisiyle alınmayı planlanan 290 darboğaz yapcaktır.Ama her türlü 660tidan fazla fps alcağı için 280x vea 770 tercih edilmesi durumunda parabolik eğride compact değer noktasını yakalayacaktır.Yani kartta yaşanan kayıpi le işlemci performansının birleştiği parabolik eğride en iyi kart 280x ve gtx 770 olucaktır.

• merhaba son yama yüklü ayarlar mediumda oyun kasmadan oynanırken birden kasmaya başlıyor çıkıp girmek gerekiyor daha sonra save dosyalarım uçmuş bu başka forumlardada bu sorundan bahsedilmiş 6100 4.3 oc işlemci yükü %70 lerde 660ti gpu kullanımı %100 lerde sanırım darboğaz olmuyor genede yorumlarınızı alayım assasin unity de hight ayarlarda full hd hiç bir takılma olmuyor vert syng kapalı
  • loknes1 L kullanıcısına yanıt
    Sese tahammülün yoksa r9 290 referans canını sıkacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.