Şimdi Ara

2.El Otomobil Tavsiye Hak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Buradaki çoğu arkadaş gibi bende 2.el otomobil almak istiyorum, nasipse.

İlk aracımız olacak, eşim de kullanacak, İstanbul içi, otomatik, 2010 model ve üstü, 150.000.00 km altı araç arıyoruz.

Tercihen hatchback düşünüyoruz.

Fiyat limitimiz max. 135.000.00 TL (yani oda gerçekten zar zor)

Araçtan çok bir beklentimiz yok, öyle başımızı ağrıtmasın bizi idare etsin yeter.

Tavsiyeleriniz ve varsa ilan da paylaşabilirsiniz.

Şimdiden teşekkürler, güzel vakitler :))

• Yanlış anlamayın kimseye neyi yazacağını söylemek haddim değil tabiki ama arkadaşın sorduğu sorunun cevabı bence bu değil, kaldı ki -tanışıklığınız var mı bilmemekle beraber- "ailene karşı sorumluluların var" tarzı bir cevap vermek bence yakışıksız.

Bence yanlış yere çekiyorsunuz konuyu , adam araba tavsiyesi istemiş, "kefen paramla gırtlağa kadar borca girip araba almak istiyorum" veya durumunu anlatıp "10 yıl sonra ne yapacağım" dememiş. Elma soran adama armudun faydalarını anlatmayı doğru bulmuyorum.

Konu bütünlüğünden uzaklaşacağımız bir noktaya gider bu muhabbet ve belki ben yanlış düşünüyorumdur, münakaşa taraftarı bir insan değilim. İyi akşamlar.

• İlk nesil Hyundai i20 tam otomatik bakmanızı tavsiye ederim.

Diğerleri ya bütçenizi aşar yada masraflara gebe,sanayi yollarına aç olur.

135 bin liranın 10 yaşında basit bir arabayı bile zor almasına diyeceğim bir şey yok dünyada başka hiç bir yerde böyle fiyatlar yok.

• Toyota Auris öneririm. arıza kolay kolay yapmaz geniş konforlu bir araç

• redbul_540 kullanıcısına yanıt

Maalesef...

Daha da acısı bu gidişle daha da artacak gibi.

Teşekkür ederim.

• Almayın bu fiyata araç zor bulursunuz. Herkes araç sahibi olmak zorunda değil . Onun yerine yatırım yapın geleceğinizi sağlama alın . Sonuçta bu iş aracı almakla bitmiyor , vergisi , yakıtı , bakımı , masrafı bitmiyor daha pek çok şey saymadım bile. Siz böyle araba almaya devam ettikçe bu fiyatlar daha da artmaya devam eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lego95 kullanıcısına yanıt

Baktığım araçlar arasında ancak maalesef bütçem içerisinde temiz yok. Hasar kayıtlı veya bir düzine boya değişen.

Boya değişen olabilir elbette lakin çoğu da ya kaput kısmında ya da tavan kısımda.

Teşekkür ederim.

• Moueson kullanıcısına yanıt

Keyfi olarak almıyorum. Erteleyebildiğim kadar ertelemeye çalıştım. Ancak artık nasipse çocuğum olarak ve malum İstanbul...

Yine de teşekkür ederim yorumunuz için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.el araba tavsiyesi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jabruzzi

Keyfi olarak almıyorum. Erteleyebildiğim kadar ertelemeye çalıştım. Ancak artık nasipse çocuğum olarak ve malum İstanbul...

Yine de teşekkür ederim yorumunuz için.

Şuan toplu taşımalar gayet iyi pandemiden beri eskisi kadar kalabalık değiller. Arabaya bağlayacağın parayı çocuğunun özel okul ve üniversitesi için mevzuat hesabına atabilirsin mesela. Ben şimdiden söyleyeyim yeni cocugunda olacakmış masraflariniz çok artacak pişman olacağınız bir şey yapmayın . Hadi eyvallah .

• Moueson kullanıcısına yanıt

Hocam adam çocuğum olacak demiş daha en az 10 sene var okulunu, üniversitesini o zaman düşünür niye adamı şimdiden geriyorsun.

Ayrıca ufak bir yanlışını düzelteyim mevzuat değil mevduat olacak, iyi forumlar :)

Araç önerisi olarak; Punto ve 208 bakabilirsin hocam işinizi görür bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9DB7A8DFB -- 12 Mayıs 2021; 21:35:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9DB7A8DFB

Hocam adam çocuğum olacak demiş daha en az 10 sene var okulunu, üniversitesini o zaman düşünür niye adamı şimdiden geriyorsun.

Ayrıca ufak bir yanlışını düzelteyim mevzuat değil mevduat olacak, iyi forumlar :)

Araç önerisi olarak; Punto ve 208 bakabilirsin hocam işinizi görür bence

10 seneyi bırak 1 sene sonra bile ne olacağı belli değil . Dolar bir anda fırlayıp , her şeye zam ve vergi yağmuru gelebilir , küresel bir krize girebiliriz yada arkadaş işten atilabilir yada Allah göstermesin ama bir kazada hayatını kaybedebilir. Sonra eşi ile çocugu beş parasız ortada kalabilir. Bir baba olarak bunları düşünmesi lazım . Artık genç bekar biri değil . Sorumlulukları var. Hem eşine hemde çocuğuna karşı . Onlara iyi bir hayat sunmak için mantıklı adımlar ve yatırım lar yapması lazım . Hayat gerçekten çok zor ve daha zorlaşıyor. Mesela şimdiden bu çocuğa geleceği için hesap açıp azar azar para yatırması lazım . Ama gidipte tüm parasını bir arabaya baglarsa bunları yapamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 12 Mayıs 2021; 21:43:55 >

• Nissan Micra
    2012
    1.2
    CVT
    40.000 KM
    Yetkili bakımlı
    Platinium paket cam tavan vs
    Yazlık ve kışlığı 0 var
    Tramer yok
    2/3 parça boya
    Düşünürseniz yazın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

10 seneyi bırak 1 sene sonra bile ne olacağı belli değil . Dolar bir anda fırlayıp , her şeye zam ve vergi yağmuru gelebilir , küresel bir krize girebiliriz yada arkadaş işten atilabilir yada Allah göstermesin ama bir kazada hayatını kaybedebilir. Sonra eşi ile çocugu beş parasız ortada kalabilir. Bir baba olarak bunları düşünmesi lazım . Artık genç bekar biri değil . Sorumlulukları var. Hem eşine hemde çocuğuna karşı . Onlara iyi bir hayat sunmak için mantıklı adımlar ve yatırım lar yapması lazım . Hayat gerçekten çok zor ve daha zorlaşıyor. Mesela şimdiden bu çocuğa geleceği için hesap açıp azar azar para yatırması lazım . Ama gidipte tüm parasını bir arabaya baglarsa bunları yapamaz.

Alıntıları Göster

Yanlış anlamayın kimseye neyi yazacağını söylemek haddim değil tabiki ama arkadaşın sorduğu sorunun cevabı bence bu değil, kaldı ki -tanışıklığınız var mı bilmemekle beraber- "ailene karşı sorumluluların var" tarzı bir cevap vermek bence yakışıksız.

Bence yanlış yere çekiyorsunuz konuyu , adam araba tavsiyesi istemiş, "kefen paramla gırtlağa kadar borca girip araba almak istiyorum" veya durumunu anlatıp "10 yıl sonra ne yapacağım" dememiş. Elma soran adama armudun faydalarını anlatmayı doğru bulmuyorum.

Konu bütünlüğünden uzaklaşacağımız bir noktaya gider bu muhabbet ve belki ben yanlış düşünüyorumdur, münakaşa taraftarı bir insan değilim. İyi akşamlar.

• 119000 km Polo 2013 , 1.6 dizel otomatik
    Temiz tramersiz boyasız - 152.500 TL istiyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jetgil

119000 km Polo 2013 , 1.6 dizel otomatik
    Temiz tramersiz boyasız - 152.500 TL istiyoruz.

8 yaşında araç o fiyat etmez resmen insan kazıklıyorsunuz.

• öncelikli tavsiyem burda aracını önerenlerin araçlarına bakma bile. Sahibindende fiyat şişiren, aracının fiyatını uçuran, enayi arayan herkes burda. Sanki fiyatı makul gibi kendi aracını tavsiye etmiş, 8 yaşında poloya 152.5 demiş adam. Arkadaşım 145 e aynı model makyajsız teneke jantlı polosunı satamadı. 30 gün ilan süresinde arayan olmadı. 2016-2017 modelleri 165 falanken makyajsız inanılmaz mantıksız. Yukarıda yazan arkadaş da o paraya nah satar.

95 e tek çamurluk boyalı 2012 punto evo sattm geçen ay. Fiyat açısından makul bi araçtı. 1.5 yıl sorunsuz bindim. Yürütme maliyeti ve lpgde yakıtı ekonomik. Aynı fiyatlara hala bulabilirsiniz. En azından paranız cebinizde kalır. Görece yeni modelli bir teneke alırsınız.

i20 eski kasa, corsa d falan alınıyo ama 10 yaşında bu araçlara 130 bin vermek akıl karı değil bence. Bunları alacağınıza en azından paranız cebinizde kalsın aynı modellerde punto evo da fena değildir. Tabi 100ü falan çok geçmemek kaydıyla.

Yakın arkadaşım 140 a 2017 hatasız boyasız essentia 2017 corsa aldı. 135 lere falan bulunuyordu. en ucuz en yeni modelli vardı. Hala bulunabilir o fiyatlara en azından yeni model olur. yine pejo 208 ler var. Kasası da çok eski değil.

bütçeniz baya sıkıntılı. 30 bin ekleyince baya yeni model iyi arabalar alınıyo ama 30 eklemek de kolay değil malesef. Corsa i20 falan hiç farketmez. Corsa alırsanız 1.4 bakın. Şanzuman motor daha iyi. Bu araçların hepsi Aşağı yukarı aynı şeyi sunar size. En az parayla en yeni model hangisinden bulursanız onu almaya çalışın derim. Çünkü, gerçekten herkes tuttuğunu öpmeye çalışıyo şu piyasada. Allah yardımcınız olsun.

• Ben de çok benzer durumdayım. Ya 40-50 ekleyip 0 Clio veya i20 alacağım ya da 2016-2017 Corsa veya swift alacağım. Ya da manuel olsun diyip 0 egea ya da daha da ucuza Punto veya Linea alacağım. Ailemizle rahatla binmelik 6 hava yastıklı bir araç almak bile hayal neredeyse

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Almayın bu fiyata araç zor bulursunuz. Herkes araç sahibi olmak zorunda değil . Onun yerine yatırım yapın geleceğinizi sağlama alın . Sonuçta bu iş aracı almakla bitmiyor , vergisi , yakıtı , bakımı , masrafı bitmiyor daha pek çok şey saymadım bile. Siz böyle araba almaya devam ettikçe bu fiyatlar daha da artmaya devam eder.

Arkadaş yatırım tavsiyesi değil, araç tavsiyesi istemiş.

• quote:

Şuan toplu taşımalar gayet iyi pandemiden beri eskisi kadar kalabalık değiller. Arabaya bağlayacağın parayı çocuğunun özel okul ve üniversitesi için mevzuat hesabına atabilirsin mesela. Ben şimdiden söyleyeyim yeni cocugunda olacakmış masraflariniz çok artacak pişman olacağınız bir şey yapmayın . Hadi eyvallah .

Alıntıları Göster

Arkadaş sen hangi şehirdesin bilmem ama istanbulda toplu taşıma berbat. Sanane adamın parasından, araba tavsiyesi istiyor, akbil istemiyor

• Hocam 2011 model Suzuki SX4 aracımı satıyorum. Aracın ilk sahibiyim. Bugüne kadar sorunsuzca kullandım. Araçta boya değişen yok sadece arka tamponun plastik kısmı boyalı sadece. Hatasız araç 166 binde.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-suzuki-2011-orijinal-boyasiz-darbesiz-ogretmenden-suzuki-sx4-913828981/detay

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sorunsuz sıkıntısız az yakan bir araçtır hocam tek elden kullanılmıştır.https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-ese-dosta-gidecek-temizlikte-924979390/detay
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.