Şimdi Ara

2. El piyasası düşüyormuşmuş..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar, kimilerini bu konu belki sinir edicek ama aktif olarak forumu 2010 yılından beri takip ediyorum.

    Bu forumun bir alışkanlığı var, son 3 yilda bu artti. " Bu dönemde araba almayın fiyatlar düşecek.." her dönem böyle yazilar geliyor.

    Geçen sene megane 4 aracımı alirken fiyatlar artti bence almamalisin düşecek felan deniyordu, 550 e hayirladigim aracım şuan gece vakti 800 teklif gelmesine rağmen satmadim. ( 1 haftadir zorluyorlar vermiyorum 900 istemekteyim, seçimden sonra yaklasik 1100-1150 gorucegini düşünüyorum, şuan satmicam o sebepten.)


    Sizlerede tavsiyem beklemeyin, piyasa durgun deniyor, araçlar satılmıyor deniyor, alttan alttan araç satışı mevcut ve seçimden sonra bu konuya ugrayalim, yanlış mi doğru mu görürüz, ikinci el piyasasında ikinci bir dalga olup fiyatlar artacak.

    Neden bu şekilde ön gorum mevcut.

    1.) Dolar ve altın her geçen zaman artmakta ufak ufak, şuana kadar evet az artış mevcut peki ya seçimden sonra? Geçen sene altin 1200 civarindayken bu aylarda seçimden sonra artış yaşandı ve şuan 2200 civarında siz düşünün her geçen gün artmakta.

    2.) Herkes faiz diyor nereye kadar faiz arttırımı devam edicek? Acaba bu faiz arttirimlari seçim yüzünden mi oluyor, bir düşünelim bakalım. İki üç seneye kadar faiz ile ilgili açıklamalara da bakmak lazım, fikirler mi değişti yoksa seçime kadar olan bir strateji mi? Ayrica peki faiz azaltimi yapınca nolacak piyasa? Bunuda düşünmek lazım..


    Faize atın parayi bekleyin tabi, ama uygun zamanda da araç ya da mal varlığına dönmeye çalışın, işte o çalışma evresinde şuan stabil giden ve ufak ufak artış olan piyasa da, birden tepki olarak %20-30 artış görünce şaşırmayın..


    Unutmayın tarih tekerrürden ibarettir, gene malesef ki artış olarak piyasada.. Şuan düştüğü falan da yok, kendinizi umutlandirmayin. İyi forumlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 24 Mart 2024; 11:44:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Araç fiyatlarının artmasının sebebi covidden dolayı üretimin azalması ve düşük faiz yüksek enflasyondan dolayı talebin yüksek olmasından kaynaklanıyordu. Şu an iki durum da kalktı ve son 4-5 aydır ikinci el fiyatları reelde düşüyor. Bundan sonra fiyatlar artarsa araba özelinde bir artış olmaz, dolar artıyorsa zaten her şeyin fiyatı artar. Faiz politikası seçimden sonra değişmez, uzun bir süre yüksek faiz ile yaşayacağız.

  • Yani hocam kusura bakmayın ama katılmıyorum. Secimden sonra umarim yanılmış olurum. Araç piyasasi pandemiden bu yana 1 adim gerilese 3 adım ilerlemekte. Geçen sene 550 almış olduğum aracı yazin 700 civarında teklifler geliyordu, şuan 800 dayandi. Piyasaya bakıyorum 850-900 arasi gözükmekte, her geçen gün fiyat yükselmekte.. Gönül ister ki düşsün ama cidden de düşüşü nerede gozlemliyorsunuz merak ediyorum. Mal varlığı olan kişi size kendi gozlemlemesini söylüyor, elimdeki veriler bunlar her geçen gün artıyor diyor, siz hayir efendim düşüyor diyorsunuz. 2. El piyasası düşüyormuşmuş.. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayçiçek yağı piyasası nasıl sen ondan haber ver bremin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9FiestaM6 kullanıcısına yanıt

    Sahibinden de kendi aracım için fiyat analizine baktığımda tepe noktası ağustos ayı gözüküyor o tarihten itibaren hep düşmüş fiyatı.

  • cricet C kullanıcısına yanıt

    Ağustos ayında o zaman 1 milyon u görmüş demek oluyor, fotograf atma şansınız var mıdır merak ettim?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9FiestaM6 kullanıcısına yanıt
    2. El piyasası düşüyormuşmuş..
  • herkes fikrini söylemekte özgür,buda benim düşüncem size tezat gelebilir kusura bakmayın öncelikle,


    ben olayı barem barem düşünüyorum zira 350-650 arası aman aman pek artış olmuyor bu baremdeki otomobillerde,


    650+ fiyat etiketine sahip araçlarda evet oynamalar olabiliyor, krediler artık eskisi gibi olmayacak bugün yaşı olan otomobil için diyorum 200 bin kredinin geri dönüşü marsa çıktı artık elinde nakit olan her türlü avantajlı bence, bazı markaları takip ediyorum hep aynı ilanlar malum sitede mevcut,bu arada alım gücünüde sorgulamak lazım şahsen 100-200 kredi çekip otomobil almak istemem,nakit varsa zaten kral sensin,istediği kadar yazsın 400-500-600 alım gücü olmakdıktan sonra boşa kürek çevirme,ha yine satar ama kaç ay yada güne satar bilinmez,

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.