Şimdi Ara

2.El araç satanların komik tabirleri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hemen hemen hepimiz araç almış satmışızdır. Kendimiz alıp satmasak bile mutlaka bir tanıdığımıza yardımcı olmuşuzdur. Son zamanlarda dikkat ettiğim bu işin iyice yoldan çıktığı. Standart sözler kalıplar inandırıcılığını iyice yitirmiş. İlan araç hakkında bilgi vermekten yoksun. Yanıltıcı.. Satandamı kabahat var adetmi olmuş anlamadım herkes aynı lafları konuşuyor.

Garaj Arabası Zannedersin memlEketteki araçlar garajdan hiç çıkmıyor. Birde ilana garajda çekilmiş foto ekliyorlar efekt kıvamında.

Orjinal KM de Özellikle yaşıyla km si arasında uçuk fark olan araçlar için mutlaka yazılır ama ne hikmetse aracı gözle gördüğünüzde hiçde öyle değildir. Direksiyon simidi, vites topuzu resmen erimiştir. Vites körüğü ileri geri yapMaktan parçalanmış renk değiştirmiştir. Kapı kollarında 5 parmak rahatlıkla seçilebilmektedir. " Hmm km düşükse o zaman sahibi bu aracın içinde yaşamış" diye düşünmek gerekir.

Emsaaali yok Emsali yoktur doğrudur. aracın yok zamanında ilan verirsen seninkinden üste ilan olmayacaktır. Herkesin aracı kendine göre süper..

Bilen bilir Genelde oturaklı ağır güçlü araçlar için kullanılır. Adam ilan açıklamasına sadece 2 kelime yazar "bilen bilir" Bilen bilir iyi güzelde canım kardeşim bilen senin nasıl kullandığını bilemezki.

Hatasız Hatasızın kelime karşılığı satıcılar tarafından hala anlaşılamamıştır. Hatasızın sözlük anlamı "Hatası olmayan, yanlışlığı bulunmayan." dır. Fakat oto satış sözlüğünde görünür hatası yok varsada idare et o kadarda olsun arabanın yaşına bak. anlamındadır.

Boya değişen darbe yok Buda ayrı. bu beyana rağmen aracı araştırıyorsunuz aracın 6-7 ağır hasarı çıkıyor. Bir tavan sağlam. Yani tabanı güneş görmemiş. Özellikle böyle beyan edenlerin araçlarını gözle görünce hayal kırıklı tavan yapıyor. Ne hEvesle gidiyorsunuz neyle karşılaşıyorsunuz.

Yerinde durmayan araç Bu tamamen farklı bir olay . Eleman satılık araç ilanı veriyor fakat aracı görmeye almaya niyetlisiniz ama aracı bir türlü göremiyorsunuz. Her aradığınızda . İşteyim, yemekteyim,şehir dışındayım,araç bugün başka arkadaşımda vs. vs. Kardeşim bu araç bu kadar meşgul sana lazım o zaman satışa çıkarma. Kullanmaya devam et.

Benzeri yok Benzeri yok tabi kaliteli makinayla aracın şekilli resimlerini çek fotolarlada biraz oyna araç fabrikadan çıkmış gibi dursun benzeri olmaz. Fotoğraftaki araçla bakılan araç arasında alaka yok. Eee fotoda böyle değildi buu . " Yaa benim makina biraz iyi"

Kusur saklama Satılık aracın fotoğraflarında kusur saklamada üstümüze yok. Aracın hangi noktaları temizse özenle seçilip o bölgeleri çekilir ilana verilir. Mesela içi leş gibi olan arçların genelde iç fotoğraflarını bulamazsınız. 30 bin tl lik araç alıyorsun adam nikelaj eksozu çekmiş koymuş. Farları stopları koymuş bir tane genel görüntü yok. Sanki aracı parçalayıp satacak.

Dosta Gider Şahsen ben bu laftan nefret ederim isterse %50 daha ucuza versin ilanda bu laf varsa tırsarak yaklaşırım. Dosta gider ne dir ya. Dost kazığı olabilirmi. Dostumdan başkasına satmam.. Önce dost olmamız lazım.. Dost acı söyler Sakat bir durum..

Masrafsız Hocam lastikler nasıl "İdare eder" Hocam triger "Benden önceki değiştirmiş" Hocam baskı balata "Bana bir sıkıntısı olmadı" Hocam diskler "Şimdilik iyide bakılması lazım" Bakarsınız aracın çoğu aksamı bırakmış artık kendini .Cam açma düğmelerine kadar bitik ama masrafsız. Beygir gibi bin gez yani...

Ölücüler aramasın Aracın ederi 20000 hiç bir artısı yok sen piyasayı yoklayım yoklukta yiyen olursa satarım namına 25000 yazmışsın . Adam 1000-2000 pazarlık istiyor adı ölücü oluyor..

Kesinlikle pazarlık yok Şahit oldum böyle diyip araç başında elini biraz sıkınca şak diye pazarlık yapanı. E hocam madem pazarlık yapacaktın niye bir haftadır meeletiyorsun insanı.

Boya koruması yapıldı Evet gördük semt pazarında gölgeye çekmiştin elinde bez ne olduğu belirsiz pasta cila yükleniyordun kaportaya..

Benden önce olmuş olabilir Buda aracın hatası yakalanırsa başvurulan bir taktik. Ama bıyık altından ufak bir tebessüm var.. Gelde kıllanma...

Alana şimdiden hayırlı olsun Yani ben araçtan çoktan vazgeçtim.. Alan başının çaresine baksın . "Daha dur yahu bir müşteri çıksın bu ne acele"

Satmasam da olur Buda isediği fiyata bir türlü müşteri bulamayan kendinden sonra ilan verilen araçların satıldığını görMekten bıkan nıkkın bitkin" amaan almazsanız almayın kapının önünde kümes yaparım yinede satmam" yaklaşımı..

Pazarlık sünnettir Buna değişik yorumlar getirilmiştir. "İkinci sünneti olmaya niyetim yok" "Yok kardeşim öyle bir sünnet kim uyduruyor bunları" "Pazarlık sünnettir ama benim pazarlığım yok" "Fiyat sünnetlenmiş haldedir" vs vs.

Fiyat orantısı İlan sayfasını açarsın 25.750 o demektirki 750 pazarlık. Bu böyledir böyle yürür. Bazıları abartır. 28.000 "Hocam 25000 verelim tamam" Birde dengeyi sağlayamayıp daha ucuz araçlar için mesela 8000 TL ye satılan araca "Hocam 5000 nakit tamamdır bu iş hayırlı pazarımız olsun" Tabiii hiç tanımadığın bir insana çıkarıp 3000 TL verebiliyorsan aracıda 5000 e alırsın. Ucuz araçlarda iş dahada vahim. İnsanlar size sanki bisiklet satıyormuşsunuz muamelesi yapar hele birde aracınız yaşlıysa. "Şunu verde odun taşıyacam valla binmiyecem "davranışına maruz kalırsınız.

Birde komik olan ilan sayfasını açarsın araç satış fiyatı 30000 TL . İlanın sonunda açıklama da Son fiyat 27000 olur ısrar etmeyiniz yazar.

Canından bezen satıcılarda 27500 TL araç fiyatı " Sonu yok oluru yok sünneti yok 27450 olmaz" ısrar etmeyiniz.

Vakitsizler Vaktim yok işim çok araca bakacaksanız. Ustanızı getirin. Saat 20:00 da mesaim bitiyor usta getirin görün arabayı bir yere götüremem baktıramam. Akşam bakılacak araçtan ne hayır gelecekse.. Birde o saatte usta götüreceksin. Valla gece tarifesi çalışır. Computeste sok daha iyi. Düşünsenize ustaya abi akşam 20:de buluşalım bi araba var alacam bakalım deseniz. Cevabı fazla düşünmenize gerek yok.

Kıyaslamalar Aracımı piyasadaki tüplü araçlarla kıyaslamayın fiyat mantıklı.. Aracımı döküntü araçlarla kıyaslamayın benimki çok farklı. vs. vs.

Döşemeciler Döşemede leke bulana anahtarı veririm. Özellikle koltukları bej veya gri olanlar yazar bunu. Araca bir bakıyorsunuz renk bej ama siyaha çalan cinsten. Ama adam dürüst hiç leke yok. Komple renk değiştirmiş.

Ciddi Alıcılar Ciddi alıcılar arasın, Lütfen muhabbet için aramayınız,aracın parçaları için aramayınız,araç amca oğlumun benim bilgim yok onu arayınız telefonu şu.. Satıcılar gerçek anlamda ciddi alıcı sıkıntısı çekmektedir. Çünkü bizim insanımızda fantazi niyetine ilan sahibini arayan. Ulen bu nasıl adammış bir sesini duyayım diyerek arama yapanlar vardır. Ciddiyseniz bakın kardeşim şu ilanlara. Daha satılacak çok araba var oyalamayın insanı... Hey sen .. Sana diyorum montlu .. dükkanın önünü kapama...

Plakacılar İlan başlığında mutlaka karşılaşırız 06 VIZIR 500 gidiyor.. 06 CNMN 250 satışa çıktı. Beklenen gün geldi 06 ÇÖM 5621 Hafta sonuna kadar satılık. Öyle bir ortam yaratılıyorki herkes oturmuş bilgisayarın karşısına aracın satışını sabırsızlıkla bekliyor. İlanı bir açıyorsun. Seyyar aksesuarcı eleman ne bulduysa takmış araca. Yakışsın yakışmasın.

Satıcının en büyük derdi BOYA Ne yapsam nasıl kıvırsam da mevcut boyayı gizlesem uğraşı vardır. Bunun için " Bir iki yerinde boya var" "Bir kaç parça boyalı" "Bazı yerlerinde boya çıkabilir".. Boya gerçekten büyük sıkıntı, "Boya takıntısı olan aramasın kardeşim" lafı vardır. Bi dünya para vereceksin aracın rengarenk olduğunu kafaya takmayacaksın olacak işmi. Birde derlerki "Ön çamurlukta çizik vardı" eeeeeee "Renk uyumsuzluğu olmasın diye kaputu tamponu ve diğer çamurluğu da boyadık" Oooh elinize sağlık hazır başlamışken hepsini boyasaydınız be kardeşim. Vernikçilerde ayrıdır. Onlarda computest korkusu vardır. Testte boya çıkarsa nasıl kıvırırız acaba. Bir kaç parçada vernik var. Boya yok..
    Hiç boya yok diyenlerde ayrı gidiyorsun "şurada bir karış burada 10 cm yok burada çıta altı" İyide kardeşim metalik boya bu nasıl yani bir karış 7-8 yaşında araç ton farkı hadi onu geçtik vernik matlığı nerede. Yersen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 9 Temmuz 2014; 22:36:57 >

• Ne kadar değişik bir düşünce tarzınız var öyle yahu, ben okurken sizden şüphelendim. Tamam bir kısmında haklısınız ama çok az bir pay.

Orjinal KM

Piyasa da dolandırıcı, km düşüren o kadar çok ki nereye baksanız bunlardan var. Bu adamda km'nin gerçek oldugunu belirtmiş. Malesef bu haldeyiz artık, km yi doğru söyleyenlere bile kalıp bulunuyor.

Boya değişen darbe yok

Araçta boya değişen, darbe yok diyor adam işte, yazmayınca da "bilen bilir" tabiri ile adamlara laf sokuyosun ne yapsınlar sen söyle beyfendi?

"Boya koruması yapıldı Evet gördük semt pazarında gölgeye çekmiştin elinde bez ne olduğu belirsiz pasta cila yükleniyordun kaportaya.. "

Şahit oldun mu? Adamın gölgeye çekip pasta cila atıp o arabayı ilana koydugunu gördün mü?

"Alana şimdiden hayırlı olsun"

Şunda bile art niyet arayan adamdan ben korkarım arkadaş!

"Canından bezen satıcılarda 27500 TL araç fiyatı " Sonu yok oluru yok sünneti yok 27450 olmaz" ısrar etmeyiniz."

Adam pazarlıksız malını satmaya çalışıyor daha ne yapsın? 50 lira dahi inmem diyor açık ve net. İşine gelmiyorsa almazsın, adamın kendi malı istediği fiyata satar.

"Ciddi Alıcılar Ciddi alıcılar arasın"

Daha ne yapsın adam, senin gibi otu moku eleştiren tipler aramasın diyor. Ciddi alıcı varsa arasın diyor.

Ben buna şahit oldum, eski aracımı satmaya kalktım parça için arayanlarla doluydu.

• bu sefer güldürmedi. adam haklı.
  • ''alana şimdiden hayırlı olsun'' lafı çok önemli , bu lafı duymadan araba almayan çok ,,, niye diye sorarsan ''maddi sebeplerle istemeye istemeye gönül koyarak satılan maldan bana hayır gelmez'' diye düşünenler var,,, ben bunlara takılmıyorum ama olumsuz da karşılamıyorum, ''hayırlı olsun'' dileği olumsuz yorumlanmamalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

bu sefer güldürmedi. adam haklı.

her zaman hakliyim elbette...tskler...sadece icimi dokmek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 10 Temmuz 2014; 0:48:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamım bu sefer harikasın gerçekten
  • Her şeyin altında art niyet aramaya gerek yok hocam. Kötü zanda bulunmak hoş değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok güzel bir derleme. turbolinea arkadaşa teşekkür ederim.

Bu söyledikleri hep başımıza gelen ve duyduğumuz sözler. Sıfır araç alanlar bu laf salatalırını duymaz.
  • Peki ne yazsınlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

Adamım bu sefer harikasın gerçekten

Tşkler...sadece içimden gelenleri paylaşmak istedim.saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: KibarAyı

Her şeyin altında art niyet aramaya gerek yok hocam. Kötü zanda bulunmak hoş değil.

herkes kötü niyetli kardeşim...iyi niyetli insan bulmak çok zor...
  • Hatasız Kazası Darbesi yok yazan Accent GLS ye Kocaeli ye kadar gidip takla attığını öğreneli 4 senem oldu :(

• Doludan dolayı tavan hariç komple boyalı araç gördüm ben...

• Alana şimdiden hayırlı olsun ?

Ne var bunda bu kadar fesat olmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Doludan dolayı tavan hariç komple boyalı araç gördüm ben...

yalan söylüyordu...hasar olmadığı sürece komple boyanmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcexpertt

Alana şimdiden hayırlı olsun ?

burada dolandırma kastı var... oldu bittiye getirmeye çalışıyor bence bu lafı söyleyen biri..

tabi kendi görüşüm...sen kötü niyet aramayabilirsin...

artık zaman öyle kötü oldu ki her kelime de kötü niyet arıyorum ben...bu benim için geçerli
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

quote:

Orijinalden alıntı: pcexpertt

Alana şimdiden hayırlı olsun ?

burada dolandırma kastı var... oldu bittiye getirmeye çalışıyor bence bu lafı söyleyen biri..

tabi kendi görüşüm...sen kötü niyet aramayabilirsin...

artık zaman öyle kötü oldu ki her kelime de kötü niyet arıyorum ben...bu benim için geçerli

Çok iyi niyetli olup polyannacılık oynamaya gerek yok fakat bunu yazan her kişiye bu gözle bakarsanız yanlış yaparsınız.
  • quote:

doludan dolayı ve tavan hariç hı??? Sorsaydin hocam, dolu yere paralel mi yağıyordu diye

• quote:

quote:

Hasardan kastınız nedir bilmiyorum ama doludan dolayı kaput tavan bagaj kapağı boyalı araçlar gördüm.

• quote:

quote:

quote:

Hasardan kastınız nedir bilmiyorum ama doludan dolayı kaput tavan bagaj kapağı boyalı araçlar gördüm.

yalan söylüyordur...

hasardan kastım...kaza yapmıştır...

ben ya da başkası doludan dolayı kolay kolay boyatmaz...doludan dolayı araba komple boyanmaz.

arkadaşın dediği gibi tavan hariç boyalı için dolu paralel mi yağıyodu?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.