Şimdi Ara

2.el araç alımı sonra zorunlu trafik sigortası nasıl yaptırılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yarın notere gidicem nasıl olacak hiç bir bilgim yok.Bankadan parayı çekip adamla noterde buluşucam. araba 64 plaka ben izmirdeyim sigorta yaptırırken sorun olur mu ruhsat eve postayla mı geliyor yoksa trafikten gidip kendimde alabiliyor muyum ?



  • dalkhanas D kullanıcısına yanıt
    Size geçici ruhsat verirler, asıl ruhsat en geç bir ay içinde gönderilir.

    Geçici ruhsat ile acentanıza başvurursunuz problem olmaz.
  • sigortayı hemen yaptırsam geçici ruhsatla yola çıkabilir miyim
  • Sigorta zorunlu zaten illaki yaptırcan. Geçici ruhsat ve noter kağıdıyla dolasirsan sıkıntı olmaz çevirme olursa araci yeni aldigini söylersen birşey olmaz. Ruhsatinda 15 gunde postayla gelir 5 TL parası var. Zaten bilgilendirmeyi noterde yaparlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noter satışından sonra zorunlu trafik siğortanı yaptırıp kendinde trafik şübeye gidip yeni ruhsatını alabiliyorsun yoksa posta ile adresine gönderilir ama geç gelir 1 ay kadar.
  • Plaka değiştirecek misiniz?

    Plaka değişmezse: Noter satışını aldıktan sonra sigortacıya gidiyorsunuz, satış kağıdında (noterin verdiği) bir numara var, o numara üzerinden sigortanızı yapıyor.

    Plaka değişirse: Yine aynı işlemleri yapıyorsunuz ancak plakanın değişeceğini belirtiyorsunuz. Aracınız sigortalanıyor, yeni plaka ve ruhsat çıktıktan sonra sigortacınıza tekrar gidip poliçeyi güncelliyorsunuz.

    Bu arada plaka değişmezse trafik sigortanız biraz daha düşük çıkacaktır. Ruhsatınız da adrese gelir. Plaka değişirse zaten oturduğunuz muhitten alacağınız için emniyetten ruhsatı hemen çıkarabilirsiniz. Sigortanız ve noterden verilen kağıt yanınızda olduğu sürece yola çıkabilirsiniz.
  • Plaka değişsecekse aldığınız gün acentaya gidip sigortanızı yaptırın. Sonra gerekli evrakları ve söktüğünüz plakaları bir takip bürosuna verin, ertesi gün takipci sizin için halleder ruhsat ve plaka çıkarma işlemlerini. Sadece bir imzaya gidersiniz. 15dk çay içersiniz yeni ruhsatınız ve plakalarınızı alırsınız. Sonra sigorta yaptırdığınız acentaya gidip sigortanızı güncellersiniz bu kadar basit. Teferruat gibi görünüyor ama kısa işlemler özünde. Takipçiye vermezseniz siz sıralarda beklersiniz yeni ruhsata, plakaya falan başvururken fark bu. Ben takipçi tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.