Şimdi Ara

2.Dünya Savaşı;Almanya-Japonya-Türkiye

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2.dünya savaşından sonra maglup devletlere dayatılan belirli maddeler vardı hepimizin bildigi..(ekonomik-askeri vb.)
    Almanya ve japonya maglup devletler oldugu icin kazanan tarafın bütün maddelerini kabul etmek zorunda kalmıştır.

Almanya ve japonya savaştan agır yara almasına ragmen kendini geliştirmiştir.
    Bunda amerikan kapitalinin büyük bir payı vardır..
    Ayrıca Almanya ve japonya'nın ne kadar bagımsız oldukları tartışılır benim icin.

Bunları yazdıkdan sonra Türkiye ne alaka diye soracaklara;2.dünya savaşının kabul edilir yada edilmez bürokratik olarak kaybeden tarafı durumdaydık.Ve bize de bazı yaptırımlar uygulandı ama almanya ve japonya kadar degil...

1950'den sonra Nato'nun kabulü ve marshall yardımıyla dış gücler boyundurugu altına girmiştik..

Su an ki sürece baktıgımızda Türkiye bir Almanya bir Japonya olma yolunda ilerliyor mu acaba ?

Ana damarları kesilmiş sadece bayragı ve dili olan bir devlet tıpkı almanya ve japonya gibi..

Tek fark üretim yapmamız..

Sizin görüşleriniz nelerdir ?

• Biz aslında uluslararsı camiada çokca eleştirilmemiz üzerine Nazi Almanyası'na tepki olarak İngiltere'nin yanında savaşa girdik. Ancak herhangi bir asker ve silah sevkiyatına gerek kalmadan savaş bitti. Bu yüzden biz kazanan tarafındayız aslında. Üretim meselesinde ise Japonya ve Almanya'dan az ürettiğimiz aşikar. Özellikle Alman ekonomisi zaten çoğunlukla ihracata dayanıyor. Ancak elimizdeki fırsatlar ne Almanya'da var ne Japonya'da. Atatürk'ün dediği gibi;
    "Bizim yalnızca bir şeye ihtiyacımız vardır. O da çalışmak"
  • Ülke'nin bütün kurumları yavaş yavaş ele gecirilmiş durumda..
    Askeriye lağv edilmenin eşiginde yeni bir anayasa türklük sorgulanması ve önemli bütün kamu kurumlarının dış güclerin egemenligi..

Türkiye tıpkı almanya ve japonya gibi olmakta 1945'ten beri süre gelen evrenin sonuna mı geliyoruz yoksa daha vakit var mı ?
  • Savaştan sonra Almanya genel olarak ikiye bölündü japonyanın ise askeri gücüne tamamen el koyuldu. Almanlar ne yaptı mühendisler yetiştirerek Türkiyeden amele getirtti kısa sürede toparlandı. Japonlar ise dünyanın askeri disiplin olarak ileri toplumlarından biri tamamen askeri güçten uzak bir şekilde bilime ve teknolojiye yönelerek dünyanın en ileri teknolojisine sahip oldu. Japonya bilim olarak Almanya mühendislik olarak Amerikadan üstün bir durumda şu an tek avantajları büyük şirketler ile bunların bir kısmını kendinde toplamaları.

Şimdi çıkıp Türkiye bu devletlerin durumuna düşermi demek ise gerçekten komik oluyor. Adnan Menderesten itibaren ray döşemeyi bırakıp petrolü araptan yani orayı kontrol eden ülkelerden arabaları amerikadan, avrupadan almaya başlamak tamamen bunun üstüne dayalı bir ulaşım kurmak. Sırf Amerika istedi diye korede en öne askerlerini yollamak zaten apaçık bir şekilde sömürge durumuna gelmek diğer ülkelerin kuklası olmaktır. Tek fark eskiden ülkedeki kaynaklar dış güçler istiyor diye onların istediği doğrultuda kullanılıyordu şimdi direk onlara satılıyor. Etini bile artık ithal eden bir ülkeyi bağımsızlıkta kıyasladığın ülkeler çok daha bağımsız bir durumda buna emin olabilirsin.

• malesef yeni yeni büyümeye başlayan bir ülkeyiz
  • Almanya ve japonya'nın ne kadar bagımsız oldukları tartışılır.
    Belirli bir kesme göre japonya amerikanın teknoloji ayagı.
    Almanya ise borsa ve agır sanayi...

Japonya ve almanya'yı bu günlere getiren Marshall yardımıdır.Hic birinin ekonomik olarak özgür politikaları yoktur.
    Gerek almanya'nın gerekse japonya'nın büyük şirketleri amerikan yahudi ortaklıdır.

Simdi sizin komik olarak algıladıgınız nokta nedir onu anlamadım.
    Siz konuya ekonomik bakıyorsun sanırım.Ama bahsettigimiz ülkelerde bagımsız bir ekonomi söz konusu degil.

2.dünya savaşında sonra kukla ülke haline getirilmek istenen bir türkiye vardı.

1945'te nato ve marshall yardımını imzalayan ismet inönüdür.
    1950 Menderes döneminde ise yardım türkiye'ye ulaşmıştır ve Menderes hükümeti kullanmıştır.
    Nato ile gerekli önemli kararları da yine menderes hükümeti vermiştir..

Fakat 61 darbesiyle amerikan emperyalizmine az da olsa dur denmiştir.
    Ama sonrası malum..

Su an ki sürece baktıgımızda menderes ve kopya hükümetler oldugunu görüyoruz.
    Türkiye bagımsızlıgını zaten 1945'ten sonra kaybetmiştir benim görüşümle..

Günümüze baktıgımızda tsk lağv edilmesi ve türklügün tanımının yapıldıgı sivil anayasayla bu sürecin tamamlanacagını düşünüyorum.

• quote:

Su an ki sürece baktıgımızda menderes ve kopya hükümetler oldugunu görüyoruz.
    Türkiye bagımsızlıgını zaten 1945'ten sonra kaybetmiştir benim görüşümle..

Günümüze baktıgımızda tsk lağv edilmesi ve türklügün tanımının yapıldıgı sivil anayasayla bu sürecin tamamlanacagını düşünüyorum.

Bence Türkiye hiçbir zaman tam anlamıyla bağımsızlığını kazanmadı ki kaybetsin.10 yılda bir darbe yapılan bir ülkede özgürlükten bahsedilemez.TSK nın lağvedilmesi özgürlük demek kanımca.Hükümet bir iş yapacağı zaman aman asker ne der dememeli,sivil toplum kuruluşları, köşe yazarları, aydınlar ,akademisyenler ne der demelidir.

Asker işini yapmalı oraya buraya mayın döşeyip unutacak kadar işi boşlamamalı.Ama bizim askerimiz terörle mücadele yerine siyaset yapıyor.e-muhtıralar basın açıklamaları vs vs.Çürük elmaları temizlemek yerine korumaya çalışıyor.Yerin altından çuvallarla belgeler çıkıyor.Darbe planlarını nasıl kaptırdık diye soruluyor kapılı kapılar ardında.

100. yılımıza gelmiş sayılırız hala doğru düzgün bir ekonomimiz yoksa ben bunun en önemli sebebinin tsk olduğunu düşünüyorum.Hükümetler boğazlarında boyunduruk misali kontrol altında.Kendilerinin ise yaptıkları harcamalar sınırsız.Sayıştayı gönderecekler başımıza diye korkuyor adamlar.Neden korkuyorlarsa,neden şeffaf olmuyorlarsa.Kendilerini neden hala devrim muhafızları gibi görüyorlar anlamış değilim.Cumhuriyeti biz kurduk biz koruruz düşüncesindeler hala.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • lawli@

61 darbesi gerekli bir darbeydi ve gercekleştirildi.Daha sonrasındaki anayasa özgürlükler anayasaydı.
    80 darbesi nato'cu genarellerin yaptıgı bir darbeydi.
    sebebi bürokratların ahmakları ve dış güdümlü iç savaştı.
    28 şubat süreci;yine natocu generaller ve ahmak bürokratlar yüzünden meydana gelmiştir.
    Balans ayarlaması diyebiliriz.

e-muhtıra olayı;tamamen tsk'yı tefe koymak amaclı natocu paşalar tarafından tezgahlanmış bir tepkiydi.
    simdi e-muhtıra'yı uygulayanlara ne hediyeler alındıgını cok iyi biliyoruz.

Türkiye 2.dünya savaşına kadar bagımsız bir ülkeydi.Fakat 2.dünya savaşı sonrası maalesef dengeler degişti.
    keske hic olmasaydı.
    Yeni kurulmuş bir devlet tam rayına oturmuşken böyle bir savaşın cıkması gercekten üzücü.

İşte dedigim olayı siz icinize sindirmişsiniz bile.Bu ülke militarizmle yönetilen bir ülke degildir.
    Ama ordu-millet kavramıyla yetişmiş bir millettir.

Ülkemizdeki terörde tsk kadar bürokratlarda sucludur.
    Cünkü tsk bagımsız bir kurum degildir.
    Başbakanlıga ve cumhurbaşkanlıgına baglı bir kurumdur.Bunları iyi analiz etmek gerekir.

Ayrıca yukarıda yazdıgım onca şey hakkında bir gram bilginiz yok.Ve konuya bir anda tsk nefretinizi kusmuş bulunmaktasınız.

Yazdıklarınızın hic bir nesnelligi olmamakla birlikte belirli bir zümrenin partizanlıgını yaptıgınızı söylemek isterim.

Tsk nefretinizi baska yerlerde kusunuz!

• TSK nefretimi falan kustuğum yok.İşini yanlış yapan insanlara nefretim var kuruma değil.Aralarında hata yapanlar var diye tüm kurum kötülenemez.Elbette olanların tek sorumlusu değildir ama en büyük sorumlusudur bence asker.Bu ülkenin tek sahibi asker değil,tek koruyucusuda değildir.
  • Biz ikinci dünya savaşını savaşmadan kaybettik, almanlar ve japonlar çok çalışıp çok kazanan kölelerdir, savaştıkları için bir miktar haklarını kurtarmışlardır, nitekim aptal amerikalılar ve yahudiler bile kölelerini çok ezip tekrar isyan etmelerini sağlamayacak optimum bir sömürme düzeyini koruyacak kadar akıllıdırlar, Türkiye'nin durumu daha kötüdür, az çalışıp az kazanmamıza izin verilen köleleriz ve alman yada japonlar gibi içerde sosyal adalet kuracak kapasitemiz yok, türkiyenin hiçbir dış politikası yoktur, türkiyenin hiçbir ekonomik özgürlüğü yoktur, türkiyenin hiçbir kırmızı çizgisi yoktur, türkiyenin hiçbir hedefi, amacı yoktur, tsk amerika (nato)nun silahlı yedek kuvvetidir, türkiye bütün köle ülkeler gibi kuklalar tarafından yönetilmektedir, malesef bize layık görülen dindar kuklalar böylece daha beter uyuyabiliyoruz...

• quote:

Orijinalden alıntı: TURK SITH

Biz ikinci dünya savaşını savaşmadan kaybettik, almanlar ve japonlar çok çalışıp çok kazanan kölelerdir, savaştıkları için bir miktar haklarını kurtarmışlardır, nitekim aptal amerikalılar ve yahudiler bile kölelerini çok ezip tekrar isyan etmelerini sağlamayacak optimum bir sömürme düzeyini koruyacak kadar akıllıdırlar, Türkiye'nin durumu daha kötüdür, az çalışıp az kazanmamıza izin verilen köleleriz ve alman yada japonlar gibi içerde sosyal adalet kuracak kapasitemiz yok, türkiyenin hiçbir dış politikası yoktur, türkiyenin hiçbir ekonomik özgürlüğü yoktur, türkiyenin hiçbir kırmızı çizgisi yoktur, türkiyenin hiçbir hedefi, amacı yoktur, tsk amerika (nato)nun silahlı yedek kuvvetidir, türkiye bütün köle ülkeler gibi kuklalar tarafından yönetilmektedir, malesef bize layık görülen dindar kuklalar böylece daha beter uyuyabiliyoruz...

Kalın ile işaretlediğim yerler neden bu durumda olduğumuzun göstergesidir. Ama o yazanların bizde olduğu için değil, onları yakın geçmişimizin kabul ettiği için. Sizin düşüncelerinizi taşıyan her kişi bu ülke için birer kangrendir. Kurtarılamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: cryzpolo26

quote:

Biz ikinci dünya savaşını savaşmadan kaybettik, almanlar ve japonlar çok çalışıp çok kazanan kölelerdir, savaştıkları için bir miktar haklarını kurtarmışlardır, nitekim aptal amerikalılar ve yahudiler bile kölelerini çok ezip tekrar isyan etmelerini sağlamayacak optimum bir sömürme düzeyini koruyacak kadar akıllıdırlar, Türkiye'nin durumu daha kötüdür, az çalışıp az kazanmamıza izin verilen köleleriz ve alman yada japonlar gibi içerde sosyal adalet kuracak kapasitemiz yok, türkiyenin hiçbir dış politikası yoktur, türkiyenin hiçbir ekonomik özgürlüğü yoktur, türkiyenin hiçbir kırmızı çizgisi yoktur, türkiyenin hiçbir hedefi, amacı yoktur, tsk amerika (nato)nun silahlı yedek kuvvetidir, türkiye bütün köle ülkeler gibi kuklalar tarafından yönetilmektedir, malesef bize layık görülen dindar kuklalar böylece daha beter uyuyabiliyoruz...

Kalın ile işaretlediğim yerler neden bu durumda olduğumuzun göstergesidir. Ama o yazanların bizde olduğu için değil, onları yakın geçmişimizin kabul ettiği için. Sizin düşüncelerinizi taşıyan her kişi bu ülke için birer kangrendir. Kurtarılamaz.

Objektiviteden yoksun, (içinde bulunduğumuz bataklığı göremeyecek kadar zavallı), önyargılı ( bataklığı çiçek bahçesi zannedecek liderlerinin masallarına bağlı), sığ görüşlü (bataklıktan tek çıkışı göremeyip gelecekte dahada batacağımızı anlamayacak kadar ileri görüşlülükten uzak), sadaka kültüründen gelme (bataklıkta bile cennet hayalleriyle mutlu olabilecek kadar herşeyde bir hayır vardır fikrine sadık), özgürlük düşmanı(bataklığın içinde dahi yaşabilecek kadar özgürlükten nefret eden), etek öpmeye meraklı (bataklığın yöneticisi kendi kültüründen olduğu sürece kendini rahat hisseden, padişahım çok yaşa diyecek kadar zavallı), hayalperest (bu batakta ulusal özgürlüğümüz yok ama öbür dünyadaki yetmiş bakireyle avunabilen), ideolojisiz (kendi fikrini üretmeyi bırak, bizi yakın tarihte kurtarmış fikri bile anlayamayacak kadar fikirsiz, düşünmeyi sevmeyen); bir dindar daha.

Şimdi neyi anlamadığını anlamadım, zahmet edip fikirlerime cevap yazmamışsın, nedir Türkiyenin sosyal adaleti, dış politikası, ekonomik özgürlüğü, tsk 'nın misyonu, Türkiye'nin hedefi ve amacı?

Benim gibilere kangren demişsin, bu ülkeyi benim gibiler kurdu, aynı fikirlere sahip olanlar kurdu, bu ülkeyi Atatürk kurdu, sistem Kemalizmdir,
    bunun yerine koyduğunuz sistemin farkında mısın? emperyalist kapitalistlerin sistemleriyle hakkını alabilecek kadar ahmak olmazsın,

Ama önemli değil, demokrasi ile batırın biz yeniden kurarız, tarihte kurulan Türk devletlerinin sayısını biliyor musun, bunu herkes bilir, peki demokrasi ile kurulan herhangi bir devlet var mı dünyada, yok, ama ben sana demokrasi ile batırılan, sömürülen birçok devlet gösterebilirim,

70 bakireye ulaşma çabanda başarılar dilerim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cryzpolo26

quote:

Objektiviteden yoksun, (içinde bulunduğumuz bataklığı göremeyecek kadar zavallı), önyargılı ( bataklığı çiçek bahçesi zannedecek liderlerinin masallarına bağlı), sığ görüşlü (bataklıktan tek çıkışı göremeyip gelecekte dahada batacağımızı anlamayacak kadar ileri görüşlülükten uzak), sadaka kültüründen gelme (bataklıkta bile cennet hayalleriyle mutlu olabilecek kadar herşeyde bir hayır vardır fikrine sadık), özgürlük düşmanı(bataklığın içinde dahi yaşabilecek kadar özgürlükten nefret eden), etek öpmeye meraklı (bataklığın yöneticisi kendi kültüründen olduğu sürece kendini rahat hisseden, padişahım çok yaşa diyecek kadar zavallı), hayalperest (bu batakta ulusal özgürlüğümüz yok ama öbür dünyadaki yetmiş bakireyle avunabilen), ideolojisiz (kendi fikrini üretmeyi bırak, bizi yakın tarihte kurtarmış fikri bile anlayamayacak kadar fikirsiz, düşünmeyi sevmeyen); bir dindar daha.

Şimdi neyi anlamadığını anlamadım, zahmet edip fikirlerime cevap yazmamışsın, nedir Türkiyenin sosyal adaleti, dış politikası, ekonomik özgürlüğü, tsk 'nın misyonu, Türkiye'nin hedefi ve amacı?

Benim gibilere kangren demişsin, bu ülkeyi benim gibiler kurdu, aynı fikirlere sahip olanlar kurdu, bu ülkeyi Atatürk kurdu, sistem Kemalizmdir,
    bunun yerine koyduğunuz sistemin farkında mısın? emperyalist kapitalistlerin sistemleriyle hakkını alabilecek kadar ahmak olmazsın,

Ama önemli değil, demokrasi ile batırın biz yeniden kurarız, tarihte kurulan Türk devletlerinin sayısını biliyor musun, bunu herkes bilir, peki demokrasi ile kurulan herhangi bir devlet var mı dünyada, yok, ama ben sana demokrasi ile batırılan, sömürülen birçok devlet gösterebilirim,

70 bakireye ulaşma çabanda başarılar dilerim.

Kendinize yakışan bir yorum yazmışsınız, sizi tebrik ediyorum.

Bir düzeltme yapabilirim sanırım yorumunuzda. Bu ülkeyi Kemal Paşa'nın kurduğu doğrudur. Ona itiraz eden oldu mu?
    Ama sistem Kemalizm değildir. Sizin zihinlerinizde ki Türkiye yok artık.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.