Şimdi Ara

2 dc motorun paralel baglamada cekıcegı akım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    benm 2 adet dc motorum var bu motorlar normalde 2 zorlanmada 3 amper cekıyor ben bunları resimdekı gıbı baglarsam cekıcegı akım 6 ampermı olur yoksa 3 amperde kalırmı
    benım motor surucu entegrem max 4amper akım verıyor bana
    robot yapıyorum oyuzden soruyorum lutfen yardımlarınızı beklıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunduzalp26 -- 1 Mayıs 2012; 22:51:29 >

• Seri bağlanınca gelirim, paralel bağlanınca akım artar diye biliyorum ben.
  • oooow cok kotu olur bnm ıcn ozaman yaaa :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunduzalp26

oooow cok kotu olur bnm ıcn ozaman yaaa :(

Aslında seri bağlayıp inverter devresi yapabilirsiniz.

Edit:Pardon max. 4A. varmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurcan12 -- 1 Mayıs 2012; 23:09:23 >
  • pekı ben bu motorlarn voltajını yazılmda arttrsam.. ? ayrıca ınverter devresı ne oluyo :O :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunduzalp26

pekı ben bu motorlarn voltajını yazılmda arttrsam.. ? ayrıca ınverter devresı ne oluyo :O :)

Voltajı yükseltiyor mesela 12/24V gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurcan12 -- 1 Mayıs 2012; 23:12:54 >
  • abılerım ben sıze konuyu en basından bı anlatıym sız bna yardmcı olmaya calısın lutfen..
    benm yapcgm robot cızgı ızleyen
    motor surucum max 4amper verıyor ben normalde 2 motor kullanmayı dusunuydm ancak yol tutma problemı var oyuzden sırf yolu tutsun dıye elımdekı dıger 2 motoruda kullanıp 2 saga 2 sola takıcktım resımdekı 2 motor robotun mesela sadece sag tarfı olucktı ben ne yaparsam bu motorların tork ve rpm sı dusmz rpm dusmesi pek problem degıl ama tork bna cok lazım ( motorların torku 1.5kg/cm rpm 1500 12V ) yardımlarınzı beklıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dc Motor Hız Kontrol Devresi
    2 yıl önce açıldı
    DC motor hız ve kontrol devresi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • motorlar konusunda çok bilgili olmasam da eğer güç kaynağın yeterli ise 6 amper çekecektir. motor sürücü entegrenin çıkışı max 4A ise her iki motora da bir tane motor sürücü entegresi bağlasan olmazmı acaba?
    benim robotta 1-2 A olduğu için maximum böyle sorunlarla karşılaşmamıştım. ya da 4Amperden fazla akım verebilen bir motor sürücü entegresi al.
  • ben normalde 2 motor kullanıcaktım surucu entegremı ona gore dızayn etmstım.. ancak hocalarımn kendı kısısel olarak yaptıkları robotları gorunce fıkrım degıstı onların robotları bıle cızgıde duruyor ancak donuslrı falan yapamydu yolu tutmada zorluk cekıyodu bnde 2 sag 2 sola koysam nası olur dedım... eger surucu entegreme bu motrları modıfıye edemıycksem 2 motorla yapmaya dewam ederım zaten cok saolun. ancak aklınıza bı fıkır gelırse lutfen paylasın bu robot o yolu duzgunce ızlıyıcek! :) tekrr cok saolun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.