Şimdi Ara

2. Bir Ev Almak Hiç Mantıklı Değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer yazlık vs amacınız yoksa 2.ev bos is hele kira için yatirim için falansa... Yazlıkta da çok aşırı kaçmamak lazım eniştem var yazlıklari ile ugrasmaktan harab oldu vücudu hastanelere gidip duruyor kemiklerinde 2728229 tane sorun var

Alt komsu tasindi evini satışa yada kiraya verecekler mi merak ettim daldim sari siteye onu bulamadim ama baska ilanlar baktım mahallede nerdeyse her seye baktim

Yahu adamlar kiralamaya kalksa 20 bine verecekleri eve 2+1 7 milyon istemişler evin amortismani nerden baksan 30 sene o zamana da o bina çürümüş olur kentsel dönüşüme girer omg

1 evim olsun kiradan kurtulayım diyene hak veririm insanin 1 evi olmalı o eve bakarsin edersin giderek daha mukemmel hale getirirsin vs

Ama 2. Evi alınca o ev mundar oluyor ne bakimi biter ne kiraci sorunlari biter gider de gider diger teyzemler 4+1 4 milyon civari edecek evlerini kiraya vermis 4 milyonluk evden 5000 kira alıyorlar zam da yapamiyorlarmis bikmislar artik kira mira uğraşmaktan

Bir de bunun alirken de satarken de aracisi emlakcisi tapusu bir sürü sorunu var altin bazinda dolar bazinda kari var zararı var

En temizi 1 evin olacak kalan paranı dolar euro pound altın faiz (bana göre haram ama yiyen cok) borsa (amerikan borsası asla baska bir ulke değil) eurobond vs değerlendireceksin

Hatta araba al sat daha mantıklı çünkü daha likit aylardir ev bakmiyordum mahallede ulan 4 5 ay önce satista olan yerler haaaala duruyo son kurusuna kadar emlak almak kadar yanlış bir sey yok bi deprem olsa bi savas ciksa ac acikta kalirsin

Edit: arsa ayrı bir mevzu bence evden mantıklı ama şu var sen gittin arsayi aldin 4 milyona seneye para lazim oldu ayni paraya satabilecek misin? Arsalara o kadar talep yok ev bile daha kolay satılıyor arsa satarken zarar eden çok

Ha ama gene evden mantıklı hic değilse bakimi neyin yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza5806 -- 4 Mart 2025; 16:57:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hodjam sizi davet ediyrüm konuma

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Hodjam şöyle diyim

Misal 5 milyonun var deel mi

4lük arsa al abi imarlı
    Kalan 1i likitte tut

Ev çünkü en büyük parayı SIFIRKEN ediyor aldın evi atıyorum 4 milyona verdin kiraciya kiraci 5 sene tepindi evde hooop banyo mutfak gg suan cikar sana 500k masraf aldigin kira olduğu gibi tamirat tadilata gitti + ugrasmaca + kaziklanmaca + ev yaslandi değer kaybetti

Araba olarak da bizim bir akraba var adam 50 kere araba aldi satti belki piyasasi tutulan arabalar zarar ettirmez örnek pejo 3008 nissan qasqai honda civic vs

Ben sadece kendi gördüklerimden yola çıkıyorum bu arada 2019 covid Dönemi öncesi ev almak kiraya vermek bu kadar mantiksiz değildi millet duzgunce ödüyordu hukuk dengesi daha iyiydi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aynen covid + savaş ile otomobil piyasası da kafayı yedi.

• hamza hocam sana bi itirafta bulunayım. Cuma günü Opel Astra'yı alacaktım. Bayi ile anlamıştım hatta kapora göndermiştim. çok ciddiyim. sonra senle mesajlaştıktan sonra düşündüm taşındım. hafta sonu baya kafa yordum. ve almaktan vazgeçtim. kaporayı geri aldım. bugün geri yattı param.

neden vazgeçtim? yani mevcut otomobile bi upgrade olmayacak. tamam çok görkemli araba, çok lüks görünüyo, ama daha kötü motor, daha kötü şanzıman, tipi daha kötü bence.

bide ben gariban biriyim. ömür boyu para akmayacak bana. yarın ne olacağımız belli değil. yepyeni bi araca geçmeye de hiç ihtiyacım yok. ondan dolayı vazgeçtim ve parayı yatırım yapmaya çalışacağım ya da artık arsa vs bakacağım.

• 2.3.4.5 ev krerdisi açılsa kiyosaki gibi olma planlarım var borç bakımından

• yo alacaktın 10 tane orta düzey daire x 20k dan 200k pasif gelirin olacaktı hayatın ömür boyu garanti en kötü şartlarda bile asgariden yukarıda hayat yaşatır sana hatta sadece tr değil dünyanın her yerinde asgariden yukarıda hayat yaşatır 5 bin dolardan fazla pasif gelir eder git istediğin ülkede takıl

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Hodjaaaaammmm naptin yaaa

Astra cok iddiali bir model değil ama bilemiyorum

Kaça anlastiydin nasil oldu az daha detay versene

Opel zaten insani cok mutlu edecek bi marka değil tipik fransiz arabasi isini goreceksin bitti

• Tekno moomce kullanıcısına yanıt
    Hojam o plan trde tutmaz

Amerikada kiyosaki dolar cinsinden para aliyor yani enflasyona ugrayan canı çıkmış pul olmus bir para ile değil bu 1

2.si enflasyon doğru hesaplanıyor ve her sene zam yapiyor bizde suanda GERCEK ENFLASYON BİLİNMİYOR ÇÜNKÜ TÜİK RAKAMLARİ GERÇEK DEĞİL

3.sü orada özel mülkiyete saygi var kiraci parani vermezse kovarsin evden burda adam hele emekliyse üstüne mali yoksa falan cikarman parani alman seneler sürer

• TavukMemesi kullanıcısına yanıt
    10 daire alacak maddi güce erismis adam zaten ticareti biliyor anliyor demektir o adam pasif gelire falan bakmaz gari

10 daireyi ölü fiyattan 5.5 milyondan hesaplasan 55 milyon yapar bu da deli para

• Şu an arkadaşla uğraştığımız mevzu. 3 daireye çıktık. Arsa ve yeni inşaat yapmak şimdilik yemedi, kuru para lazım, çevirecek güç yok. 5 yada 6. daireden sonra zaten kredi çekip onu kendi kendine ödeyecek hale gelinmiş olacak, para parayı çekecek muhabbeti yani. Ama 3te tükenince 5.ye çıkmak zor olacak. 3e de alıp tadilat yapıp sata sata anca yaptık. 1 tane alıp tek kira ile olmazdı zaten. Birkaç çevirme daha lazım.

Birde artık faiz mevzusu var, eskisi gibi değil. Hiçbir şey yapmayıp bankanın getirdiği ile ev ile uğraşıp kazanacağın meblağ vergiler ve masraflardan sonra aynı. O yüzden durduk. Mütahit tanıdıklarda aynı sebepten yapmadığını söyledi.

• Tr gibi stabil olmayan bi ülkede arsa bana göre en mantıklısı.

Evin derdiyle tasasıyla uğraşmayım diyorsanız doğru bi lokasyondan alınmış arsa asla pişman etmez.

Ani durumlardan etkilenebilecek büyükşehirlerde merkeze çok uzak olmayan, yazlık yapılabilecek bi yerde arsa olduğunu farzedin. Tekrar bi pandemi, göç dalgası veya ona benzer saçma bişey olduğunda insanlar etliye sütlüye karışmadan oturacakları bi yer arıyor. Adam orayı alıp ev dikecekse zaten parası vardır. İyi bi konumdaki yer için de kesenin ağzını açar. Üstüne bir de kritik bir dönemde denk gelirse maksimum kar bırakır.

YTD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriolet1981 -- 5 Mart 2025; 1:52:59 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • woxow kullanıcısına yanıt
    Hocam suanki faiz odemeleri ile cok zor beya

Ve o 5 ev 6.yi öderse siz ne yiyeceksiniz?

Para parayi ceksin diye elde ciddi bi para lazim artık

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Amerika'da enflasyon verisi tamamen yalan pandemiden beri herşeyin fiyatı en az 2-3 katına çıktı enflasyon %3 yersen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MPower12 -- 5 Mart 2025; 2:16:25 >
  • MPower12 M kullanıcısına yanıt
    O da doğru hocam :(

• quote:

Orijinalden alıntı: Frank Lapidus

Bu mesaj silindi.
    Hocam sen bu işi biliyon ya ,bende ev gayrimenkulden yanayım yada direkt altın alacan ama en kötü 2 evin bile olsa bitane oturduğun hariç ,kira geliri 60 70 bin olurki bi memur maaşı gibi nerdeyse temiz para valla

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    1550 peşin anlaşmıştık. iş arkadaşım aynı bayiden Grandland almıştı geçen sene 1550'ye. Bayi bizim ofise yürüme mesafesi. arkadaşla gittik. arkadaş da aynı şekilde alma niyeti yokken gidip hemen almış. ben de alma niyetim yokken beğendim alayım dedim. Araç çok görkemli yani baktığında.

sonra hafta sonu vazgeçtim. ne bileyim yaa eskisi kadar araca yatırım yapma hevesim kalmadı.

• Frank Lapidus kullanıcısına yanıt
    teşekkürler mesaj için.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.