Şimdi Ara

2 Bebekli Aileye Mpv/Stw/Ticari Tercihi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle cümletten selamlar;

İkiside ellerinizden öper haziranda 3 yaşına basacak ve kısmetse ekim ayında doğacak iki oğlan babası bir abiniz/kardeşiniz için gerektiğinde bagajı iki bebek arabası alabilecek, arka koltuğuna iki çocuk koltuğu sığabilecek ve yine gerektiğinde arka koltuktaki iki çocuk koltuğuna rağmen eşimin de idareten arkaya oturabileceği, yine çocukların ayaklarının rahat etmesi için arka diz mesafesi geniş olan, çok fazla yol yapılmayacağından yakıtı çok önemli olmamasına rağmen mtv açısından 10 yaştan genç olması halinde maximum 1600cc, 10-16 yaş aralığında maximum 2000cc, 16+ yaşta ise maximum 3000cc motor hacmine sahip, en az çocuk cam ve kapı kilitlerine, abs, hidrolik direksiyon, klima ile 2 veya 4 hava yastığı donanımına sahip, rampada klima açıkken çekişi yeterli kapasitede olabilecek bir araç tavsiyesine ihtiyacım var.

2 ay kadar önce 1996 model nissan maxima aracımı sattım. Şu an araç ihtiyacımızın aciliyeti yok ancak 2. çocuk doğmadan kapının önüne koyalım diyorum.

En kritik kriterimiz maalesef biraz kısıtlı olan bütçemiz. Aktif işe gidip gelmek, günlük zaruri ihtiyaçlar için kullanılmayacak, sadece 1-2 ayda bir kez manisa-izmir arasında keyfi, haftasonları için ise çarşı-pazar vb. ihtiyaçlar için zaruri kullanacağımız araca 2 çocuğun doğurabileceği masrafları göz önünde bulundurarak çok fazla para vermek istemiyorum.

Kriterlerim dahilinde 15.000 tl ye bir araç bulsam direk alır geçerim ancak maalesef 25.000 tl'ye kadar gözden çıkaracak gibi duruyorum.. Çok içimize sinecek modelli düşük kilometreli bir araç bulmamız halinde en fazla 30.000 tl'ye kadar çıkabilirim. Bu bütçeden yüksek tavsiye verecek arkadaşlar lütfen bu iki çocuktan birisinin kreşe gittiğini, diğerine ise bakıcı baktığı hususunu göz önünde bulundursunlar :)

En mantıklısı ticari bir araç (doblo, connect) gibi duruyor ancak hem her yıl muayene, hem hız limitleri ve vergisi hem de bu araçların dizel olmasından mütevellit ikinci ellerinde çok katakulli dönmesi nedeniyle bunlara bulaşmak istemiyorum.

25.000 tl civarında Renault Scenic 2000-2002 model araçlar benim kafama yattı gibi. Bunların otomatik vites olanlarıda var ancak bu yaş ve kilometredeki otomatik vites aracın kumar olacağı kanaatindeyim :)

Benim asıl merak ettiğim siz değerli ve özellikle benim şartlarımdaki arkadaşların marka-model tavsiyelerinin neler yönünde olacağı.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden sonsuz teşekkürler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Peugeot 407sw yada 307sw bi bakın derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2006-407-station-428651052/detay

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet manuel scenic sizin ihtiyacınızı görebilir diye düşünüyorum. Ya da 1.5 Mazda 323 sw-hb karisimi totosu büyük bir araba var o da güzel olabilir. 206 sw size dar gelir belki ama bir bakın Peugeot.

Onun dışında eski bilinen kasa Opel Astra sw veya focus sw. Alacağınız araba 1.6 benzin LPG olacak zaten temiz görünen bir arabaysa alın görün bu yaşta km pek doğru olmuyor. He bir de aklıma gelen modeli daha yüksek güzel bir araç var bu da sizi cezbedebilir Skoda Fabia sw 2004-2008 1.4 benzin,LPG veya 1.4 TDI traktör sesli ama ekonomik araç eğer güzel bulursanız sizi hiç pişman etmez .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazaryazarokur -- 1 Mayıs 2017; 13:35:16 >
    Çok saolun hocam ama b veya c sınıfi station arabalar maalesef arka koltukta yeterli yaşam alanı sağlayamaz bize. Bagaj açısından ise geniş bagajlı bir sedan ile stw arasında çok fark görmüyorum ben nihayetinde pandizotun üstüne yükleme yapamıyoruz.. En mantıklısı scenic gibi duruyor ama aklımda modus, jazz, xsara picasso gibi modellerde var. Tavanı yüksek araçlar daha ferah oluyor arka koltuktaki yaşam alanları daha geniş oluyor..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1milyon B Suv Araç tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • EPICA kullanıcısına yanıt
    Ikisinide deftere yazdım. Çok teşekkürler.

B sınıfı evet sunmuyor ama c sınıfı sunar bence. Hem bebekler için arka diz mesafesi geniş olması çocuğa önden ulaşma açısından dezavantaj getirir ben böyle dusundum. Butcenize göre kısıtlama yaptım. O zaman d sınıfı bir araba bile işinizi görebilir fakat onların da yürütme maliyeti artıyor.

bence bakımları düzenli olarak iyi yerlerde yapılmış ticarilere bir bakın berlingo iyidir mesela

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-ford-2012-model-ford-connect-silver-388759280/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-panelvan-ford-2012-hatasiz-boyasiz-sadece-70-bin-kmde-tourneo-connect-421656264/detay
    Otomobil: 2020 Peugeot 3008 1.5 BlueHDi EAT6 Allure Selection | 2020 Renault Megane 1.5 DCi EDC Touch | Bebek Koltuğu: Britax Römer Advansafix IV R

• Hocam dacia logan mvc sizin işinizi görür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Hellori Hazretleri

Çok teşekkürler, özellikle 407 sw çok hoşuma gitti. İşte böyle farklı uygun fiyatlı tavsiyelere ihtiyacım var.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-2006-407-station-428651052/detay

Seat alhambra bi bakın fiyatlardan pek haberim yok ama.

II. Abdülhamid
    Ulû Sultân Abd-ül Hamid Han - Gazi

"Tarih değil,hatalar tekerrür ediyor."

2009 Renault kangoo 1.5 dci panelvan 85 hp.
    2017 Renault Megane sedan 1.5 dci edc icon 110 hp.
  • Diğer markalarla kafanı bulandırma doğru tercih renault scenic tir.

Konforludur
    Geniştir
    Ustası, parçası çoktur.

7 kişilik , crdi 2.9 güçlü bir motora sahip. Vergisi düşüktür , 200 - 300 tl gibi birşey. Donanımlı rahat arabadır. 2 el kaygın yoksa ailen için alıcaksan alınıp inilir. Yıllar önce eniştemde vardı çok rahat bir araçtı çok memnundu. O zmndan beri sevdiğim beğendiğim bir araçtır , bi incelemenizi öneririm ...

• 20 Bin civarı 2005 1.5dci kango bakabilirsiniz. denk gelirse otomobil ruhsatlı olanlarıda var.
    kalan 5bin yıllık muayeneyi amorti eder. zamanlda durumunuz düzelirse taxi alırsınız.

ihtiyacınız olarak scenic görünüyor.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.