mesela birinden web kullanıcam diğerinden diğer işleri nasıl ayarlayabilirim? mesela; ilk wirelessdan baglanıp sonra 3g yi baglarsam hep 3g yi kullanıyor tüm bilgisayar ilk 3gden baglanıp sonra wirelessdan baglanırsam gene sürekli 3g yi kullanıyor amacım wireless stabil degil 3gden işlerimi halledicem
makavel1
kullanıcısına yanıt
Hocam anlattğınızı tam çözümleyemedim ama siz glba pc de belirli bir wifi sinyaline öncelik vermek istiyorsunuz değil mi eğer öyle ise pc niz hangi işletim sistemini lıllandığını söylerseniz size yardımcı olmaya çalışırım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
hayır öyle değil şimdi bir wifiden birde 3g avea jet den baglanıyorum, şimdi 3g kotalı ama stabil, wifi ise sınırsız ama arada gidip geliyor o yüzden işimi programlarımı 3g den web browseri wifi den kullanmak istiyorum
makavel1
kullanıcısına yanıt
İki ağ bağdaştırıcılı cihaz biraz salaklaşır ama şu opsiyonu bir dener misiniz? wifi kapalıyken 3g bağlantısı ağ ayarlarında gelişmiş tcp/ip ayarlarından arabirim ölçüsüne 2 değeri verin. iş programınızı çalıştırın. Daha sonra wifi yi aktif edip tcp/ip ayarlarında arabirim ölçüsüne 1 değeri verip web browserden nete girmeye çalışın. Bu arabirim ölçüsünde küçük değer öncelik anlamına geliyor. Sonucu paylaşırsanız sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OCP Türkiye -- 28 Ocak 2014; 15:44:58 >
quote:
Orijinalden alıntı: OCP Türkiye
İki ağ bağdaştırıcılı cihaz biraz salaklaşır ama şu opsiyonu bir dener misiniz? wifi kapalıyken 3g bağlantısı ağ ayarlarında gelişmiş tcp/ip ayarlarından arabirim ölçüsüne 2 değeri verin. iş programınızı çalıştırın. Daha sonra wifi yi aktif edip tcp/ip ayarlarında arabirim ölçüsüne 1 değeri verip web browserden nete girmeye çalışın. Bu arabirim ölçüsünde küçük değer öncelik anlamına geliyor. Sonucu paylaşırsanız sevinirim.
teşekkürler denicem
Merhaba bu işlem işe yaramadı malesef hala ikiside baglıyken herşeyi 3g den kullanıyor
makavel1
kullanıcısına yanıt
çift ethernetli bir pc'de denemiştim, tam stabil olmamakla birlikte çalışıyordu aslında. bu durumda wifi'yi stabil hale getirmek en doğru yol gibi görünüyor. internette ufak çaplı bir araştırma yaptım ancak net bir çözüm göremedim. net browser ayarlarında "bağlantı seçme" opsiyonu olsa her şey ne kadar kolay olacak oysa bir çözüm bulduğunuzda burada paylaşamızı rica ederim.