Yeni araçtan dolayı ilk gözağrım 2004 Fiesta 2 aydır garajda yatıyor. Dun biraz çalıştırdım turladım. Merak ettiğim araçta kurum vs oluşmuş mudur? Egzoz sisteminde, enjektörlerde veya herhangi biryerinde. Katkı maddesi tarzı şeyler kullanmam gerekir mi? Ya da yüksek devir sürmeli mıyım?
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
hayır hayır sakın katkı maddesine falan gerek yok, arabayı arada çıkar kullan gez biraz kurum okuştuysada biraz yüksek devir kullansan atar kurumları.
Araç durduğu yerde niye kurum olsun ki? Kurum çoğunlukla kötü yakıt ve devirsiz kullanım sonucu (özellikle dizellerde) oluşur. Çıkıp biraz dolaşmanız aküyü toparlamak açısından iyi olur. Lastikleri kontrol edin, hava basınçlarına bakın. Lastikte yıpranan çatlayan herhangi bir yer var mı bakın. Yağına, suyuna, lambalarına, elektrik aksamına bakın, çalışmayan bir donanım varsa vakit geçirmeden bir ustaya gidin. Kolay gelsin.
Bizim araba da yaz aylarında bazen 1ay yatıyor. Tavsiyem kullanmasan bile aracın 20-30cm yerinden oynat. Zira uzunca bir süre aynı konumda yük binen lastikte şekil bozukluğu oluşabiliyor. Bu da 4lastik birden değişime sebep oluyor. Nitrojen bastırırsan durduğu yerde lastikleri inmez. 2ayda 20e kadar düşmüştür..
Onun dışında motor ısındıktan sonra birazcık devirli kullan ki bağırsaklarındaki pislikleri atsın.
Benim bildiğim egzosda kalan su çürümesine sebep oluyor. Düzenli kullanılan araçta böyle bir sorun olmuyor. Uzun süre bekleyen araçta bunun önüne maalesef geçilemiyor...