Öncelikle herkese merhabalar.bu basıma gelenler kimsenin başına gelmemiştir emin olun arkadaslar.kisa kesip konuya gireyim.bimeksten alınma elimde bir 5s mevcut.faturası herşeyi var.cihazı abim almis bimeksten kullanamiyorum bunu diyip bana verdi.alicagim zaman sifirlayip alayın istedim.sifirladim o da ne?cihaz açılması için bir şifre istiyor.şifreyi bulamayıp cihazı kitledik.bunun sonucunda Apple istanbulu aradım bir yerlere bağladılar beni sorununun cozuleceginden bahsettiler.fatura ornegimi istediler.gönderdim..asil hikaye bundan sonra başladı.cihazın Apple daki aktivasyon tarihiyle benim cihazının fatura tarihi tütmüyor.tutmadığı gibi 3 aydan fazla bir fark varmış az olsa acicaklar yani.napicaz dedim bimekse başvurun dediler.gittim bimekse boyle boyle dedim cihaziniz dispiritor garantili diyip isin içinden sıyrılmak istediler.dispiritor medcell mis bu arada.aradım medceli dedim bu cihazın sizde bir faturası olmalı bana bu fatura lazim.1-2 hafta oyaladilar beni.sonuçta bulamadılar tabi.en son aramamda benden bıkmış olacaklarki teknik servise baglicam diyip depoya bağladılar:)simdi medcell bu cihaz hakkında yapicak birşey yok diyor.bimeks servis raparu olmadan değişim yapamayız diyor.medceli aradım fatura yoksa rapor verin dedim.yetkileri yokmuş.Kİm yetkili oda belli değil.tek gerçek bimekse güvenip is yapmak.bu arada hata bendeymis şifreyi unutnusum.hatayı benim üstüme yıkmak istiyorlar.ne yapicaz arkadaşlar fikri olan var mi?
Aplle bana faturayı bulmadan cihazinizi acamam diyor.bende bimeksten satın aldığım fatura var.tarih tutmadığı için acmiyorlar.diger faturayi medcell bulamiyormus.biz birsey yapamayiz diyor.ne yapicaz arkadaşlar fikri olan?
Aktivasyon tarihi ile fatura tarihi tutmuyorsa ben tüketici mahkemesine başvurun derim. Ama ondan önce bi apple'ı arayın bence yapabilecekleri hiçbişe yok mu diye son olarak sorun.
Yapabilecekleri hiçbirşey yok.zaten orda doayam açık bütün kayitlarim var.tüketici mahkemesinde süreç nasıl isler.uzun sürer mi?
Hocam ugrasma direk mahkemeye ver.
Mahkemeye bimeksi mi medcell mi vericez?ürünü bimeksten aldığım için bimeksi mi yoksa garantisini sağlayan medcelli mi?
5552985
kullanıcısına yanıt
Hocam tuketim heyetine gidin onlar zaten yardimci olur hangisini verceginizi soylerler . Bence bimeks i vericeksinizdir.
quote:
Orijinalden alıntı: X-Slim
Hocam tuketim heyetine gidin onlar zaten yardimci olur hangisini verceginizi soylerler . Bence bimeks i vericeksinizdir.
icloud şifresinden mi bahsediyorsun.Yoksa telefon açılış şifresi mi?
İcloud şifresi arkadaslar
Tüketici mahkemesine gidin. Biraz uğraşırsınız ama donlarına kadar alırsınız.
Süreç uzun sürüyor mu mahkemede?
quote:
Orijinalden alıntı: 555298
Öncelikle herkese merhabalar.bu basıma gelenler kimsenin başına gelmemiştir emin olun arkadaslar.kisa kesip konuya gireyim.bimeksten alınma elimde bir 5s mevcut.faturası herşeyi var.cihazı abim almis bimeksten kullanamiyorum bunu diyip bana verdi.alicagim zaman sifirlayip alayın istedim.sifirladim o da ne?cihaz açılması için bir şifre istiyor.şifreyi bulamayıp cihazı kitledik.bunun sonucunda Apple istanbulu aradım bir yerlere bağladılar beni sorununun cozuleceginden bahsettiler.fatura ornegimi istediler.gönderdim..asil hikaye bundan sonra başladı.cihazın Apple daki aktivasyon tarihiyle benim cihazının fatura tarihi tütmüyor.tutmadığı gibi 3 aydan fazla bir fark varmış az olsa acicaklar yani.napicaz dedim bimekse başvurun dediler.gittim bimekse boyle boyle dedim cihaziniz dispiritor garantili diyip isin içinden sıyrılmak istediler.dispiritor medcell mis bu arada.aradım medceli dedim bu cihazın sizde bir faturası olmalı bana bu fatura lazim.1-2 hafta oyaladilar beni.sonuçta bulamadılar tabi.en son aramamda benden bıkmış olacaklarki teknik servise baglicam diyip depoya bağladılar:)simdi medcell bu cihaz hakkında yapicak birşey yok diyor.bimeks servis raparu olmadan değişim yapamayız diyor.medceli aradım fatura yoksa rapor verin dedim.yetkileri yokmuş.Kİm yetkili oda belli değil.tek gerçek bimekse güvenip is yapmak.bu arada hata bendeymis şifreyi unutnusum.hatayı benim üstüme yıkmak istiyorlar.ne yapicaz arkadaşlar fikri olan var mi?
Bimex denilen şirkete dolandırıcılıktan dava açıcaksın arkadaşım tazminat dahil bak bakalım bir yerleri nasıl tutuşuyor onlardan aldığın para ilr kendine 128 lik iphone 6 alırsın kendine rahat ol en fazla bir kaç ay sabret benim başıma gelmezki böyle birşey ahhh ah
Telefon aktivasyon tarihi ile fatura tutmuyorsa ve elinide belli ki fatura var tuketici mahkemesind gidin kesin sonuc alirsiniz
İddiaları su.biz ithalat garantili urun satmiyoruz.bu urun (aldığım mağaza önceden Darty imiş) Darty den kalma bir urun.elimde bimeksin faturası olmasına rağmen hiçbirşey yapmamaları bimeksin urunu kabullenmemesi ilginç.neyse dediginiz gibi yapicam arkadaşlar yarin doğru hakem heyetine
quote:
İddiaları su.biz ithalat garantili urun satmiyoruz.bu urun (aldığım mağaza önceden Darty imiş) Darty den kalma bir urun.elimde bimeksin faturası olmasına rağmen hiçbirşey yapmamaları bimeksin urunu kabullenmemesi ilginç.neyse dediginiz gibi yapicam arkadaşlar yarin doğru hakem heyetine
Hocam mahkemeye basvur kesinlikle baska türlü çözemezsin bu işi :D 1 2 ayada duruma yorum at iphone 6 plus aldım filan diye :D
quote:
Hocam memleket neresi magaza hangi bimeks magazası
Memleket İzmir Balçova magazasi
Hakem heyetine başvurmadan önce son bir kez dava açacağınızı söyleyin. Eğer aynı cevabı alırsanız hiç beklemeden hakem heyetine başvurun. Başvurduktan hemen sonra da yine kendilerine hakem heyetine başvurduğunuzu bildirin, belki anlaşmak isterler. Yine diretirlerse biraz beklersiniz ancak hiç olmazsa hakkınızı almış olursunuz.
quote:
O sizi bağlamaz. Darty'i aldılarsa, ayıbıyla sevabıyla aldılar. Muhtemelen 2. el bir cihazı verdiler. Gidip durumu direk anlatın, hakem heyetine başvurun. Elinizde faturası var, aldığınıza dair belge olduğu sürece siz haklısınız.
Mahkemeye git kardesim hakkını sonuna kadar ara 2 bin tl az para degil