Şimdi Ara

2. anfi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelikle selamın aleyküm arkadaşlar aracım 2002 sedan corolla minik çaplı bi ses sistemim var sistemim
    teyp= Roadstar RD-8200N
    anfi= audiomax 2400w 4 kanal
    subwoofer= pioneer champion series 1000 watt
    1 takım Pioneer Ts-A6996S5 Yollu Oval 650W Hoparlör
    1 takım Kingvox Kv-6995 V5 1000w Hoparlör
    ön kapılarda= ROADSTAR RDH-620C 16 CM 360 WATT (aracımın orjinal tizleri calışmıyordu takımın tizlerini orjinal tizlerimle değiştirdim)
    arka kapılarda= PIONEER TS-G1732I 17 cm 240 W
    ovalleri 2li şekilde anfiye bagladım uzun süredir bir sıkıntı yaşamıyorum 60 lık aküm var

sorum ;
    2.anfi ve 2. subwooferı bağlasam kapasitör felan derken akümün gücü yeter mi ? bazı arkadaşlar bagaja bi akü daha koy dediler mantıklı mı ? yoksa çare güçlü akü mü ?

2.sorum;
    nasıl eklemeler yaparak sistemimi güçlendirebilirim ?

3.sorum;
    ovallerin arasına 2 adet tweeter koymayı düşünüyorum güçlerini kingwox ovallerden almayı düşünüyorum direk anfiden değil bunu yaparsam anfiyi fazla zorlar mıyım? zorlamazsam hangi tweeterları önerirsiniz ?

şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yetkili.abi -- 7 Kasım 2017; 23:39:25 >

• Aleyküm Selam öncelikle elinizdeki ürünler için tek amfi yetersiz gelir hocam şu şekilde tavsiye edebilirim

1.seçenek

Ön kapıya roadstar mid takımı(Amfiye bağlanacak)

Pioneer Subwoofer Amfiye köprülü olarak bağlanacak

Pioneer coax hoparlörler ise arka kapıya teyp çıkışına 40rms teyp çıkışı ile sorunsuz çalışır

2.secenek

Pioneer 6996s Amfiye

Pioneer Sub Amfiye

Eğer sistemi komple kullanmak isterseniz 2.amfi şart oda mono yani bass amfisi bunun için 60a yetersiz olur 75 yada 100amper yanına 2 2.5 faradlık kapasitör ile sağlıklı bi şekilde beslersiniz sistemi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a.s. en son 9 tane hoparlör saydım. kardeş naptın sen ya, ne bulduysan takmışsın tabiri caizse. bu şekilde kaliteli ses alamazsınız. bir süre sonra baş ağrıtır. zaten hepsi coaxiel hoparlör. bu şekilde sistemler var, önerim kolon sayısını azaltın.

2 takım mid ve bir bas en doğru seçim .

• Ersin hocam bazi yazilarinizi okudum ben sistemimde sadelik felan baş agritma gibi seylere takilmiyorum sistemim gümbür gümbür olsun istiyorum sizin deyişinizle mahalleden geçtiğimde arka odadan duyulsun istiyorum

1. Sorum

Bir arkadaşa vibe marka hoparlör onermistiniz mid takimi 1070 tl civarindaydi bu mebla benim için biraz fazla bana ne önerirsiniz ? sesi cok yuksek vermesi yeterli benim mümkünse oval onerir misiniz

2. Sorum

Kapasitör bana ne gibi fayda sağlar farad degeri ne işe yarar? 60lık akum var yeni degistirmek ve ya satmak istemiyorum güçlü bi kapasitör onerir misiniz bana

3. Sorum

Anfimi degistirmek istiyorum gören herkes çöp diyor farkli bi anfi bagladigimda sesler hem netleşiyor hemde artiyor bana anfi onerir misiniz

4. Sorum

2 subwoofer i çift kabine koymak mi daha iyi yoksa ayri ayri kabinlere mi ?

Sorularimi yanitlayan herkese şimdiden teşekkürler umarim cevaplar baska arkadaslara da yardimci olur

• quote:

Orijinalden alıntı: yetkili.abi

Ersin hocam bazi yazilarinizi okudum ben sistemimde sadelik felan baş agritma gibi seylere takilmiyorum sistemim gümbür gümbür olsun istiyorum sizin deyişinizle mahalleden geçtiğimde arka odadan duyulsun istiyorum

1. Sorum

Bir arkadaşa vibe marka hoparlör onermistiniz mid takimi 1070 tl civarindaydi bu mebla benim için biraz fazla bana ne önerirsiniz ? sesi cok yuksek vermesi yeterli benim mümkünse oval onerir misiniz

2. Sorum

Kapasitör bana ne gibi fayda sağlar farad degeri ne işe yarar? 60lık akum var yeni degistirmek ve ya satmak istemiyorum güçlü bi kapasitör onerir misiniz bana

3. Sorum

Anfimi degistirmek istiyorum gören herkes çöp diyor farkli bi anfi bagladigimda sesler hem netleşiyor hemde artiyor bana anfi onerir misiniz

4. Sorum

2 subwoofer i çift kabine koymak mi daha iyi yoksa ayri ayri kabinlere mi ?

Sorularimi yanitlayan herkese şimdiden teşekkürler umarim cevaplar baska arkadaslara da yardimci olur

araç marka modeli? ana ünite marka modeli? şuan elinde hangi ürünler varsa marka modeli? max bütçe?

• aracim corolla 2002 sedan

teyp= Roadstar RD-8100N (RD-8200N de olabilir)

ön kapılarda= ROADSTAR RDH-620C 16 CM 360 WATT (aracımın orjinal tizleri calışmıyordu takımın tizlerini orjinal tizlerimle değiştirdim)

ovalleri 2li şekilde anfiye bagladım uzun süredir bir sıkıntı yaşamıyorum

Akü 60lik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yetkili.abi -- 16 Ekim 2017; 12:43:53 >
    Daha Fazla Göster
  • quote:

aracim corolla 2002 sedan

teyp= Roadstar RD-8100N (RD-8200N de olabilir)

ovalleri 2li şekilde anfiye bagladım uzun süredir bir sıkıntı yaşamıyorum

Akü 60lik

max bütçe nedir? ana ünite roadstar ama çok şükür ki 3 anfi için rca çıkışları mevcut, ana ünitenin değişmesine gerek kalmadı. proje hakkında bilgi vereyim. ön ve arka kapıdakiler sökülecek. ön kapıya yüksek ses veren hertz esk 165( bütçeye göre değiştirebiliriz) takılabilir. subwoofer tek güçlü 38cm de olur, bagaj sıkıntı değilse mevcut 30cm lik subun yanına aynısından 1 tane daha olur, aynı kabinde olacaklar, faklı kabinde değil. arka pandizottakilerin kalitesinden memnun musun? ovallerin gidip gitmeyeceği ve seçeceğimiz anfi markaları senin bütçeye bağlı. şu haliyle 1 tane 4 kanal, 1 tane 2 kanal, 1 tanede güçlü mono anfi gerekli, bütçeyi netleştir markaları yazayım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Hocam hersey icin teşekkürler 2 adet pioneer 1000w subwoofer için onerebilceginiz anfi var mi max bütçe 300

Max butçemi fazla geçmese sevinirim

Hocam hersey icin teşekkürler 2 adet pioneer 1000w subwoofer için onerebilceginiz anfi var mi max bütçe 300

Max butçemi fazla geçmese sevinirim

o bütçeyle malesef sizin işinize yarayacak anfi yok. sizin ihtiyacınız en az 1200.1 ayarında mono anfi. daha aşağsına hiç bakmayın. 1500.1 ler daha iyi olur. sahibindende 2. el jbl, qline, soundmagus un 1200.1 anfilerine bakın. sizin dediğiniz fiyatlara bitmiş okeye dönen anfiler vardır, onlara hiç bulaşmayın. önerim bütçeyi artırın bir şekilde.

xetec 600.1

Önerileriniz icin teşekkürler hocam bütçeyi zorlayabilirim başka neler onerirsiniz

bisey değil. bütçe olmadığı için kurulum şöyle olacak. arkadaki 4 oval kalsın. mevcut 4 kanal anfinizin her iki kanalını köprüleyeceksiniz. soldaki 2 ovali anfinin front kanalına paralel köprüleyerek , sağdaki 2 ovali anfinin rear kanalına paralel köprüleyerek girin. 4 kanal anfiniz köprülendiğinde ve 2 tane 4 ohm oval 1 kanala girdiğinizde her kanal 2 ohm çalışacak ve baya yüksek rms üretecektir. bu şekilde yüksek ses alabilirsiniz. arka kapıdaki hoparlörleri iptal edin. bütçeniz olsaydı ön kapılara kaliteli component önerecektim ama bütçe yok, o nedenle şuan ön kapılarda takılı olan roadstarları teybin ön çıkışlarından besleyin. dediğim gibi 1200.1 anfi alın. 1 tane daha 30cm subwoofer alıp 2 subwooferı tek kabinde paralel olarak bağlayın ve 2 ohmda doğru montaj yapılırsa baya yüksek ses alacağınızı düşünüyorum. aküden mono anfi için 4 awg başka power kablosu daha çekin. mono anfi girişine 3 farad kapasitör iyi olur. teypden anfilere 3 çift rca kablosu çekilecek bilginiz olsun.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• yetkili.abi Y kullanıcısına yanıt
    Bütçenizi 500tl ye çıkarabilirseniz jbl 1200.1 veya pioneer gmd 9601 de tavsiye edebilirim işiniz garanti olur daha verimli olur bass lar ucuz ürünler gürültüden başka bişey vermez sinyal ratio oranlarından belli eder zaten amfi kendini

• quote:

hocam elime hediye roadstar rda 1010 geçti veren arkadaş senin 1000 lik pioneer ı(tek bobin) yakar diyor iki tane 1000 lik bağlasam ne olur dedim daha fena yakar dedi doğrumudur ne yapmam gerekir

aynı anfiden bende kullanıyorum, tek bobin 300w rms 30cm pioneer ı yakması mümkün değil, gaini de fullesen yakmaz, yok öyle bişey. tmm anfi fiyatına göre çok iyi, bende memnunum, araç içi için gayet yeterli ve tatminkar. 2 tane 30cm sub bağlayabilirsin seri olarak, onlarıda yakmaz. bu anfinin watt değerlerini ben eşdeğerleri ile yorumladım. 1000.1 mono anfi ayarında bir güce sahip. kağıt üstünde 1 ohm 1000w, 2 ohm 700w, 4 ohm 420w rms gücünde. tabi 12v aküde bu değerleri vermeyecektir. 4 ohm muhtemelen 350w civarı vardır yine. ayarları falan da yeterli , ucuz olarak iş görüyor.

• yetkili.abi Y kullanıcısına yanıt
    Hocam yakmaz bu kalitedeki amfiler yazdıkları değerleri tam olarak vermezler yakın değer verirler bası zorlarsan gaini açıp bass yanar bobin atar zayıf amfi hoparlör yakar elinizdeki orta sınıf bir amfi 2 adet 4 ohm bass ı paralel olarak sürebilirsiniz çaldırır

• hocam benim subwoofer anfiye çok güçsüz kaldı bass vururken ses çıkarmaya başladı bide ufaktan zorlamaya başlayınca ısınıyordu sattım bende elimde kalmadan yerine ne alabilirim bütçem 500 600 arası neler tavsiye edersiniz roadstar 1010 mono anfiye ?

birde benim bagajdan baya baya matkap sesi gelmeye başladı bu anfiden sonra plakadan gelmediğine eminim izolasyon mu yaptırmak lazım bunun icin ? izolasyon ya da ses yalıtımı yaparsak dışarı çıkan ses azalır mı ?

Hocam eklemeyi unutmuşum ses yapan parça bagaj kapağı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yetkili.abi -- 2 Kasım 2017; 22:17:16 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.