Şimdi Ara

2 Adet Üçgen Sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
     2 Adet Üçgen Sorularım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackaliso -- 12 Aralık 2014; 23:41:21 >

• Up
  • abc eşkenarmış dik inince çıktı. zaten çizimden anlarsınız.
     2 Adet Üçgen Sorularım
  • VladBey V kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • up up
  • kaynak ne kardes bireyc mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jackaliso kullanıcısına yanıt
    iyi çalışmalar
     2 Adet Üçgen Sorularım
  • kartalyuvasi K kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
    Ek bilgi'deki kuralın nereden geldiğini açıklayabilir misiniz?
    rica ederim.önce 30-60-90 ve 45-45-90 ın özelliği kullandım ve sonrasında açıortay indirip tabanları oranladım
     2 Adet Üçgen Sorularım
  • quote:

Orijinalden alıntı: VladBey

abc eşkenarmış dik inince çıktı. zaten çizimden anlarsınız.
     2 Adet Üçgen Sorularım

hocam oradaki uzunlukları neye göre yerleştirdiniz tek resimde sırasız olunca kafamı karıştırdı 1-2 adımda özetleyebilir misiniz

• Meleklerimin kullanıcısına yanıt
    1-EDC ikizkenar üçgen olduğu için D'den indirdiğim dikme 5er cm lik iki parça oluşturdu.
    2-Hipotenüs 2 kök 13 tabanı 5 olan üçgenden yola çıkarak indirilen dikmenin uzunluğu 3 kök 3 bulundu.
    3-ABC eşkenar olduğu için indirilen dikmeyi gören 60 derecelik açının karşısı 3 kök 3 ise 30 derecelik açının karşısı 3 bulundu. indirilen dikmenin her iki tarafının da 5 olması için AE 2 oldu.
    4- 30 60 90 üçgeninin hipotenüs ü 6 olduğu için ve ABC eşkenar ve tüm uzunlukları 8 olduğu için DB ye de 2 kaldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VladBey

1-EDC ikizkenar üçgen olduğu için D'den indirdiğim dikme 5er cm lik iki parça oluşturdu.
    2-Hipotenüs 2 kök 13 tabanı 5 olan üçgenden yola çıkarak indirilen dikmenin uzunluğu 3 kök 3 bulundu.
    3-ABC eşkenar olduğu için indirilen dikmeyi gören 60 derecelik açının karşısı 3 kök 3 ise 30 derecelik açının karşısı 3 bulundu. indirilen dikmenin her iki tarafının da 5 olması için AE 2 oldu.
    4- 30 60 90 üçgeninin hipotenüs ü 6 olduğu için ve ABC eşkenar ve tüm uzunlukları 8 olduğu için DB ye de 2 kaldı.

teşekkürler hocam anladım şuan
  • rica ederim.
    anladım tekrar teşekkür ederim :)
    kardeş kesin eminmisin soruda bana bişeyler eksik gibi geldi,birde kesin sonuc ne acaba?
  • fajQ F kullanıcısına yanıt
    gözümden kaçan birşeyler olabilir tabii ki.eksik olan şey nedir?bir de kesin cevaptan kastın nedir?cevabı 75 buldum,yukardaki mesajda da yazdım
    kardeş ikinci üçgen sorusunun cevabı nedir ?
    Kardeş kusura bakma zamanından alıyorum ama, o üçgeni(EBC) yi niye çizdin? açıklarsan sevinirim. Direk sorunun ana haliyle soru çözülemezmi?
  • fajQ F kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah,
    İlk olarak çizimsiz çözüm bakıyorum tabii ki,çizimsiz çıkmadığı için ek çizim arayışına giriyorum.ek çizim yapmadan bu soru sinüs teoremi ile çözülebilir ama o da çok kasıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.