Bildirim
2 Adet Üçgen Sorularım
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Up -
-
Teşekkür ederim. -
up up -
kaynak ne kardes bireyc mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Teşekkürler. -
Ek bilgi'deki kuralın nereden geldiğini açıklayabilir misiniz? -
-
-
1-EDC ikizkenar üçgen olduğu için D'den indirdiğim dikme 5er cm lik iki parça oluşturdu.
2-Hipotenüs 2 kök 13 tabanı 5 olan üçgenden yola çıkarak indirilen dikmenin uzunluğu 3 kök 3 bulundu.
3-ABC eşkenar olduğu için indirilen dikmeyi gören 60 derecelik açının karşısı 3 kök 3 ise 30 derecelik açının karşısı 3 bulundu. indirilen dikmenin her iki tarafının da 5 olması için AE 2 oldu.
4- 30 60 90 üçgeninin hipotenüs ü 6 olduğu için ve ABC eşkenar ve tüm uzunlukları 8 olduğu için DB ye de 2 kaldı. -
quote:
Orijinalden alıntı: VladBey
1-EDC ikizkenar üçgen olduğu için D'den indirdiğim dikme 5er cm lik iki parça oluşturdu.
2-Hipotenüs 2 kök 13 tabanı 5 olan üçgenden yola çıkarak indirilen dikmenin uzunluğu 3 kök 3 bulundu.
3-ABC eşkenar olduğu için indirilen dikmeyi gören 60 derecelik açının karşısı 3 kök 3 ise 30 derecelik açının karşısı 3 bulundu. indirilen dikmenin her iki tarafının da 5 olması için AE 2 oldu.
4- 30 60 90 üçgeninin hipotenüs ü 6 olduğu için ve ABC eşkenar ve tüm uzunlukları 8 olduğu için DB ye de 2 kaldı.
teşekkürler hocam anladım şuan -
rica ederim. -
anladım tekrar teşekkür ederim :) -
kardeş kesin eminmisin soruda bana bişeyler eksik gibi geldi,birde kesin sonuc ne acaba? -
gözümden kaçan birşeyler olabilir tabii ki.eksik olan şey nedir?bir de kesin cevaptan kastın nedir?cevabı 75 buldum,yukardaki mesajda da yazdım -
kardeş ikinci üçgen sorusunun cevabı nedir ? -
Kardeş kusura bakma zamanından alıyorum ama, o üçgeni(EBC) yi niye çizdin? açıklarsan sevinirim. Direk sorunun ana haliyle soru çözülemezmi? -
Estağfurullah,
İlk olarak çizimsiz çözüm bakıyorum tabii ki,çizimsiz çıkmadığı için ek çizim arayışına giriyorum.ek çizim yapmadan bu soru sinüs teoremi ile çözülebilir ama o da çok kasıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- mrna tekrar tekrar kullanılabilir mi
- derse odaklanmak için vitamin
- hukuk okumalı mıyım testi
- fen bilimleri dershanesi yorumlar
- barış yayınları zor mu
- telegram indirim kanalları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X