Şimdi Ara

2 adet 11w Philips Led 30 TL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
5
Favori
3.956
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merakımdan gittim aldım ama a101 den aldığım led den daha fazla ışık vermedi. Şahsen ya a101 deki 950 lümen değil ya da philipsin lümeni yazdığı kadar değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahbap kullanıcısına yanıt
    Sanalpazar patlamasaydı 20 liralık komboyla alacaktım.https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=102008023

• 2 adet 11 w ne işe yarıyor arkadaşlar

evde kullandığımız 20w ve iki tanesi migros Carrefour gibi yerlerde 9 15 tl philips satılıyor du geçen ay almıştım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satın aldım bugün koçtaştan.
    10.5w 1055lumen ,6500k beyaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: mecnunumm

Merakımdan gittim aldım ama a101 den aldığım led den daha fazla ışık vermedi. Şahsen ya a101 deki 950 lümen değil ya da philipsin lümeni yazdığı kadar değil.

http://aktuelurunlerkatalogu.com/wp-content/uploads/2015/09/01-ekim-a101-aktuel-1.jpg

Buroşurdekinden mi aldiniz 810 yaziyor oturma odasina yetersiz mutfağa anca

• mecnunumm M kullanıcısına yanıt
    950 lumen ile 1055 lumen arasındaki farkın gözle hissedilir olacağını düşünmüyorum.

A101 'deki 950 lumen olan ampulun enerji tüketimi kaç watt?
  • Şimdi kutusuna baktım 10 watt 900 lümen yazıyor. Ne ben ne de diğer ev halkı bir fark göremedi.

• Shibo beş para etmez.Geçen sene aldık.Geldiğinde dogrudan bozuk olanlar,takınca direk yananlar, 1 ay sonra yananlar, kelle ile vücudu ayrılanlar.Her turlu kombinasyonu var yanı.paraniza yazık.ugrasirsiniz.BİM in Bonusled marka olanını aldim. Tüm eve.20 ay oldu tik yok.olsa da 5 sene garantili.

• Para tuzağı. Boşuna almayın. Eski sarı ampüller 1300 lümen ışık verirler. Ona göre 1055 lümen neye tekabül eder hesap edin. Çok küçük bir oda ya banyo. Öyle ışıl ışıl da olmaz, aydınlatır sadece. Ayrıca ışık yere vuruyor. Bu da duvarları ve tavanı daha karanlık yapıyor. Sonra ışık yetmeyince bir odaya 3 4 tane almak zorunda kalıyorsunuz. Ne oldu, bol masraf. 3-4 tane koyunca ne oldu, tasarrufu da kalmadı. 50w ile ancak odayı ışıl ışıl yapabiliyorsunuz. Az ışık çok para. Uyanık olun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/54855750-32559-philips-5-5w-e27-duylu-led-lamba-beyaz

özelliklerini bilmem ama migros sanal markette 9 tl kampanyası var

• formula01 kullanıcısına yanıt
    Bu anca wc-banyo için yeterli olur.
  • Mytohology M kullanıcısına yanıt
    İyi sayılır,Lamptime'da da aynı 11watt ürün gelecek 1100 lümen verecektir,İmkanım olursa karşılaştıracağım.
  • Bu led ler bana yalan dolan geliyor.2 adet osram aldım 10 yıl garantli
    Birisi 2. ayda diğeri 6 ayda patladı!
    Fişini de atmıştım ufak tifeği saklamam zaten, onun yerine eski tasarruflu ampulleri taktık..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bim den 9 wat 840 lümen powerkey led i
    7 liraya aldım. Çok memnun kaldım carfeur dan aldığım 8 wat lıktan daha güçlü. Çok led denedim shibo dahil hepsi vasat idi. Ama bunu denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Tek eksisi 1 saniye gecikmeli yanıyor. Ayrıca iade etmek çok kolay.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sertac-73 kullanıcısına yanıt
    Merhaba markası nedir acaba yukarda 1 arkadaş bonusled demiş ama bu marka tüm bimlerde mi satılıyor.
  • Beyler 11 veya 15 watlik standart tasarruf lambasinin lumen degeri kactir? Yani orantilarsak iyi mi bunlar?

• nucro kullanıcısına yanıt
    Saol hocam mağazadan 2 adet aldık deneyelim bakalım nasıl? İlk kez led aldık bakalım...

• E14 mum tipi bulmak zor avize için

• quote:

Orijinalden alıntı: nucro

2 adet ise ve 11w ise bence iyi bir fırsat :

http://www.koctas.com.tr/ampuller/philips-corepro-led-ampul-ikili-eko-paket-11w/25673-36396/

Teşekkürler
    ben büyük umutlarla almadığım için gayet memnun kaldım antrede takılı olan 18 watlık philis ampulden daha fazla ışık verdi
  • Arkadaşlar, led ampuller hakkında fazla bir şey bilmiyorum ama okuduklarıma istinaden bir şeyler paylaşmak isterim. Biraz reklam gibi gelebilir size, ama işin aslı bu.

• Led ampullerin lumen/watt oranı, spiralli (tasarruflu) ampul ve eski tip sarı ampullere göre çok daha iyidir. Kendi kullandığım ampullerden örnek verecek olursam:

- Klasik tip sarı ampullerde lumen/watt oranı ortalama 15 'dir (100W ampul, 1500 lumen gücüne sahiptir genel olarak),
      - Evde kullandığım spiralli enerji tasarruflu Philips 23W 1450 lumen ampulde lumen/watt oranı 63 'tür. Ki kullandıkça bu oran düşer, çünkü spiralli ampuller zamanla güç kaybetmeye mahkumdurlar.
      - Konudaki Philips led ampulun oranı ise 96 'dır. HB 'den satın aldığım ve tarafıma bugün teslim edilen 10 liralık 10W 900 lumen OsakaLight led ampullerin oranı da 90 'dır. Bu ampullerden 3 tane salona koydum, aynı odada kullandığım 3 adet 1450 lumenlik spiralli Philips 'lerden fark hissetmedim desem yalan olmaz, ya gözüm kördür, ya hakikaten gözle görülür bir fark yoktur ya da spiralli ampulun ışık şiddeti azalmıştır, bilemiyorum ama şahsen fark hissedemedim.

Uzun lafın kısası, paylaştığım sayılardan, şu ortaya çıkıyor ki, led ampullerde tüketilen enerji birimi karşısında daha fazla aydınlatma, daha fazla performans alıyoruz.

• Aylık enerji tüketimi ve bunun faturaya yansıma konusuna da değinecek olursam; her gün ve günde 5 saatlik kullanım senaryosuna göre:

- 100W/1500 lumen 'lik bir klasik tip sarı ampul ayda 5,5 lira tüketim gerçekleştirir;
      - 23W/1450 lumen 'lik spiralli enerji tasarruflu ampul ayda 1,3 lira tüketim gerçekleştirir;
      - 11W/1055 lumen 'lik led ampul ayda 0,60 lira tüketim gerçekleştirir.

Hesabını yapmayı size bırakıyorum.

• Led ampullerin bir diğer avantajı da, kullanım ömrü açısındandır. Kaliteli bir led ampulun kullanım ömrü ve açma-kapama ömrü klasik tip sarı ampullere göre ortalama 25 kat daha uzun ömürlüdür, spiralli enerji tasarruflu ampullere göre de ortalama 3 kat (kullanım senaryosuna göre daha fazla bile olabilir) daha uzun ömürlü olduğu yazılmakta. Özellikle de açma-kapama sayısında, spirallilere fark atar deniyor. Spiralli ampullerde sık sık açma-kapama yapıldığı takdirde, ömrü hızla tükenir (bunu kendim de tecrübe ettim). Led ampullerde ise bu olay yoktur. Bu noktada sarı ampullerden bahsetmeye gerek duymuyorum bile, çünkü çok kısa kullanım ömrüne sahipler.

Kaba taslak hesap yapmak istersek, diyelim ki, X zaman içerisinde
      - 25 adet klasik tip sarı ampul kullandık, 25 x 1.5TL = 37 lira ampul parası eder.
      - 3 adet spiralli enerji tasarruflu ampul kullandık, 3 x 8TL = 24 lira ampul parası eder.
      - 1 adet led ampul kullandık, 1 x 15TL = 15 lira ampul parası eder.

Fark ortada.

EDIT: X zaman dedim de, bunu daha anlaşılabilir olması adına, 6 yıl olarak varsayarsak (yılda 4 adet klasik tip sarı ampul / 2 yılda 1 adet tasarruflu ampul / 6 yılda 1 adet led ampul kullanım senaryosuna göre), şöyle bir hesap ortaya çıkar, 6 yılda:
      - 25 adet klasik tip sarı ampulun toplam maliyeti = 37 + (72 x 5,50) = 433 lira
      - 3 adet spiralli tasarruflu ampulun toplam maliyeti = 24 + (72 x 1,30) = 117 lira
      - 1 adet led ampulun toplam maliyeti = 15 + (72 x 0,60) = 58 lira

• Sağlık açısından da değerlendirirsek; spiralli ampullerin civa gibi kanserojen madde içerdikleri, sağlığa zararlı ışınlar da yaydıkları biliniyor. Ancak günlük kullanımda, normal sıhhatli bir insanı ne derece etkiler bilmiyorum. Lakin az ya da çok, spiralli ampullerin sağlığa zararlı yanları olduğu aşikardır. Keza, Avrupa 'nın bir çok ülkesinde, sağlık açısından sakıncalı olmaları nedeniyle tasarruflu spiralli ampuller yasaklandı ya da yasaklanma aşamasındalar. İnternette bununla ilgili bol bol kaynak da mevcut. Sarı ampullerde ve led ampullerde sağlık açısından sakıncalı bir durum bulunmuyor. Lakin, sarı ampuller de bir çok ülkede, yüksek enerji tüketimi gerçekleştirdikleri sebebi ile yasaklandılar ve kullanım dışı kaldılar.

• Led ampullerin sağladıkları diğer bir kaç, belki de önemsiz, avantajları aklıma gelmiyor.

Kendi okuduklarıma ve daha önce edindiğim kullanım tecrübelerime göre, doğru bilgiler paylaşmaya gayret gösterdim. Oluşturduğum basit karşılaştırma tabloları ile de aradaki farkları yorumlamak size kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaskoo_87 -- 9 Ocak 2016; 13:30:45 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.