Bu sabah itibariyle Dell laptobumun WD 60gb 8mb cachlı 5400rpm HDDsı hıc calısmıyor. Test ettim laptoptan hddyi hic gormuyor. Baslarkende hdd bulunmadı diye hata veriyor. Bunun uzerıne acıl bır dısk alıcam. Laptop ıcın 5400rpm daha uygun gıbı ama 7200 alırsam daha hızlı olucak, fakat laptoptada cok ses ve sarsıntı gıbı seyler olmamalı Benı korkutuyor bundan dolayı kararsız kaldım...
ses olmaz .fakat disk daha hızlı olduğu için pile etkisi olur..bir arkadaşımın 5400 hdd sini 7200 ile değiştirdik pil süresi 2,5 satten 1,5 saate indi..
performans için kesinlikle 7200.. hatta bana göre olmassa olmaz kural.. o yüzden 2 sene önce ABD den MSI loptobumu seçerek aldım. Ve hala maşallah çok iyi performans veriyor.. tabi 24 saat hep açık olunca ve download yapınca sürekli yorulmaya başladı. ama gayet iyi. Bu arada markasıda Hiatchi ... şimdi ise hem yeni olsun hem büyük olsun diye yine 7200 IDE 2.5" bakıyorum 100 gb üstü olursa daha iyi ama IDE için pek yok o konuda şanssızım... Kesinlikle 7200 al .. pil ömrü benim laptopta ilk zamanlar 3 saatti 5400 lük olsa hdd demek 4 5 saat olurmuş...