Şimdi Ara

2.1 ile 5.1 farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
23.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkıler dvd player baglayacagım sıstemde 2.1 ile 5.1 arasıdnakı fark nedır yanı ornegın dvdrıp filimlerde divx filimlerde 5.1 destegı yoksa 2.1 ıle dınlemek daha mantıklı olmazmı

• Yapay Zekanın Yanıtı

Netflix 2.0 ve 5.1: Farklılıklar ve Anlamları

Çevrimiçi içerik akışı hizmetlerinin popülaritesinin artmasıyla birlikte, "Netflix 2.0" ve "5.1" gibi terimler sıklıkla karşınıza çıkmaktadır. Bu terimler, ses kalitesini tanımlamak için kullanılır ve aralarında bazı temel farklılıklar bulunur.

Netflix 2.0 Nedir?

• Netflix 2.0, stereo ses anlamına gelir ve iki kanaldan (sol ve sağ) ses sağlar.
    • Standart TV'ler ve bilgisayar hoparlörleri için yaygın olarak kullanılan temel bir ses kalitesidir.
    • Netflix 2.0, eski filmler ve TV şovları gibi daha eski içeriklerde yaygın olarak bulunur.

Netflix 5.1 Nedir?

• Netflix 5.1, surround ses anlamına gelir ve altı kanaldan (sol, sağ, orta, sol surround, sağ surround ve subwoofer) ses sağlar.
    • Ev sinema sistemleri ve ses çubukları için daha gelişmiş bir ses kalitesidir.
    • Netflix 5.1, film ve TV şovlarının sürükleyici bir deneyim sunan daha yeni sürümlerinde bulunur.

Farklılıklar

Netflix 2.0 ve 5.1 arasındaki temel fark, kanal sayısıdır. 5.1, iki ekstra surround kanal ve bir subwoofer ekleyerek daha geniş ve daha sürükleyici bir ses ortamı yaratır. Bu, film ve TV şovlarındaki diyalogları, müzikleri ve ses efektlerini daha net ve ayrıntılı bir şekilde duymanızı sağlar.

Hangi Seçenek Size Uygun?

Ses kalitesi seçimi, kişisel tercihlerinize ve sahip olduğunuz ekipmana bağlıdır.

• Standart bir TV veya bilgisayar hoparlörünüz varsa Netflix 2.0 yeterli olacaktır.
    • Ev sinema sisteminiz veya ses çubuğunuz varsa Netflix 5.1 daha sürükleyici bir deneyim sağlayacaktır.

Netflix'in güncel sürümlerinde hem Netflix 2.0 hem de 5.1 ses seçenekleri genellikle mevcuttur. İçeriğinizi izlerken en iyi ses kalitesini elde etmek için uygun seçeneği seçebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • AC3 filmler tercihiniz olsun. Neredeyse her filmin AC3 ripi oluyor Zaten surround filmlere alıştıktan sonra artık stereo izlemezsiniz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: CWaRRioR

AC3 filmler tercihiniz olsun. Neredeyse her filmin AC3 ripi oluyor Zaten surround filmlere alıştıktan sonra artık stereo izlemezsiniz...

Katılıyorum Ayrıca DVD player ya da bilmiyorum büyük bi ev sinema sisteminiz mi var ama eğer matrix çözümleme yapıyorsa kaliteli stereo filmleri bile 5.1 filmler gibi izleyebilirsiniz. Gerçek 5.1 gibi olmaz ama yinede bir 51. havası verir. Şu anda ben mesela ffaudio filter kullanıyorum pc de. Matrix çözümlemeyi açtım stereo filmler 5.1 gibi resmen ARtık sürekli 5.1 aramama gerek kalmadı kaliteli stereo filmler de güzel izleniyor ama tabi gerçek 5.1 havası yok

• Beyler valla ben codeclerden hiç bi ayar çekmiyorum divx açılıyosa direk izliyorum ..her kolondan ses geliyosa problem yok bana.... bu arada sadece centerdan konuşma sesleri durumundan bahsediyosanız 5.1 diye.. ben o olayı sevmiyorum ... konuşma sesleri bütün kolonlardan gelmeli bana göre...
  • sorman bile hata tabikide 5.1...
  • quote:

AC3 filmler tercihiniz olsun. Neredeyse her filmin AC3 ripi oluyor Zaten surround filmlere alıştıktan sonra artık stereo izlemezsiniz...

stereo fılm ızlemek ıle soorund ızlemek arasındakı fark nedır ses acısındanmı cevresel efektler acısından mı ben 2+1 de ve 5+1 de ızledım pek bı fark anlamadım da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcie -- 19 Şubat 2008; 11:26:45 >
  • 2.1 de 2 tane hoparlör sağ ve solunda olur.Ama 5.1 de odanın 4 köşesinde ve karsında olur.Bu 5.1 farkı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 3 4 5 Sayılarıyla 28'i Bul
    19 yıl önce açıldı
    1+1 mi? 2+1 mi?
    14 yıl önce açıldı
    1
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 5.1 de sinema gibi olur bi film açarsın ses o filmdeki karakterin işittiğini dinletir sana.Örneğin bir araba önünden sağdan sola doğru geçse 5.1 in ilk önce sağ sonra karşındaki sonra soldaki hoparlör ses verir.Sanki filmdeki senmişsin gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: aksoy93

5.1 de sinema gibi olur bi film açarsın ses o filmdeki karakterin işittiğini dinletir sana.Örneğin bir araba önünden sağdan sola doğru geçse 5.1 in ilk önce sağ sonra karşındaki sonra soldaki hoparlör ses verir.Sanki filmdeki senmişsin gibi

gerekli açıklama gelmiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdarumma

quote:

Orjinalden alıntı: aksoy93

5.1 de sinema gibi olur bi film açarsın ses o filmdeki karakterin işittiğini dinletir sana.Örneğin bir araba önünden sağdan sola doğru geçse 5.1 in ilk önce sağ sonra karşındaki sonra soldaki hoparlör ses verir.Sanki filmdeki senmişsin gibi

gerekli açıklama gelmiş

Teşekkürler

• Bazıları da, mesela ben , 2.1 tercih eder. Sinemada bile doğal olmayan 5.1 'i sevmez. Ne zaman ki 3 boyutlu ve 360 derece etrafımızda cereyan eden film olur o zaman 5.1'i belki sever. Şaka bir yana sinemada mesela arkaya da yakın oturuyorsam arka hoparlörden bir anda bir ses gelmesi çok dikkat dağıtıcı. Evde daha da garip oluyor zira oturma pozisyonuna göre çok değişiyor ses ve sinemaya göre ufak bir ekran filan. Kablolar vs. bir kaç sene uğraştım ama iyi kalite bir 2.1 daha güzel geliyor bana. Filmi iyi yapan başka şeyler zaten genelde.
  • ewt arkadasım bende 5. 1 aldım ve pısmanım 2.1 fılm ve muzıklerde cok daha ıyıymıs 5.1 yapay oluyor ve ses senkranızasyonu bozuluyormus coklu kolnlara sınemalarda esıt yayıyorlarmıs arkadasım ewde 5.1 almak gerızelkalılık dedı. ben aldım pısman oldum sız almayın
  • Tabii gerizekalılık lafını hakaret değil ifade güçlendirmek için kullanmıştır arkadaşınız zira 5.1 tercih edene de diyecek söz yok. Ben derim ki reklamların, şişirmelerin, trendlerin etkisinde kalmayın gerçekten kendiniz karar verin. Mutlaka iyi bir 2.1 sistemi gözönüne alın. Bir çok acantajı var. Mesela kabloları nasıl geçirsem derdi yok. Illa tam ortada belli bir noktaya oturmak zorunluluğu yok zira 2.1 hoparlörlerin (2.0 veya 3.1 de olabilir) pozisyonunu değiştirmek daha kolay. Aldığınız DVD aman 5.1' mi 7.1 mi kaygınız yok. Bence daha natürel ve daha mantıklı bir ses düzeni var vs. vs. Arkamdan gelen ayak seslerini veya araba sesini ne yapayım arkaya dönüp orada görmedikten sonra. Yapsınlar olayın ortasında oturabileceğimiz 3 boyutlu bir şey o zaman düşünürüz sesleri de. O zaman da ne tarafa bakacağımızı şaşırırız, film değil gözteri olmaktan ileri gitmez.

Denon'un tamamen kablosuz üst sistemi bile 2.1. Ben bir kaç gün önce 390 YTL verip Aego M 2.1 aldım ve inanılmaz memnunum, aldıktan sonra bu fiyatın çok ucuz olduğunu farkettim kalitesine göre.

Tercih meselesi yani ama aman sizin tercihiniz olsun, dergilerin, arkadaşlarınızın değil.

• yorum yok...!

iyiki bişey önerdik hemen gerizeka ilerizeka diye lafa söze vardırıyonuz
    Ben 5.1'imden memnunun açıklamasını yaptım.
    Yapacaksan önerini yap, millete laf atma.

Birde şunun verdiği cevaba bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksoy93 -- 22 Şubat 2008; 21:54:16 >
  • 5+1 alırsın steroya bölersin olur 2+1 fazla abartmayın.Müzik2.0dır
  • 2.1'in filmlerde üstün olması gibi birşey söz konusu bile olamaz...
  • quote:

2.1'in filmlerde üstün olması gibi birşey söz konusu bile olamaz...

BENCEDE
  • Anlaşıldı ki 5+1 gerekli imiş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fennezs

Tabii gerizekalılık lafını hakaret değil ifade güçlendirmek için kullanmıştır arkadaşınız zira 5.1 tercih edene de diyecek söz yok. Ben derim ki reklamların, şişirmelerin, trendlerin etkisinde kalmayın gerçekten kendiniz karar verin. Mutlaka iyi bir 2.1 sistemi gözönüne alın. Bir çok acantajı var. Mesela kabloları nasıl geçirsem derdi yok. Illa tam ortada belli bir noktaya oturmak zorunluluğu yok zira 2.1 hoparlörlerin (2.0 veya 3.1 de olabilir) pozisyonunu değiştirmek daha kolay. Aldığınız DVD aman 5.1' mi 7.1 mi kaygınız yok. Bence daha natürel ve daha mantıklı bir ses düzeni var vs. vs. Arkamdan gelen ayak seslerini veya araba sesini ne yapayım arkaya dönüp orada görmedikten sonra. Yapsınlar olayın ortasında oturabileceğimiz 3 boyutlu bir şey o zaman düşünürüz sesleri de. O zaman da ne tarafa bakacağımızı şaşırırız, film değil gözteri olmaktan ileri gitmez.

Denon'un tamamen kablosuz üst sistemi bile 2.1. Ben bir kaç gün önce 390 YTL verip Aego M 2.1 aldım ve inanılmaz memnunum, aldıktan sonra bu fiyatın çok ucuz olduğunu farkettim kalitesine göre.

Tercih meselesi yani ama aman sizin tercihiniz olsun, dergilerin, arkadaşlarınızın değil.

2.0 hoparlörün yönünü değişince benim 5.1den iyi oluyo demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksoy93 -- 22 Şubat 2008; 21:41:54 >

• Ben 4 sene 2.0 kullandım odanın heryerini gezmişliği var ama 5.1 sabit bi yerde olduğu halde daha iyi hissettiriyor varlığını
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.