Şimdi Ara

1Tb Hdd Dinamik Diske Dönüştü. Acil Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 64Gb Kingston V+ Ssd takıp Win7 64bit kurduk daha önce 320gb hdd te win7 kuruluydu yanındada 1Tb Hdd depolama olarak kullanılıyordu ve yaklaşık %80i dolu.

    Kurduktan sonra bir baktım Bilgisayarımda hdd yok, Yönetten bulup hallederim diye düşünürken bir baktımki Dinamik diske dönüşmüş. Temel diske dönüştür dediğimdede tüm verileri sileceğini söylüyo. Verileri kaybetmeden Temel diske nasıl dönüştürebiliriz? En kolay çözüm yöntemi nedir bu sorunun?



  • Verilere ulaşabiliyorsanız ve sadece deplama olarak kullanıyorsanız bir sıkıntı çıkarmaz size dinamik disk. Sadece eğer dinamik diskin yedeğini falan almayacaksanız hiç bir sıkıntı olmaz. Son olarak ekleyim temel diske dönüştürmek için format şart ve bu yüzden verileri başka bir diske ve yahut dvd ye falan kaydetmelisiniz.
  • Verilere ulaşılamıyor maalesef, sadece disk yönetiminde gözüküyor.

    Durduk yere neden olurki bu durum yaaaaaa ne saçma
  • Yanlışlıkla dönüştürmüş olabilirsiniz.Hiren boot cd kullanarak verilerinizi parça parça kurtarmayı deneyiniz bence...
  • http://forum.donanimhaber.com/m_40789649/tm.htm

    Böyle bir sorununuz mu var tam anlayamadım... Belki yardımcı olur bu başlık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e-rose

    http://forum.donanimhaber.com/m_40789649/tm.htm

    Böyle bir sorununuz mu var tam anlayamadım... Belki yardımcı olur bu başlık.


    Hayır Format sonrası hiçbirşey yapılmamasına rağmen Hdd dinamik diske dönüştü. Temel diske dönüştürmek için de verilerin silinmesi gerekiyor diyor. Verileri silmeden çözüme ulaşmak gerekiyor.
  • bendede aynı sorun olmuştu okadar uğraşmama rağmen halledemedim 250gb veri gitti. easy recovery belki sorununu çözebilir denemekte fayda var.
  • Sorunu çözdüm hemde o kadar basitmiş ki... Bilgisayarıma sağ tık/Yönet/Disk Yönetimi, dinamik disk hangisi ise üzerinde dinamik disk yazıyordur ve sarı ünlem işareti vardır onun üzerine sağ tık/Yabancı diskleri al/tamam/tamam bu kadar. Çünkü windowsunuz diskinizi tanımıyor ''yabancı diski al'' komutu windowsun diski tanıma işlemi. Benim gibi soğuk terler dökenler varsa umarım sizin de sorununuzu bu çözer ;)

    Bu konuyla ilgili gördüğüm her başlığın altına yazıcam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saxblue

    Sorunu çözdüm hemde o kadar basitmiş ki... Bilgisayarıma sağ tık/Yönet/Disk Yönetimi, dinamik disk hangisi ise üzerinde dinamik disk yazıyordur ve sarı ünlem işareti vardır onun üzerine sağ tık/Yabancı diskleri al/tamam/tamam bu kadar. Çünkü windowsunuz diskinizi tanımıyor ''yabancı diski al'' komutu windowsun diski tanıma işlemi. Benim gibi soğuk terler dökenler varsa umarım sizin de sorununuzu bu çözer ;)

    Bu konuyla ilgili gördüğüm her başlığın altına yazıcam
    Kardeşim allah senden razı olsun... aynı sorun oldu. Diskteki verileri kaybedecem diye çok korktum açıkçası.. bu yöntemle kurtardım. Sağol varol.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • saxblue kullanıcısına yanıt

    Dostum format attım benimde diskler gitti yabancı disk olarak görünüyor ve dediğin seçenek bende de var ve denemeye korktum,şu an iş yerindeyim eve gidip bunu denemek için sabırsızlanıyorum!!!

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.