Şimdi Ara

1stero 3RCA video ucu hangisi olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar, yeni satin aldigim mini hd uydu alicisinda hdmi nin ses devresi calismadi buyuk LCD tv den ses alamadim.AV cikisina( portatif televizyonlu dvd calarin) 1 st 3 rca AV kablosunu bagladim calisti,
    tv den ses alabildim cihaza ait olan kabloyu kullanmamak icin yeni AV kablosu aldim ama ayni yere taktigim halde calismadi bendeki calisan AV kablosunda video ucu(sari) stero ucunun 1. on gobegine bagli,2.gobek kirmizi 3. gobek beyaz yeni satin aldigim AV kablosunda ise stero ucunun 1. gobegi beyaz 2. kirmizi,3. gobek sari, 4. en arka ise sasi, benim merak ettigim bunun standardı nedir yenialdigim urun uretim hatalimi yoksa bazi urunler icin farkli uclarami baglanti yapiliyor urun isime yaramayacagi icin iade etmek istiyorum ustalarimin fikrini almak istedim simdiden tesekkurler.



  • blackhorse B kullanıcısına yanıt
    Video kablosunu taktıktan sonra, uydualıcısı görüntü ayarlarından HDMI çıkışını seçin,, hdmı nın sağlıklı çalışması için Tv çözünürlüğü ile aynı formatta olmasına dikkat edin. hdmı çıkışın çalışmaması büyük sorun,, video kablosunun uçları ölçtüğünüz üzere aynı değil,, 1,ses. 2,ses. 3,video. 4,şase genelde.
  • blackhorse B kullanıcısına yanıt
    Jakın en ucundaki sol ses kanalı, ondan bi önceki sağ ses kanalı bunlar standart. Fakat video kanalı için iki farklı sistem var. Bazı üreticiler jakın en dibine şaseyi,ondan sonra fa video kanalını koyuyor( şase,video,sağ,sol). Basıları da tam tersini(video,şase,sağ,sol) yapıyor.
    İkinci bir olasılık da kablonun bozuk olması ihtimali...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba yanitiniz icin tesekkur ederim, galiba ayri standartlar mevcut,benim kullandigim AV kablosu eski discman lerde ve tasinabilir tvlerde kullanilan video cikisi onde olan kablo, yeni satin aldigim AV kablosu kamera çikislari icin kullanilan sizinde belirttiginiz ondeki 1. ucu ses olan bir kablo bu durumda saticinin bir hatasi yok kablo benim isime simdilik yaramayacak ama belki bir gun lazim olur biz boyle teknolojiyi sevdigimiz surece.. bu arada uydu alicisinida degistirebilirim aldigim yer baska bir hdmi kablo ile denememi hala ses gelmezse degistirecegini soyledi baska kablo ile denedim gene ses yok cikisinda problem var galiba HD ve SD goruntusunu cok begenmistim yenisinde bu goruntu kalitesini bulamazsam bu sekilde kullanmayi dusunuyorum biraz kablo kalabaligi olsada... siz ustadlarimiza sorunca, dogru bilgiye ulasinca kendimizi daha guvende hissediyoruz iyiki paylasim a katiliim iyiki sizler iyiki DH var..
  • blackhorse B kullanıcısına yanıt
    Şunu yapabilirsiniz bir de. Televizyona hdmi ile laptop bağlayıp tvden ses ve görüntü almayı deneyin mümkünse. Ses alabiliyorsanız sorun uydu cihazında da olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.