Şimdi Ara

1s2 2s2 2p6... İle ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • .... 4s2 3d şeklinde sıralanan orbitalde en yüksek enerjili olan 4s midir yoksa 3d midir?

Bir de hangisi daha dışarıda bulunur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3d

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • N+L değerine bakıyoz enerji kıyası için.eğer bu değerler aynı çıkarsa N sayısı buyuk olan daha yuksek enerjili
  • 4s daha dışta 3d nin enerjisi daha fazla

• hocam 1s2 2s2 2p6 3s2 3p6 4s2 3d10 elektronlarını bu şekilde açtıpımızda aynı zamanda bu enerji sırasıdır öyle pratik olarak kalabilir kafanızda
  • Cevap veren herkese teşekkürler.

• katsayı+ kuantum değerine bakıyorsun hangisi daha büyükse o, eğer eşit çıkarlarsa katsayısı büyük olanın enerjisi fazla oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 25 Haziran 2020; 17:50:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3 geometri sorusu
    11 yıl önce açıldı
    2 PARABOL SORUSU
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Muhammed0123 M kullanıcısına yanıt
    hocam dışta derken? elektron şemasında içerden dışarıya saymıyor muyuz elektronları?
  • yksoldier kullanıcısına yanıt
    Evet ama orda enerji sırasına göre diziliyor katmanlara yerleştirirken 4s daha dışta hocam

• Orbital türlerinin L değerlerini yazıyorum.
    S 0
    P 1
    D 2
    F 3
    Madelung-Klechkowski ilkesine göre n + l sayılarının toplamı büyük olanın enerjisi de büyük oluyor.
    4s -> n = 4, l = 0 toplamları 4 yapıyor.
    3d -> n = 3, l = 2 toplamları 5 yapıyor.
    Yani enerjileri bakımından 3d Orbitalinin enerjisi > 4s Orbitalinin enerjisi

• bu arada hazır lafı açılmışken kafamı kurcalayan bir konu var:
    bu değerlik elektronu nasıl belirliyoruz arkadaşlar
    mesela 1s2 2s2 2p6 3s2 3p6 4s2 3d6 dediğimiz vakit değerlik orbitaller 4s ve 3d diyoruz. değerlik elektron 8 diyoruz. pekii 1s2 2s2 2p6 3s2 3p6 4s2 3d10 4p3 dediğimizde değerlik orbitale 4s ve 4p ve değerlik elektron sayısı 5 diyoruz sanırım..
    doğru mudur bilmiyorum.. hap bilgi olarak atayım mı yoksa mantığı ne anlamıyorum anlatabilecek varsa sevinirim..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FantomİçinF

bu arada hazır lafı açılmışken kafamı kurcalayan bir konu var:
    bu değerlik elektronu nasıl belirliyoruz arkadaşlar
    mesela 1s2 2s2 2p6 3s2 3p6 4s2 3d6 dediğimiz vakit değerlik orbitaller 4s ve 3d diyoruz. değerlik elektron 8 diyoruz. pekii 1s2 2s2 2p6 3s2 3p6 4s2 3d10 4p3 dediğimizde değerlik orbitale 4s ve 4p ve değerlik elektron sayısı 5 diyoruz sanırım..
    doğru mudur bilmiyorum.. hap bilgi olarak atayım mı yoksa mantığı ne anlamıyorum anlatabilecek varsa sevinirim..
    up?

• updullah yok mu bilen yahu

• Hayır hocam. Yazdığınız son örnekte 4s 3d ve 4p değerlik orbitaller. Değerlik elektron sayısı da 15

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.