Şimdi Ara

1km/s fark ile Radar cezasına itiraz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Baştan belirteyim daha önce yine aynı konular açılmış fakat benim amacım itiraz öncesinde bilgilenmek.
    Arkadaşlar 3 Şubatta Ankara-Aksaray yolunda hız sınırının 110km/s olduğu yolda 122km/s ile ceza yemişim. Aracım Renault fluence idi ve 120km/s ye sabitlemiştim ayrıca tam o sıralarda telefona indirdiğim gps uygulamaları ile kadranda gösterilen fazladan hıza bakıyordum. İki uygulama indirdim ikisi de 114km/s hızda olduğumu gösteriyordu. Yani aslında 114-115km/s hızla gidiyordum. Cezamın tek itiraz konusu 1km/s fark ile ceza yemem değil. Yol yağışlıydı. Bildiğim kadarı ile radarlar radyo dalgası veya lazer ile çalışmakta olup yağmurlu havalarda çalışamazlar. Yani zaten lazer sistemde bile %3 olan sapma payı daha da artacaktır. Bana gelen cezada fotoğraf yok. Cezada fotoğraf olmasa bile fotoğraf kaydı mevcuttur diye bir ifade de yok. Yolda sürekli radar uyarıları gördüm ve ona göre gittim. Ayrıca radardan 1-2km sonra radarın çevirmesi vardı beni çevirmediler.

Sormak istediğim soru hava durumu kısmını nasıl belgeleyip dilekçeye ekleyeceğim? Daha önce itiraz etmiş arkadaşlardan yardım bekliyorum. Tekrar belirteyim 120 yi aşmadığımdan eminim. Ankara-Antakya arasında 660km yaptım ve yolu 1 mola ile 7.5 saatte tamamladım. Yolun yarısı da otobandı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam gecen sene bende ceza yedim itiraz ettim kabul edilmedi. Birde yeni ceza uygulamasi var onuda millet denemis 120.ile giderken yinede belirtilen surenin altinda gecmisler

• 120'ye sabitledim diyorsunuz da hız sınırı 110 zaten.

Sapma olabileceği için %10 tolerans tanıyorlar. Siz toleransı kendi lehinize baştan vermişsiniz.
    Ya sizin göstergeler % 10 hata ile az gösteriyorsa? 120 ile gittim sanarken 132 ile gitmiş olacaksınız.

Yani demem o ki hız sınırına uyarsanız ceza da olmaz, itiraz da. Biraz hata payı olur o da ceza gerektirmez.
  • Radarların kalibrasyon ayarlarının düzgün yapıldığına inanmıyorum. Gerçekten gittiğiniz hızın üzerinde görebileceklerini kabul ediyorum.

Ama şunu da demeden yapamayacağım. O %10 tolerans bu tür hatalar için koyuluyor. Ya da anlık bir dalgınlıkla hız sınırlarını geçtiğinizde 1-2 km yüzünden ceza aldım diye üzülmeyesiniz diye var.

Bu %10`u hakkımızmış gibi görüp de son km'sine kadar kullanmasak, bir terslik olduğunda da nasıl iptal ettireceğim diye uğraşmasak daha güzel olmaz mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • www.ntv.com.tr
    Hız sınırını 1 km aşan sürücünün cezasına iptal
    https://www.ntv.com.tr/turkiye/hiz-sinirini-1-km-asan-surucunun-cezasina-iptal,UBJGC5DBA0C5xEQgnKohLg

• Geçen haberlerde görmüştüm. bir avukat 123 ya da 122 ile girdiği radara itiraz etmişti ve kazanmıştı, o haberi bulursanız yardımı dokunabilir

• 300 lira ceza için 100 lıra masraf yaparsınız sonuc ne lur bellı degıl
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.