Şimdi Ara

1GB HD4650 GDDR3 -- 15.6' HD LED Ekran- Samsung Notebook MM:1249 TL (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
0
Favori
26.607
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu cihaza rakip olabilecek bir de bu alet var fakat fiyatı yüksek biraz daha 150 milyon fakat hdd 320gb

http://www.hizlial.com/notebook/notebooklar/acer-as6930g-664g50mn-c2d-2-20ghz-4gb-500gb-16-_30.001.1177.0276.htm

Aletin tek handikapı üzerinde herhangi bir kısayol tuşu olmaması ve 320gb yerine 250 gb olması(pentada 320gb yazmışlar ama bilmiyorum o farklı bir sürüm mü)

Bir de kasanın kalitesini sıcaklık ve ses düzeylerini biri yazsa almam açısından aklımda bir soru kalmayacak.Daha hiçbir çekilmiş fotoğrafını göremedim bulan varsa paylaşırsa sevinirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: gewa

ekran kartının gddr3 olmasının ddr3'e göre artısı eksisi nedir arkadaşlar.

Artısı var daha az güç tüketimi daha yüksek potansiyel saat hızları gecikmeleri biraz daha az.Grafik kartları için özellikle üretiliyorlar g oradan geliyor.
  • Hadi beyler daha yok mu inceleme fırsatı olan? Merak ediyoruz walla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enigma8003 -- 9 Haziran 2009; 11:22:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: labrodorit

quote:

Orjinalden alıntı: gewa

ekran kartının gddr3 olmasının ddr3'e göre artısı eksisi nedir arkadaşlar.

Artısı var daha az güç tüketimi daha yüksek potansiyel saat hızları gecikmeleri biraz daha az.Grafik kartları için özellikle üretiliyorlar g oradan geliyor.

şöyle bir araştırdım bende.internetteki bazı yorumlarda gddr3'ün ddr2 ile ddr3 arasında olduğu yorumlarına rastladım.tabi bu yorumları yapan kişilerin konuya ne kadar hakim olduğunu bilmiyorum.bu notebookla ilgilendiğim için sizin dediğiniz gibi olmasını ümit ediyorum

• Alıpta bir inceleme yapacak ve resim çekip paylaşacak çıkmadı daha :D
  • DDR3 ile GDDR3 arasında fark yoktur.DDR3 ramlerin grafik kartlarında kullanılanına GDDR3 denir.Chipler karta entegredir..
  • "Ürün geçici olarak temin edilememektedir!"

Hızlıal'da ürün kalmamış :(
  • Burada yakın fiyata bulabilirsiniz:

http://www.sadecenotebook.com/?pid=2&uid=1898
  • Bursa Media Marktta üründen 70 adet daha var...

http://www.mediamarkt.com.tr/bursa/detay/html/index.html
  • bu samsungun t6600lüsü ne zamana gelirki acep
  • Arkadaşlar bir kaç sorum olacak.

-Şimdi bu dvd okuma sorunu var bildiğim kadarıyla bunun bir çözümü varmı? Tabiki yazılımsal ise hallolur ama donanımsal ise değiştirecekmisiniz?

-Bildiğim kadarıyla bu cihazda LED ekran var, bu ne işe yarar pilden mi tasarruf eder? Daha nettir Daha mı mattır? Ne gibi avantajları vardır?

-Son olarak bu t6400 ile t6600 arasında çok mu fark vardır? bildiğim kadarıyla ikisi arasında ki fark t6400:2.0 gHz
    t6600:2.2gHz
    Bu ikisi arasında çok fark varmıdır? Yada önbelleği 2mb olduğu için oyunlarda ve normal kullanımda performans kaybı falan olurmu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: orhan6894

Arkadaşlar bir kaç sorum olacak.

-Şimdi bu dvd okuma sorunu var bildiğim kadarıyla bunun bir çözümü varmı? Tabiki yazılımsal ise hallolur ama donanımsal ise değiştirecekmisiniz?

-Bildiğim kadarıyla bu cihazda LED ekran var, bu ne işe yarar pilden mi tasarruf eder? Daha nettir Daha mı mattır? Ne gibi avantajları vardır?

-Son olarak bu t6400 ile t6600 arasında çok mu fark vardır? bildiğim kadarıyla ikisi arasında ki fark t6400:2.0 gHz
    Bu ikisi arasında çok fark varmıdır? Yada önbelleği 2mb olduğu için oyunlarda ve normal kullanımda performans kaybı falan olurmu?

-DVD okuma sorunu bazen firmware sürümlerinden fark ediyor ama donanımsal ise servise götürmek zorundasınız
    -LED ekran daha yeni bir teknoloji renkler daha canlı gözükür ve daha az pil harcar.Oldukça iyi bir özelliktir
    -T6400 pil seçeneklerinden yüksek performans moduna alınırsa 2.14 ghz hıza kadar çıkabilir
    T6600 ise 2.34 ghz hızına çıkabilir.Örneğin T9400'ler yüksek performans modunda 2.66-2.67 ghz hıza çıkabiliyor.Bu da T9550'e eşit
    Aradaki farkı linkten görebilirsin
    http://www.notebookcheck.com/Mobile-Prozessoren-Benchmarkliste.1809.0.html

• quote:

Orjinalden alıntı: aslanemre58

quote:

Orjinalden alıntı: orhan6894

Arkadaşlar bir kaç sorum olacak.

-DVD okuma sorunu bazen firmware sürümlerinden fark ediyor ama donanımsal ise servise götürmek zorundasınız
    -LED ekran daha yeni bir teknoloji renkler daha canlı gözükür ve daha az pil harcar.Oldukça iyi bir özelliktir
    -T6400 pil seçeneklerinden yüksek performans moduna alınırsa 2.14 ghz hıza kadar çıkabilir
    T6600 ise 2.34 ghz hızına çıkabilir.Örneğin T9400'ler yüksek performans modunda 2.66-2.67 ghz hıza çıkabiliyor.Bu da T9550'e eşit
    Aradaki farkı linkten görebilirsin
    http://www.notebookcheck.com/Mobile-Prozessoren-Benchmarkliste.1809.0.html

Teşekkürler o zaman 6600'ü bekleyeceğiz.

• T6600 çok farketmez aslında. Önbellek ise 2 mb yetersiz sayılmaz, bu işlemci için yeter.. T5xxx serisi işlemciler bile iyidir(kullandım) 6 serisi daha iyi olsa gerek. Tabi P8xxx den daha düşük ama çok da değil.. (Değiştirilebilir işlemcisi..) T6600 beklemeye çok gerek yok, 8 serisi olsa değerdi ama fiyat da artar direkt tabi.. Hararetle para biriktirmeye çalışmaktayım alacağım bu laptoptan :) Alanlar güle güle kullansın daha ayrıntılı inceleme bekliyoruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gunman233

T6600 çok farketmez aslında. Önbellek ise 2 mb yetersiz sayılmaz, bu işlemci için yeter.. T5xxx serisi işlemciler bile iyidir(kullandım) 6 serisi daha iyi olsa gerek. Tabi P8xxx den daha düşük ama çok da değil.. (Değiştirilebilir işlemcisi..) T6600 beklemeye çok gerek yok, 8 serisi olsa değerdi ama fiyat da artar direkt tabi.. Hararetle para biriktirmeye çalışmaktayım alacağım bu laptoptan :) Alanlar güle güle kullansın daha ayrıntılı inceleme bekliyoruz.

T6600 farketmez değil kesinlikle farkeder.Eğer o da iş görüyor bu da iş görüyor mantığı iele gidersek T9900'e kadar farketmez olarak kademe kademe gideriz.İşlemci zaten 2.00ghzde çalışıyor 2.2 demek %10 net performans kazanımı demek.Masaüstü olsa farketmez az buçuk gıdıklarsın işlemciyi o hıza çıkar ama notebook'ta o şans yok maalesef.Aradaki 200 mhz fark gerçekten çok önemlidir.

T6400 ve T6600'e genel olarak bakacak olursak 45nm Penryn olarak üretilmiş olmaları büyük avantaj.Merom'a göre performans ve az ısıl yayılım getiriyor.T6xx serisi penryn olmasına karşı 800mhz FSB ve 2mb cache ile kırılmı durumda.Buna rağmen T6600 bir P7350'yi az farkla geride bırakabilmektedir.Önemsiz gördüğünüz 200mhz fark T6600'ün P7350'yi geçmesini sağlarken T6400'ün de T5850-T5900 gibi eski (merom) bir çekirdeğe sahip işlemcilere geçilmesine neden olmaktadır.2mb cache ise masaüstü olarak düşüklüğü farkedilmez bile.Sadece seçilmiş uygulamalarda yüksek cache kendini belli edebilir.WinRAR gibi.

Sonuç olarak ben aradaki 200mhz fark önemlidir ve T6400-T6600lü F/P laptopları varken piyasada P8600 'e kadar işlemcisi olan bilgisayarlara para vermek mantıklı olmaz diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecay -- 12 Haziran 2009; 23:17:41 >

• memphis1tr bu samsung T6600 kesin 2 hafta içinde gelecek değil mi? Aman kdv indirimine yetişsinde boşuna 100Tl fark vermeyelim. Bilgilendirirsen sevinirim. Birde modelini yazarsan r 520 den farkı varmı bakabilelim. İlgin için şimdiden sağol
  • Böyle net konuşurken dikkat etmek gereken şey, bu performans kazanımının nerede olduğudur. Evet işlemci frekansı yüksek olduğu sürece işleme/hesaplama performansı daha iyi olacaktır ama diğer bütün özellikleri aynı T6600 ve T6400 işlemciye sahip iki sistem arasındaki performans farkı kesinlikle %10'dan daha az olur. Bunun sebebi işlemcinin her zaman toplama çıkarma işlemleri (ALU) yapıyor olmamasıdır. Bu işlemler yanında, RAM'dan, harddiskten I/O'lardan okuma ve bunlara yazma işlemleri de gerçekleşir ki bunların iki sistem arasında sabit olduğunu varsaydık. Dolayısıyla işlemcinin aritmetik birimi ne kadar hızlı olursa olsun, sistem performansında kilit nokta bu çevre birimlerden okuma/yazma performansıdır.

Sonuç olarak net performans kazanımı ifadesi yanlıştır, performans kazanımı işlemcinin kullanıldığı uygulamaya bağlı olarak değişir ve olası bütün uygulamalar için bu rakam %10'dan az olacaktır.

quote:

Orjinalden alıntı: ecay
    İşlemci zaten 2.00ghzde çalışıyor 2.2 demek %10 net performans kazanımı demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eksi273_kelvin -- 13 Haziran 2009; 1:11:16 >

• BENİM AÇTIĞIM KONUYU KİTLEDİLER HERHALDE İLGİDEN RAHATSIZ OLDU ADMİNLER 15-20 ADET DAHA AYARLAMAYA ÇALIŞIYORDUM Kİ OLDU BİTTİ GİBİYDİ SÜPRİZ YAPICAKTIM SAYFADA NEDEN DURUP DURURKEN KONUM KİTLENDİ HALEN DAHA ÇÖZMÜŞ DEĞİLİM DONANIM HABER YÖNETİMİNE YAKIŞTIRAMADIM.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fkay

Böyle net konuşurken dikkat etmek gereken şey, bu performans kazanımının nerede olduğudur. Evet işlemci frekansı yüksek olduğu sürece işleme/hesaplama performansı daha iyi olacaktır ama diğer bütün özellikleri aynı T6600 ve T6400 işlemciye sahip iki sistem arasındaki performans farkı kesinlikle %10'dan daha az olur. Bunun sebebi işlemcinin her zaman toplama çıkarma işlemleri (ALU) yapıyor olmamasıdır. Bu işlemler yanında, RAM'dan, harddiskten I/O'lardan okuma ve bunlara yazma işlemleri de gerçekleşir ki bunların iki sistem arasında sabit olduğunu varsaydık. Dolayısıyla işlemcinin aritmetik birimi ne kadar hızlı olursa olsun, sistem performansında kilit nokta bu çevre birimlerden okuma/yazma performansıdır.

Sonuç olarak net performans kazanımı ifadesi yanlıştır, performans kazanımı işlemcinin kullanıldığı uygulamaya bağlı olarak değişir ve olası bütün uygulamalar için bu rakam %10'dan az olacaktır.

quote:

Orjinalden alıntı: ecay
    İşlemci zaten 2.00ghzde çalışıyor 2.2 demek %10 net performans kazanımı demek.

Evet %10'dan daha az olur haklısın.Bana göre 200mhzlik fark önemlidir.Bu işlemciler çok hızlı işlemciler değil masaüstü 4400,4600+ gibi işlemciler.Ayrıca overclock olanağı da yok.Bu yüzden PcLabs editörlerinin de söylediği gibi 2 işlemci arasındaki fiyat farkına bakarak eğer az fiyat farkı var ise yüksek modeli tercih etmek mantıklı olacaktır.

• memphis1tr hocam, stok bitti diye kapatmışlardır.

quote:

Orjinalden alıntı: memphis1tr

BENİM AÇTIĞIM KONUYU KİTLEDİLER HERHALDE İLGİDEN RAHATSIZ OLDU ADMİNLER 15-20 ADET DAHA AYARLAMAYA ÇALIŞIYORDUM Kİ OLDU BİTTİ GİBİYDİ SÜPRİZ YAPICAKTIM SAYFADA NEDEN DURUP DURURKEN KONUM KİTLENDİ HALEN DAHA ÇÖZMÜŞ DEĞİLİM DONANIM HABER YÖNETİMİNE YAKIŞTIRAMADIM.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.