Arkadaşlar ben Adana ve Gazi Antep'te hemen hemen tüm elektronikçileri dolaştım ve 1 Farad 5 Volt(5,5V civarıda olabilir) Kondansatör bulamadım. Acaba elinde olan veya bulunabilecek bir yer bilen arkadaşlar benimle irtibata geçebilir mi? Biraz eski bir parça ve bulunması muhtemelen güç. Saygılar.
İST. karaköyde mevcut (5.5 v 1F nec super capacitor FYD series olarak datasheet aratıp özelliklerini görebilirsin) bende kullanıyorum , düşük akımlarda 6.5v ta kadar kullanabilirsin
1F ciddi bir rakam değilmi, yanlışın olmasın?
yanlışlık yok dostum..maxwell 300F lik kapasitor yapmış..hap kadar...boyutu dikkate almassan daha yüksekleride mevcut..
thx, arkadaşın amatör olarak uğraştığını düşündüğümden sormuştum...
merhaba... Kaç adet ve adres bilgisini ulaştırırsanız pm den , kargolayabilirim. Tabii ki Karaköy/İst. da piyasada varsa... Yakınlarda 0.22 , 0.47F ları vitrinlerde görüyorum ama ? Ayrıca oto teyp pili olarak da isimlendiriliyor piyasada , pil olmamasına rağmen. Bulmanız o yüzden de mümkün olamamış olabilir. Genelde oto teyplerinde back-up/ hafıza kapasitörü amacı ile kullanıldığı için bu isimle anılıyor malzemecilerde. Saygılar.
Teşekkür ederim. Sanırım İstanbul'a gelince ben kendim almalıyım. Birim fiyat alıp, gerekirse 100-200 adet alacağız. Şimdilik bu kadarı prototip ve tanıtım için yeterli olacak.
arkadaşlar, kusura bakmayın ama siz bu kondansatörleri nerede ve ne için kullanıyorsunuz?
samray kardeş yok öyle şey. Burada öyle üstünkörü "prototip" deyip işin içinden sıyrılamazsın)), belliki yeni birşeyler yapılmış. E anlatırsın artık, paylaşırsın bizlerle bu konuyu. Kolay gelsin
maxwell'inkiler daha hesaplı ama türkiyede yok.. 2.linkte fiyatları görebilirsin...ama sadece amerikaya postalıyorlar..isviçreden istetmek lazım..bir firma getirse 6 tanede bana lazım..tahmin ederin japonlarla olan rekabet yüzünden fiyatlar düşecek..
Arkadaşlar gerçekten bu kondansatörleri nerede kullancaksınız?? Yani sıklıkla karşılaştığımız bir değer değil de ondan merak ettim.
Bu kondansatörler ile çok güzel led fener yapılıyor.Pilsiz,sallamalı.
Genellikle , mikroişlemci veya hafızanın korunması gereken bazı entegrelerde Back-Up amaçlı , yani enerji kesildiğinde dahi , mikroamperler çekerek hafızayı koruyan CMOS yapılı entegrelerin bilgilerini saklamakta kullanılırlar. Oto teybinin kızağından çıkarılıp , ertesi gün hafızasını unutmamasını sağlayan nesnelerdir. Gerçi son yıllarda EEPROM ve Flash yapılı hafıza birimlerinin gelişmesi ve birçok entegrenin içerisine konması sayesinde biraz pabuçlarının dama atıldığını söyleyebiliriz... Saygılar.
bu kapasitedeki kondansatorler bi tek işe yarar herhalde.. enerji depolamak.
GENELLİKLE OTO TEYPLERDE HAFİZA PİLİ KULLANILIYOR. 3.6 V UFAK HAFİZA PİLLERİ.
evet tahmin ettiğim gibi fiyatlar gitgide düşüyor.. memlekete getirselerde faydalansak...
Dün bir elektronik malzeme satıcısı arkadaşıma sordum: 0.47 F varmış ama bitmiş. Piyasada bulunabileceğini söylüyor. İki tanesi yaklaşık 1 F.
arkadaşlar ben bişi soracam mesela aradığınız 5v 1f lik kondanstörü bulamadınız ya başka kondanstörleri seri yada paralel bağlayarak aradığınıza eş değer bir sistem oluşturamazmıyız?
tabiki oluşturulabilir ama maliyet önemli..1F başına kaç dolar ödendiği önemli .
quote:
Orjinalden alıntı: horselogy
arkadaşlar ben bişi soracam mesela aradığınız 5v 1f lik kondanstörü bulamadınız ya başka kondanstörleri seri yada paralel bağlayarak aradığınıza eş değer bir sistem oluşturamazmıyız?
1 F elde etmek için, örneğin 6800 uF'lık kondansatörlerden kaç tanesinin paralel bağlanması gerektiğini hesaplayabilir misin?