Şimdi Ara

1F 5V Kondansatör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
13.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben Adana ve Gazi Antep'te hemen hemen tüm elektronikçileri dolaştım ve 1 Farad 5 Volt(5,5V civarıda olabilir) Kondansatör bulamadım. Acaba elinde olan veya bulunabilecek bir yer bilen arkadaşlar benimle irtibata geçebilir mi? Biraz eski bir parça ve bulunması muhtemelen güç.
    Saygılar.

• İST. karaköyde mevcut (5.5 v 1F nec super capacitor FYD series olarak datasheet aratıp özelliklerini görebilirsin)
    bende kullanıyorum , düşük akımlarda 6.5v ta kadar kullanabilirsin
  • 1F ciddi bir rakam değilmi, yanlışın olmasın?
  • yanlışlık yok dostum..maxwell 300F lik kapasitor yapmış..hap kadar...boyutu dikkate almassan daha yüksekleride mevcut..
  • thx, arkadaşın amatör olarak uğraştığını düşündüğümden sormuştum...
  • merhaba...
    Kaç adet ve adres bilgisini ulaştırırsanız pm den , kargolayabilirim. Tabii ki Karaköy/İst. da piyasada varsa... Yakınlarda 0.22 , 0.47F ları vitrinlerde görüyorum ama ? Ayrıca oto teyp pili olarak da isimlendiriliyor piyasada , pil olmamasına rağmen. Bulmanız o yüzden de mümkün olamamış olabilir. Genelde oto teyplerinde back-up/ hafıza kapasitörü amacı ile kullanıldığı için bu isimle anılıyor malzemecilerde.
    Saygılar.
  • Teşekkür ederim. Sanırım İstanbul'a gelince ben kendim almalıyım. Birim fiyat alıp, gerekirse 100-200 adet alacağız. Şimdilik bu kadarı prototip ve tanıtım için yeterli olacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 amper diyot
    12 yıl önce açıldı
    25v 470uf yerine 25v 47uf
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar,
    kusura bakmayın ama siz bu kondansatörleri nerede ve ne için kullanıyorsunuz?
  • samray kardeş yok öyle şey. Burada öyle üstünkörü "prototip" deyip işin içinden sıyrılamazsın)), belliki yeni birşeyler yapılmış. E anlatırsın artık, paylaşırsın bizlerle bu konuyu.
    Kolay gelsin
  • @samray:
    http://www.maxwell.com/ultracapacitors/index.html
    http://www.tecategroup.com/e-sales/order_BCAP0350.php

maxwell'inkiler daha hesaplı ama türkiyede yok..
    2.linkte fiyatları görebilirsin...ama sadece amerikaya postalıyorlar..isviçreden istetmek lazım..bir firma getirse 6 tanede bana lazım..tahmin ederin japonlarla olan rekabet yüzünden fiyatlar düşecek..

• Arkadaşlar gerçekten bu kondansatörleri nerede kullancaksınız??
    Yani sıklıkla karşılaştığımız bir değer değil de ondan merak ettim.
  • Bu kondansatörler ile çok güzel led fener yapılıyor.Pilsiz,sallamalı.
  • Genellikle , mikroişlemci veya hafızanın korunması gereken bazı entegrelerde Back-Up amaçlı , yani enerji kesildiğinde dahi , mikroamperler çekerek hafızayı koruyan CMOS yapılı entegrelerin bilgilerini saklamakta kullanılırlar. Oto teybinin kızağından çıkarılıp , ertesi gün hafızasını unutmamasını sağlayan nesnelerdir. Gerçi son yıllarda EEPROM ve Flash yapılı hafıza birimlerinin gelişmesi ve birçok entegrenin içerisine konması sayesinde biraz pabuçlarının dama atıldığını söyleyebiliriz...
    Saygılar.
  • bu kapasitedeki kondansatorler bi tek işe yarar herhalde..
    enerji depolamak.
  • GENELLİKLE OTO TEYPLERDE HAFİZA PİLİ KULLANILIYOR. 3.6 V UFAK HAFİZA PİLLERİ.
  • evet tahmin ettiğim gibi fiyatlar gitgide düşüyor..
    memlekete getirselerde faydalansak...

http://www.tecategroup.com/e-sales/e-sales.html
  • Dün bir elektronik malzeme satıcısı arkadaşıma sordum: 0.47 F varmış ama bitmiş. Piyasada bulunabileceğini söylüyor. İki tanesi yaklaşık 1 F.
  • arkadaşlar ben bişi soracam mesela aradığınız 5v 1f lik kondanstörü bulamadınız ya başka kondanstörleri seri yada paralel bağlayarak aradığınıza eş değer bir sistem oluşturamazmıyız?
  • tabiki oluşturulabilir ama maliyet önemli..1F başına kaç dolar ödendiği önemli .
  • quote:

Orjinalden alıntı: horselogy

arkadaşlar ben bişi soracam mesela aradığınız 5v 1f lik kondanstörü bulamadınız ya başka kondanstörleri seri yada paralel bağlayarak aradığınıza eş değer bir sistem oluşturamazmıyız?

1 F elde etmek için, örneğin 6800 uF'lık kondansatörlerden kaç tanesinin paralel bağlanması gerektiğini hesaplayabilir misin?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.