Şimdi Ara

1999 marmara depreminden sonra olan 5 garip olay

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
2
Favori
4.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1999 Gölcük depreminden sonra ortalıkta bir sürü esrarengiz olaylar anlatılmakta. Ne kadar doğru bu söylenenler bilinmez ama hayret edilmeyecek türden de değil bu anlatılanlar...(Buradan 1999 Gölcük depreminde hayatını kaybeden insanlarımıza YÜCE MEVLAMDAN rahmet diliyorum.)

OLAY-1=> O gece bayanın birisi doğum için eşiyle beraber bir taksiyle hastahaneye gidiyorlarmış.Taksi tam Eyüp şehitliğinden geçerken doğum sancıları tutan bayan kafasını sağa sola çevirmeye başlamış.İşte tam bu sırada bayanın gözü şehitliğe ilişmiş.Bayan gördüğü manzara karşısında dona kalmış.Bütün şehitler kabirlerinden kalkmış elleri semada dua ediyorlarmış.

OLAY-2=> Aynı saatlerde Eyüp Sultan Camisinin önünde taksicilik yapan bazı kişilerin anlattıklarıda insanı hayretler içerisinde bırakıyor.
    -Taksinin içerisinde oturmuş müşteri bekliyordum.Gözüm birden Cami'nin duvarına ilişti.Duvarları nurdan varlıklar kaplamış tutuyorlardı.Mezarlıklarda yatanlar kalkmış hep beraber dua ediyorlardı.

OLAY-3=> Enkazdan 4 gün sonra çıkan bir çocuğa su ikram etmişler.Çocuk;
    -Su ve yemek ihtiyacım yok.Yaşlı bir amca bana suda yemekte verdi.

OLAY-4=> Denizden çok büyük bir ateş topu yükselmiş.

OLAY-5=> O gece yıldızlar bir başkaymış.Çoğu insanın anlattığı - sanki elimi uzatsam yıldızları tutacak gibiydim.

ALINTIDIR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devoure -- 16 Ekim 2007; 20:19:34 >

• hepsini geçtim de 4 ve 5 yalan
  • 1-2 Hakkında bir bilgim yok.

Ama gölcükte yaşadığım için 4-5 'e cevap verebilirim.
    Ateş topu yükselmesi diye bir olay yok Olsa kesin görürdümki evimiz denizi cok rahat görüyor.
    O gece yıldızlar şöyle bi başkaydı önümde enkazdan insan çıkarıyorlardı psikoloji felen herşey harap herkes bi yerde ağlıyor ve bana herşey o kadar dar geliyordu ki aramda 100m olan birisi bile yanımdaymış gibi geliyordu baş dönmesi üzüntü şaşkın lık bütün duygular biraradaydı.

yıldızlarında psikolojik bi durum olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

1-2 Hakkında bir bilgim yok.

Ateş topu yükselmesi diye bir olay yok Olsa kesin görürdümki evimiz denizi cok rahat görüyor.
    O gece yıldızlar şöyle bi başkaydı önümde enkazdan insan çıkarıyorlardı psikoloji felen herşey harap herkes bi yerde ağlıyor ve bana herşey o kadar dar geliyordu ki aramda 100m olan birisi bile yanımdaymış gibi geliyordu baş dönmesi üzüntü şaşkın lık bütün duygular biraradaydı.

4. olayı coğrafya öğretmenine sordum doğru dedi yer altından çıkan elektrik enerjisinin miktarı büyükse böyle bir görüntü olurmuş ve herhangi bir çatlaktan çıkabilirmiş bu görüntü. Yani bu doğru

• ilk 3 ü hakkında yorum yapamam..bizim burda da benzer şeyler yaşayanlar vardı..
    4-evet onu bizim burdan da gören olmuş..yer bursa..
    5-o geceki kadar yıldızı net olarak hayatımda görmediğimi söylemiştim kuzenlere..o gece deprem olmuş..ben uyuyodum..
  • quote:

1-2 Hakkında bir bilgim yok.

1. 2.'yi Burada Bana Bi Arakdas SöyLüyordu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devoure

4. olayı coğrafya öğretmenine sordum doğru dedi yer altından çıkan elektrik enerjisinin miktarı büyükse böyle bir görüntü olurmuş ve herhangi bir çatlaktan çıkabilirmiş bu görüntü. Yani bu doğru

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Devoure

Ateş topu yükselmesi değil ama ışık yayması doğru.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    az önce deprem oldu
    geçen hafta açıldı
    1abilir
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ecstacy of Gold

1. 2.'yi Burada Bana Bi Arakdas SöyLüyordu...

Alıntıları Göster
    Deprem olduktan sonra yıldızların çok net gözükmesinin mantığı pekçok yerde elektriğin kesildiği için gökyüzü daha karanlık oluyor ve insanlar yıldızlara bakınca daha net görebiliyorlardı.
  • quote:

quote:

Ateş topu yükselmesi değil ama ışık yayması doğru.

Alıntıları Göster
    4. olay bilimsel olarak kanıtlanmıştır

• quote:

Orijinalden alıntı: helluri

4. olay bilimsel olarak kanıtlanmıştır

Alıntıları Göster
    Polemikle dolar burası şimdi.En az 3-4 sayfa olur burası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rotring 0.7

Polemikle dolar burası şimdi.En az 3-4 sayfa olur burası.

Alıntıları Göster
    bende depremi izmitte yaşmış olarak söyliyebilirim 5 kesinlikle doğru 4 maddeyi ise o gece balkonda uyuyan babam görmüş diğerleri biraz hayal gücü gibi geliyor keza depremde bir çok cami yıkıldı yani melekler ayrım mı yapıyor camiler arasında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diciotto

bende depremi izmitte yaşmış olarak söyliyebilirim 5 kesinlikle doğru 4 maddeyi ise o gece balkonda uyuyan babam görmüş diğerleri biraz hayal gücü gibi geliyor keza depremde bir çok cami yıkıldı yani melekler ayrım mı yapıyor camiler arasında.

Alıntıları Göster
    1-2-3- Yalan 4 te yalan.Sadece 5 gerçek.Depremi çok iyi hissettim o gece.Uyumuyordum zaten köpeklerin ulumasından uyuyamıyorumdum açıkçası.

Depremi atlattık futbol sahası vardı bizim orda bütün Site(Toplu konut gibi bir yerdi) oraya akmıştı.Herkezin altında evinden çıkarabildigi battaniyeler.2 kişilik yerde 15 kişi.Yattım bir bakayım dedim gök yüzüne.Gözüme ilişti o anlattıgın yıldızlar.Korktum kalkmaya sanki kalksam kafama çarpacak gibi ışıltılı ve çarpıcı gözüküyordu yıldızlar o gece.

• quote:

Orijinalden alıntı: Psychonauts

1-2-3- Yalan 4 te yalan.Sadece 5 gerçek.Depremi çok iyi hissettim o gece.Uyumuyordum zaten köpeklerin ulumasından uyuyamıyorumdum açıkçası.

Depremi atlattık futbol sahası vardı bizim orda bütün Site(Toplu konut gibi bir yerdi) oraya akmıştı.Herkezin altında evinden çıkarabildigi battaniyeler.2 kişilik yerde 15 kişi.Yattım bir bakayım dedim gök yüzüne.Gözüme ilişti o anlattıgın yıldızlar.Korktum kalkmaya sanki kalksam kafama çarpacak gibi ışıltılı ve çarpıcı gözüküyordu yıldızlar o gece.

Alıntıları Göster
    bi ara bi yazı dolaşıodu nette işte depremden sonra rus denizaltıları amerikan askerler cihaz topluyormuş işte bilim adamları varmış falan diye varmı o yazıyı bilen

• quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet K.

bi ara bi yazı dolaşıodu nette işte depremden sonra rus denizaltıları amerikan askerler cihaz topluyormuş işte bilim adamları varmış falan diye varmı o yazıyı bilen

Alıntıları Göster
    Ateş topunu bilmiyorum ama dışarı çıktığımda gökyüzünde bir kırmızılık vardı sanki kırmızı bir bulut yığını
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultrAslan BH

hepsini geçtim de 4 ve 5 yalan
    quote:

Orjinalden alıntı: ultrAslan BH

hepsini geçtim de 4 ve 5 yalan

hayır asıl 4 ve 5 doru

4. bizim kumburgazda yazlığımız var yanımızdada jandarma kampı war orda nobet tutan askerlerden biri denizden alev topu yükseldiğini gormuş ve dili tutulmuş bida konuşamamış aynı olaya çay bahçesinde oturanlar da şahit olmuş aynı oolayı heybeli adada oturanlarda anlatırlar şahitleri var

5.evet yıldızlar bi garipti o gece kimse inanmaz ama 7 tane yıldızın küme halinde kaydığına bizzat şahit oldum hayal falan değildi adım gibi eminim uçakta dildi neydi bilmiorm ama yıldızdı heralde 7si bi küme halinde yanyana aynı anda kayıyodu ve yıldızlar inanılmaz derecede yakın gozukuodu hatta golcukte oturan akrabalarımız sole demişlerdi
    "divan çoktu bi an camdan baktım sanki yerle gok bir olmuştu"

• 4 ü bilmem de 5 doğrudur

İyi hatırlıyorum arkadaşla konuşyorduk aramızda yıldızlar ne kadar da büyük diye falan ilginç
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

4 ü bilmem de 5 doğrudur

İyi hatırlıyorum arkadaşla konuşyorduk aramızda yıldızlar ne kadar da büyük diye falan ilginç
    ben gölcük depreminin deprem olmasından bile şüphe ediyorum..o başka bişeydi ama neyse..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nKEEPr

ben gölcük depreminin deprem olmasından bile şüphe ediyorum..o başka bişeydi ama neyse..

Alıntıları Göster
    quote:

Metan gazı.Deprem sırasında denizde çatlaklar oluşup topraktaki metan gazı ani olarak yüksek basınçla su yüzeyine çıkar ve alevlenir.

OLAY-5 ise bence doğru değil.Bende depremi yaşadım,İstanbul'da,ama öyle birşey olmadı.

Depremin milyarlarca kilometre uzaktaki yıldızlarla ne alakası olabilir ki Allah aşkına,akıl var mantık var.Bir göz yanılması gibi birşey olabilir.

OLAY-1 ise hallüsinasyon olduğu bariz belli,o doğum heyecanı ve sancısı anında olabilir birşey...

OLAY-2 ise yine inanılacak gibi değil,nurdan varlıklar da ne oluyor?Melek demeyin bana,çünkü insanoğlu melek gibi varlıkları bu dünya gözüyle görecek kapasiteye sahip değil.
    Mezarlıklarda yatanlar kalkıp dua edemez.Ölüler ölüdür,ölünün dünyaya dönebilmesi gibi birşey sözkonusu değildir,bunu istediğiniz gibi araştırın,sadece şehitler ölmez,kıyamete kadar dünyada bulunma hakkı onlara verilir(hamile bir kadının şehit ruhu görmesini doğrulamaz bu,şehit metafizik bir kavramdır,kısaca bu fiziki dünyada mümkün değil bu)

Olay-3 ise yorum yapamayacağım bir konu,böyle olaylar oluyor(uçak düşüyor herkes ölüyor tek kurtulan tek bacağı kopan bir bebek gibi ''mucizeler'')
    Allah'ın bir mucizesi olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABSOLUT -- 16 Ekim 2007; 22:01:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ABSOLUT

quote:

Metan gazı.Deprem sırasında denizde çatlaklar oluşup topraktaki metan gazı ani olarak yüksek basınçla su yüzeyine çıkar ve alevlenir.

OLAY-5 ise bence doğru değil.Bende depremi yaşadım,İstanbul'da,ama öyle birşey olmadı.

Depremin milyarlarca kilometre uzaktaki yıldızlarla ne alakası olabilir ki Allah aşkına,akıl var mantık var.Bir göz yanılması gibi birşey olabilir.

OLAY-1 ise hallüsinasyon olduğu bariz belli,o doğum heyecanı ve sancısı anında olabilir birşey...

OLAY-2 ise yine inanılacak gibi değil,nurdan varlıklar da ne oluyor?Melek demeyin bana,çünkü insanoğlu melek gibi varlıkları bu dünya gözüyle görecek kapasiteye sahip değil.
    Mezarlıklarda yatanlar kalkıp dua edemez.Ölüler ölüdür,ölünün dünyaya dönebilmesi gibi birşey sözkonusu değildir,bunu istediğiniz gibi araştırın,sadece şehitler ölmez,kıyamete kadar dünyada bulunma hakkı onlara verilir(hamile bir kadının şehit ruhu görmesini doğrulamaz bu,şehit metafizik bir kavramdır,kısaca bu fiziki dünyada mümkün değil bu)

Olay-3 ise yorum yapamayacağım bir konu,böyle olaylar oluyor(uçak düşüyor herkes ölüyor tek kurtulan tek bacağı kopan bir bebek gibi ''mucizeler'')
    Allah'ın bir mucizesi olabilir...

Alıntıları Göster
    Özellikle ilk ikisi çok saçma ve sadece dikkat çekmeye yönelik hikayeler

• quote:

OLAY-1=> O gece bayanın birisi doğum için eşiyle beraber bir taksiyle hastahaneye gidiyorlarmış.Taksi tam Eyüp şehitliğinden geçerken doğum sancıları tutan bayan kafasını sağa sola çevirmeye başlamış.İşte tam bu sırada bayanın gözü şehitliğe ilişmiş.Bayan gördüğü manzara karşısında dona kalmış.Bütün şehitler kabirlerinden kalkmış elleri semada dua ediyorlarmış.

ben bunu yeşil sarıklıların oturup Allah'ım İstanbul'u koru diye dua ediyorlar diye biliyorum
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.