Şimdi Ara

1994 Model Anakartın pili bitti :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    elimde 2 adet 1994 model pc var inat ettim bunları çalıştıracağım :D kasaların markları çok enteresan birşey o yüzden 1. ve 2. kasa olarak yazıyım
    1. kasa açıyorum bios bili bitmiş açılmıyor F1 ile biosa atıyor
    2. kasa hard disk görmüyor tam 3 tane denedim görmüyor enteresan olan içinden çıkanıda görmüyor
    elimde 3. kasa vardı 2. kasanın hard diski 1. kasanın ekran kartını ve onların mause ve klavye girişleri çok farklı bide onları aldım tıkıt tıkıt çaılışıyor ama ben o kasalarda çalıştırmak istiyorum
    SORULAR-

1.1994 Modellerde şu bios pili nerde bulamadım
    2. 2. kasa sizce neden 3 hard diskide görmüyor
    3. ben çıldırdımdamı bunları toplamaya çalışıyorum :(

• 1:bu pili anakart üzerinde göremiyormusun?

2:taktığın hdd lerin sağlam olduğundan eminmisin.eminsen anakarttaki ide soketinde sıkıntı vardır.anakart üzerinde sata bağlantı birimi varsa ve elinde sata hdd varsa sata ile bağla dene

3:bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xtracer -- 18 Eylül 2012; 12:02:45 >

• Ne yapacaksın çalıştırıp, yerine olsam duvara asarım.
  • Kardeşim ne satasindan bahsediyosun 94'te satami olur?! Ide bağlantı birimi varsa ne ala , eğer ide varsa ya pin uçları yamulmuştur yada harddisklerin ömürleri bitmiştir... Başkada bişey gelmiyo aklıma...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen su anakartın bi fotosunu cekip koysana

• 1 Ana Kartta o pilden yok çok aradım
    2 Maksat çaıştırmak inat ettim :D
    3 ide bağlantısı var 1gb hard disk varmış 95 işletim sistemi varmış başka bir kasaya taktım
    4 tek farklı ıde kablosuyla 2 hard disk taktım daha sonra kasa piiiiip dedi çıkarttım hala piiiiiiip diyor hard disk denediğim kasa yani çalışan :(
    5 tamam foto çekip atıcam birde şuan elime 1989 model kasa geldi :D monitorun altına koyuyorsunya onlardan :D

nerden buldun bunları hurdacımısın derseniz babamın işyeri taşınıyor bende alıyorum :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragon_159 -- 19 Eylül 2012; 0:43:37 >
  • Arkadaşla aynı yaştayız ha
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • biiiiip diye ses gelmesinin ana nedeni ramler veya ram slot(ları) olabilir... şuan gözümün önünde anakartın tipi ile ilgili hiç birşey canlanamıyo o bakımdan tahminde yürütmek çok zor =) merak içinde bekliyorum anakartın fotosunu... bende de 97 ve 98 yıllarında alınan biri compaq olmak üzere 2 tane masaüstü vardı o şekil, monitör altı kasa tipinde =) fifa 97 oynardım :D
  • bence sizi 500 tl ye yeni pc toplama konusuna alalım . tarihi yaşatmak güzel ama winampta 320 kbps müzik çalarken kasacak bilgisayarla da uğraşılmaz.

bence parçaları tek tek sökün temizleyin ve kenara kaldırın antika olarak saklayın. artık o bilgisayarla ömrünü tamamlamış.
  • arkadaşın biri sata portu varmi diye sormuş güzeldi sağolsun..
    Hocam çalıştır çalıştırmasina da sonra vitrine vs bir yere koy bence hatıra niyetine. Bu sende ki şu an hala süren 8850 furyası gibi olmuş eskiye dönüş mu ne

• ahahaha 1989 model olan açıldı dedim hele şükür 95 yüklüymüş siyah beyaz ram 12mb hard disk 500mb foto en kısa sürede koyacağım evde kalabalık olmasın diye halamlara götürdüm orada yapıyorum ameliyatları :D
  • W95 yukluyse büyük ihtimal 386sx gibi FPUsuz işlemci vardır üstünde...
    Bazı firmalar tırımtırım çalışan isa/at sistemler arıyorlar. özellikle çok eski makinelerde bu sistemlerden oluyor.Mesela Dolev800 içinde RIP ile bağlatı kuran PC vardır.
    Kısaca zengin olabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: iceman_54

arkadaşın biri sata portu varmi diye sormuş güzeldi sağolsun..
    Hocam çalıştır çalıştırmasina da sonra vitrine vs bir yere koy bence hatıra niyetine. Bu sende ki şu an hala süren 8850 furyası gibi olmuş eskiye dönüş mu ne

simdi bende ona guluyordum sata var mi bir bak demis arkadas :)) len 94 yilinda anakart mi varmis bir yasima daha girdim :))))

isin sakasi bence sen onlari kullanma kaldir kardesim 94 yilindaki anakart anca pentium 2 433mhz nin bilesenlerini kaldirir bence

kolay gelsin

• fazla bile dayanmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: burc_oker

quote:

Orijinalden alıntı: iceman_54

arkadaşın biri sata portu varmi diye sormuş güzeldi sağolsun..

simdi bende ona guluyordum sata var mi bir bak demis arkadas :)) len 94 yilinda anakart mi varmis bir yasima daha girdim :))))

isin sakasi bence sen onlari kullanma kaldir kardesim 94 yilindaki anakart anca pentium 2 433mhz nin bilesenlerini kaldirir bence

kolay gelsin

bende çok aradaım evet işlemci yok :( üzerinde siyah uzun biraz büyükçe birşey var çözemedim onu önce onu ram sandım daha sonra ramleri buldum o zaman o işlemci oluyor :D

• birincisi biip sesi cıkmasının iki nedeni olabilir
    ya ana kart üzerinde remler tam oturmamıştır
    yada isa veya pci ekran kartı bozulmuş olabilir

cihazın ya 486 dx
    serisi bir cihazdır

yada pentium 60-90-120 veya MMX SERİSİ BİR CİHAZDIR

bu tur cihazlarda Pil olmasada cihaz çalışır sadece tarihi tutamaz

hdd yi tanıtmak için AUTO DETETC IDE kısmından otomatik diski tanıtabilirsin

bu tür cihazlarda TEK IDE PORTU OLDUĞU İÇİN (BAZI ANA KARTLARDA)

DISKIN MASTER - SLAVE AYARLARINA DIKKAT ET

EĞER MAKİNE 386 SX -DX serisi bir cihaz ise biostan disk kısmına girip TYPE 47-48 SEÇİP TEK TEK DEĞERLERİ GİRMEN LAZIM değerler diskin üzerinde yazmıyorsan ARAMA MOTORUNDAN DİSKİN MARKA MODELİNİ YAZ DİREK SANA HEAD SECTOR bilgilerini karşına getirir

• tarif ettiğin işlemci türü en erken pentium II serisidir onun üretim tarihide 1996 da başladı yada pentium III serisidir

quote:

Orijinalden alıntı: Dragon_159

bende çok aradaım evet işlemci yok :( üzerinde siyah uzun biraz büyükçe birşey var çözemedim onu önce onu ram sandım daha sonra ramleri buldum o zaman o işlemci oluyor :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmirmaster

tarif ettiğin işlemci türü en erken pentium II serisidir onun üretim tarihide 1996 da başladı yada pentium III serisidir

quote:

elimde pentium II serisi mevcut bu ondan çok farklı daha büyük daha uzun enteresan birşey :D halama götürmeseydim foto çekip atardım o zaman anlardınız :D

birde bu pilsiz nasıl çalışcak battary low filan diyor F1 diyor basıyorum bios geliyor orası çok enteresan hiç öyle bir bios görmedim hayatımda

• xenon serisi olabilir!

• quote:

ahahaha 1989 model olan açıldı dedim hele şükür 95 yüklüymüş siyah beyaz ram 12mb hard disk 500mb foto en kısa sürede koyacağım evde kalabalık olmasın diye halamlara götürdüm orada yapıyorum ameliyatları :D

Vay be 1998'deki sistemim aklıma geldi - İntel 386-133mhz , 8 mb edo ram , 1mb ekran kartı , 1gb hdd . FIFA 98 i 7-8 fps de anca oynuyordum sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Athlon 840 Kaveri -- 23 Eylül 2012; 14:50:57 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.