1993 model 1.6 GL Orjinal Japon karbüratörlü. hidrolik direksiyon, 130,000`de. klima, elektirikli aynalar, çocuk kilidi, 4 cam otomatik LPG`lidir. garaj Arabası.
Bu özelikler itibariyle 1993 model toyota coralla için 11.500 istiyor. Sizce bu arabanın değeri ne kadar eder. 1993 model orjinal japon gli enjeksiyonlu olan model arasında ne kadar fark etmesi gerek. Eğer nasip olursa 5 sene binmek için alacağım. 5 sene sonrasında bu aracın değerinde çok düşme veya çürüme gibi bi problem olurmu. sonuçta 16 yaşında bi araba. GLİ-XEİ-XLİ modelleriyle bu GL nin kasaları, yerden yüksekliği ve diğer özellikleri aynımıdır.
hiç bir şey olmaz taş gibi araba çürüme hele hiç sanmam ama şöyle bir gerçek varki 5 sene sonra ikinci eli çok düşük olur çok düşük fiyata satarsın
5 sene sonra bu araba şimdiki 1988 model Corolla'lar değerinde olur. Ayrıca ne olursa olsun o yaşdaki arabaya ben o parayı vermem. 11.500 veren 12-13.000 de verir. bu paraya da 2001 üstü temiz bir araç alırsın.Sonuçta sıfırı 18-19 olan araçlar var. Onların ikinci elini alırsın o paraya. Tamam Corolla'yla onlar aynı sınıf değil ama, arada yaş farkı da bayağı var. 16-21 senede boş duran demir bile paslanır, çürür. Bu aracında motorundaki parçalar,plastik aksamlar sürekli arıza yapmaya başlar. O da sana bir araba parası daha harcatır. model yükseldikçe bu gibi arızalar azalır. Haliyle 16+5=21 yılda çürüme olacaktır. Hiçte parana yazık etme. Orjinal Japon olması iyi ama, çok da gözünü boyamasın. Km.ye de fazla güvenmeyin.(Eğer araç tanıdıkta değilse.) Aracın genel durumuna bakın.Sonuçta Km.sayacı 20-30 liraya 100-200 bin geriye alınabiliyor.
quote:
Orjinalden alıntı: kamerhan_55
1993 model 1.6 GL Orjinal Japon karbüratörlü. hidrolik direksiyon, 130,000`de. klima, elektirikli aynalar, çocuk kilidi, 4 cam otomatik LPG`lidir. garaj Arabası.
Bu özelikler itibariyle 1993 model toyota coralla için 11.500 istiyor. Sizce bu arabanın değeri ne kadar eder. 1993 model orjinal japon gli enjeksiyonlu olan model arasında ne kadar fark etmesi gerek. Eğer nasip olursa 5 sene binmek için alacağım. 5 sene sonrasında bu aracın değerinde çok düşme veya çürüme gibi bi problem olurmu. sonuçta 16 yaşında bi araba. GLİ-XEİ-XLİ modelleriyle bu GL nin kasaları, yerden yüksekliği ve diğer özellikleri aynımıdır.
93 11.500 iken 2001 ler neden 12- 13 000 civarı ... 93 modele o para verilmez bence tabiki tercih meslesi ..
cevap verip yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. peki 1993 model olan bu aracın gerçek değeri ne olabilir. ona göre pazarlık yapmak isterim. internet satış fiyatları çok yüksek. 1995-1996 model arabaların fiyatlarına yakın fiyat çekmişler. en son ne vermeliyim.
8-9 bin TL bence çok bile gelir.
quote:
Orjinalden alıntı: kamerhan_55
cevap verip yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. peki 1993 model olan bu aracın gerçek değeri ne olabilir. ona göre pazarlık yapmak isterim. internet satış fiyatları çok yüksek. 1995-1996 model arabaların fiyatlarına yakın fiyat çekmişler. en son ne vermeliyim.
aynı araca 3 sene binmiş birisi olarak 93 model alma derim.Çünkü 93 beygir ve karbüratörlü. 94 modelleri 115 beygir ve enjeksiyonlu.94 model al.95 model ve sonrası sabancı üretimi işçilikleri hiç iyi değil. Babam araba alım satım işleri yapıyor.2004 model clio dci ye 14000 istiyor.İstanbul'dan alıp geldik.Denizli'ye gelesiye kadar arabadan nefret ettim.istediği kadar yeni model olsun. 5 sene sonra çürüyeceğini söylemiş arkadaşlar.Ben 1 ay önce sattım.Eğer arabanın kazası yok ise arabada 5 sene sonrada çürük olacağına inanmıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: sys20
aynı araca 3 sene binmiş birisi olarak 93 model alma derim.Çünkü 93 beygir ve karbüratörlü. 94 modelleri 115 beygir ve enjeksiyonlu.94 model al.(95 model ve sonrası sabancı üretimi işçilikleri hiç iyi değil.) Babam araba alım satım işleri yapıyor.2004 model clio dci ye 14000 istiyor.İstanbul'dan alıp geldik.Denizli'ye gelesiye kadar arabadan nefret ettim.istediği kadar yeni model olsun. 5 sene sonra çürüyeceğini söylemiş arkadaşlar.Ben 1 ay önce sattım.Eğer arabanın kazası yok ise arabada 5 sene sonrada çürük olacağına inanmıyorum
kırmızı yazı ile parantez içerisine aldığım yazı yanlış!
yanlış dediğiniz yazım doğrudur.Nerden derseniz. 93 corollam vardı.Eniştemede 96 corolla aldık.İkisini karşılaştırınca bu farkı anladım. 1-İlk başta plastik farkı.Buna sitede arkadaşlarda konuşmalarında yer vermişlerdir.Kapı plastikleri vb. 2- Sürücü koltuğu ve yolcu koltuğundaki deformasyonlar.Hangi corollaya bakarsanız bakın minderlerin yan yükseltileri ve bel destekleri kendini bırakmıştır.Her 10 arabanın 7-8 tanesinde buna rastlanmaktadır. 3- Fren farkı.Yerli üretim corollaların frenleri hemen tutmamakta.Forumda en çok şikayet edilen konuda budur.
* yukarıda bahsedilen yerli üretim corollalar 95-96-97-98 modellerdir.