Bildirim
195 yerine 205 lastik takılabilir mi?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil
1 Mobil
Giriş
-
O ölçü 7 mm daha yüksek 195 liğe göre hem konforun azalır hem performans ve tüketim artar.Ben 195/65/15 yerine 2.0 vectraya 205/60/15 taktırdım 2.0 motor bile tüm yazdığım eksi yönleri gösterdi .O yüzden corollada o lastikte zıplarsın.Hiç deneme deymez ben sonunda değiştirdim. _____________________________ MERHABA -
lastiğin çapını değiştirmediğin sürece bir sıkıntı olacağını sanmıyorum butür hesaplamalar yapılan siteler var oraya şuanki lastiğin ölçülerini ve takmak istediğininin ölçülerini yapıp değerlendiriyorsun %1,2gibi bir değişim varsa çok etkilenmezsin ama bu fark çok büyükse ciddi problemlerle karşılaşıcaksın demektir
hem linki veriyimhttp://www.lastik24.com/default.asp?gb=hesap
hemde 205/40/16 yaparsan olur ama 40da az gelir yoldaki enufak bir bozukluğu bile hissedersin ayrıca lastiğin balon yapma olasılığı artar 205/50/15de olur jantı değiştirmiyim dersen_____________________________
DH HYUNDAİ ERA TAKIMI
2008 HYUNDAI ERA 1.4 SELECT KUM BEJİ -
lastik işi riskli iş,
ben orijinal ebat taraftarıyım her zaman_____________________________
-
araçlar için en uygun lastik ebatı birçok testten sonra belirleniyor orjinalinden şaşma bu yüzden
_____________________________ -
quote:
Orjinalden alıntı: rontes
arkadaşlar benim arabanın şimdiki lastikleri 195-50-15 değiştirecem acaba yerine 205 lastik alsam olur mu araba 2004 toyota terra
corolla ise araban senin şu andaki lastiklerinde orjinal değilki
_____________________________ -
195/50/R15.e denk gelen en yakın 205 tabanlı ve 16" lastik ölçüsü :
205/40/R16.dır ancak bu ebatta bir lastik bulmak oldukça zor ama imkansız değil. Sadece Kumho.da böyle bir ebat buldum. Yalnız belirttiğiniz lastik ebadında bir yanlışlık olabilir. Yani sizin lastiğiniz 195/55/R15 ya da 195/60/R15 olması lazım.
Bu uygulamayı yaparsanız yanak oldukça daralacak ve çok konforsuz bir araca sahip olmuş olacaksınız. Bu süspansiyonları da yoracak ve daha kısa zamanda bozulmalarına sebep olacaktır.
Birde 195/65/15 için en uygun 16" 205 taban: 205/55/R16.dır._____________________________ İnandığı gibi yaşamayan, yaşadığına inanır.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler