Şimdi Ara

195 yerine 205 lastik takılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
12.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim arabanın şimdiki lastikleri 195-50-15 değiştirecem acaba yerine 205 lastik alsam olur mu araba 2004 toyota terra

• O ölçü 7 mm daha yüksek 195 liğe göre hem konforun azalır hem performans ve tüketim artar.Ben 195/65/15 yerine 2.0 vectraya 205/60/15 taktırdım 2.0 motor bile tüm yazdığım eksi yönleri gösterdi .O yüzden corollada o lastikte zıplarsın.Hiç deneme deymez ben sonunda değiştirdim.
  • lastiğin çapını değiştirmediğin sürece bir sıkıntı olacağını sanmıyorum butür hesaplamalar yapılan siteler var oraya şuanki lastiğin ölçülerini ve takmak istediğininin ölçülerini yapıp değerlendiriyorsun %1,2gibi bir değişim varsa çok etkilenmezsin ama bu fark çok büyükse ciddi problemlerle karşılaşıcaksın demektir

hem linki veriyimhttp://www.lastik24.com/default.asp?gb=hesap
    hemde 205/40/16 yaparsan olur ama 40da az gelir yoldaki enufak bir bozukluğu bile hissedersin ayrıca lastiğin balon yapma olasılığı artar 205/50/15de olur jantı değiştirmiyim dersen

DH HYUNDAİ ERA TAKIMI
    2008 HYUNDAI ERA 1.4 SELECT KUM BEJİ
  • lastik işi riskli iş,
    ben orijinal ebat taraftarıyım her zaman

Orjinalden alıntı: rontes

arkadaşlar benim arabanın şimdiki lastikleri 195-50-15 değiştirecem acaba yerine 205 lastik alsam olur mu araba 2004 toyota terra

corolla ise araban senin şu andaki lastiklerinde orjinal değilki

205/40/R16.dır ancak bu ebatta bir lastik bulmak oldukça zor ama imkansız değil. Sadece Kumho.da böyle bir ebat buldum. Yalnız belirttiğiniz lastik ebadında bir yanlışlık olabilir. Yani sizin lastiğiniz 195/55/R15 ya da 195/60/R15 olması lazım.

Bu uygulamayı yaparsanız yanak oldukça daralacak ve çok konforsuz bir araca sahip olmuş olacaksınız. Bu süspansiyonları da yoracak ve daha kısa zamanda bozulmalarına sebep olacaktır.

Birde 195/65/15 için en uygun 16" 205 taban: 205/55/R16.dır.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.