Şimdi Ara

185 55 14 lastik yerine ne takabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
10.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    185 55 14 ölçüsündeki lastiklerin yerine lastik genişliği dışında profil ve çapı değiştirebilir miyim?
    Mesela Jantı değiştirmeden lastik profilini düşürerek 15inç lastik takabilir miyim? Atıyorum 185 45 15 gibi bir lastik olabilir mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: serkannaber2

Merhaba arkadaşlar,
    185 55 14 ölçüsündeki lastiklerin yerine lastik genişliği dışında profil ve çapı değiştirebilir miyim?
    Mesela Jantı değiştirmeden lastik profilini düşürerek 15inç lastik takabilir miyim? Atıyorum 185 45 15 gibi bir lastik olabilir mi?

195 45 15 olabilir ama konfor çok düşer hiçç tavsiye etmem, arabanızda tıkırdılar artar sinir olursunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusmehmet -- 16 Ağustos 2007; 17:27:15 >
  • 185 55 15 takılmaz mı? çapı büyütünce son sürat artar diye duymuştum. bu durumda hem lastik hem jantı mı değiştirmek gerekir?
  • quote:

185 55 15 takılmaz mı? çapı büyütünce son sürat artar diye duymuştum. bu durumda hem lastik hem jantı mı değiştirmek gerekir?

çapı büyütünce son hız kesinlikle artmaz , üstelik aracınız hız göstergesinde 190 km/h gösterirken 195km/h gidiyor olacaksınız çap büyütüğü için
    (çap aynı iken ulaştığınız son hız 195 km olduğunu farz edelim, büyüttüğünüzde km göstergeniz 190 km / h gösterir ama 195 km/h gidiyor olursunuz ve bu hıza biraz daha geç ulaşır)

ayrıca 185 55 14 iken aracınızın yanak genişliği 10 cm ve oldukça ince (fabrika çıkışı böyle) eğer yanak genişliğini düşürmeye kalkarsanız yol tutuş artar AMA konfor oldukça azalır. aracınızda tıkırdılar oluşur kesinlikle tavsiye etmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkucay -- 17 Ağustos 2007; 11:43:33 >

• son hız aracın gücü ile alakalıdır, bu yüzden güç artmayacağı için yolun vereceği negatif tork artarak son viteste aracın motorunun vereceği tork ile tekerlerdeki arasında fark oluşacaktır.Gösterge konusunda ise çap büyüdükçe hız göstergesi yüzdesel olarakdaha az gösterecek ancak son hızınız aynı kalacaktır.
    bunu örneklemek gerekirse en iyi örnek teker çapının artması bir altıncı vites gibi olacağını hayal edebilirsiniz.Vites oranı ise yeni teker çevresinin uzunluğunun ,eski teker çevresinin uzunluğuna oranıdır.Bu oran kadar fark vites olarak tüm vitesteki hız ve tork değerlerini etkileyecektir.

quote:

185 55 15 takılmaz mı? çapı büyütünce son sürat artar diye duymuştum. bu durumda hem lastik hem jantı mı değiştirmek gerekir?

• Yani hepinizin söyledilerine göre aynı ölçüyü kullanmak iyi birşey. 55 yanak yeterli bence daha azaltmaya gerek yok ama 185 55 14 çok bulunan bir lastik değil. Peki 185 yerine daha iyi yol tutuş ve fren için 195e geçersem aracın çekişi çok farkeder mi sizce?
    Çok teşekkür ediyorum bilgiler için
  • quote:

Yani hepinizin söyledilerine göre aynı ölçüyü kullanmak iyi birşey. 55 yanak yeterli bence daha azaltmaya gerek yok ama 185 55 14 çok bulunan bir lastik değil. Peki 185 yerine daha iyi yol tutuş ve fren için 195e geçersem aracın çekişi çok farkeder mi sizce?
    Çok teşekkür ediyorum bilgiler için

185 yerine 195'e geçersen aracın çekişindeki değişikliği farketmezsin bile, ben 175'ten 185 takdım hiçbir sorun yaşamadım.

195 50 14 takmalısın ama yok sanırım öle bi lastik. 195 55 14'te bi sorun çıkarmaz. (195/55/14 olması lazım)

gerçi jant genişliğin nedir bilmiyorum ama 5.5 inç ise 185'den yukarı çıkma derim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki jant ve lastiğin ikisini birden değiştirirsem bu konuda daha özgürüm değil mi? Çamurluk sürtmesi dışında sorun olur mu 16inç bile takabilmem lazım diye düşünüyorum? Mesela 195-45-16 veya 195-50-16 yada 15inç takılabilir mi?
  • Jantı değiştirmeden takamazsın, çünkü jantın 14 inch, 15 inch lastik takman için o ebatta jant almalısın. Ben de 185/55/15 kullanıyorum, yol tutuş iyi ama o ebattaki lastiklerde teller sert yapılıyormuş o sebeple konforlu değil. Otoban lastiği bunlar.
    Senin lastiğinin eşdeğerleri tablodan aldığım verilere göre 155/65/14 - 165/60/14 - 195/45/15 ebaatlarıdır. Ama 45 yanak hiç tavsiye etmem, 1 konfor çok kötü olur, 2- balon yapma şansı artar. 195/50/14 alırsan da lastikler küçük kalır.

quote:

Merhaba arkadaşlar,

• Duyduğum kadarıyla lastiklerde garanti veriliyor bu balon yapma ve diğer sorunlara. 195-45-15 alıp 14inç jantlarıma takarsam balon yaparsa değiştiririm garantiden yapmazsa kullanırım. 45yanak ile ve 195 taban ile yoltutuş ve frenlerim baya olumlu değişecektir sanırım? Ama 195-45-15 çok zor bulunan bir ölçü sanırım orada bir sıkıntı var
  • Ya arkadaşlar benimde bir sorum olacak arkadaşımız sormuş gerçi kendisinden özür dileyerek bende bir soru sormak istiyorum, benim araçta 185-65-R14 ebadlarında 5.5" lik bir lastik var bende şunu düşünüyordum, 195-65-R14 takabilir miyim diye, aynı arkadaşımızın düşündüğü gibi, sizce takabilir miyim? takarsam bir sorun olur mu? Teşekkür ederim anlayışınız için.
  • Hiç sorunsuz takabilirsin. Biraz yol tutuş ve frenlerin iyileşir, çok az da performansın düşer
  • Peki lastik çapını küçültsek yani 14 değil 13 yapsak performans artarmı???
  • quote:

Orjinalden alıntı: alp___

Ya arkadaşlar benimde bir sorum olacak arkadaşımız sormuş gerçi kendisinden özür dileyerek bende bir soru sormak istiyorum, benim araçta 185-65-R14 ebadlarında 5.5" lik bir lastik var bende şunu düşünüyordum, 195-65-R14 takabilir miyim diye, aynı arkadaşımızın düşündüğü gibi, sizce takabilir miyim? takarsam bir sorun olur mu? Teşekkür ederim anlayışınız için.

taban genişliğini profili ve jantı değiştirmeden arttırmak sürtünmeyi arttıracağından motoru daha fazla zorlar ve bu da tüketimi arttırır..eğer 195 taban genişliği istiyorsanız birebir eşdeğer ölçü 195/60 14 tür..
  • Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Saygılarımla...
  • Arkadaşlar benim aracımın orjinal lastikleri 185 60 14 iken eski sahibi 185 55 14 takmış. Ben de 195 takmak istiyorum hangi ölçüler uygun olabilir sizce?
  • quote:

Arkadaşlar benim aracımın orjinal lastikleri 185 60 14 iken eski sahibi 185 55 14 takmış. Ben de 195 takmak istiyorum hangi ölçüler uygun olabilir sizce?

195 55 14 olur
  • lastik ölçülerini A / B / C olarak düşün, boyut değişikliğini şu şekilde yapmalısın: A+10 / B-5 / C ;)

esas olan 106'yı dizginleyebilmektir, tofaş ile g.tünü yırtmak değildir :))
  • tabi 4 senedir hala lastik alamadıysan :D tarihe bakmamıştım üzgünüm :((
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.