meraba arkadaşlar İnternet baglantısı için pikatel model kullanıyorum, şimdiye kadarda bir sorun yaşamadım. bir hafta önce arkadaşım yanıma taşındı. evdeki bilgisayar 2 oldu fakat intenet baglantısında sıkıntı yaşıyorum. normal benim tek portlu pikatel ile intenete baglanabiliyorum fakat arkadaşım yanında getirmiş oldugu 4 portlu pegasus modemin ( diğer evde arkadaşları ile birlikte bunu kullandıklarını çalıştıgını söylüyor) baglantısını bi türlü yapamıyorum çünkü 192.168.1.1 adresine bile baglanamıyorum. kullanma klavuzuna göre bu adres kısmına kadar geliyorum fakat buraya gelince tıkanıp kalıyorum çünkü adres kısmına 192.168.1.1 yazınca sayfa görüntülenemiyor diyor. bu adres olmayınca aşağıdaki adresleride denedim yine olmadı sayfa görüntülenemiyor. 192.168.2.1/192.168.1.254/10.0.0.1/10.0.02 şu anda tek portlu pikatel modem ile nete baglıyım pegasusu baglayınca baglantı kısıtlı diyor. acaba modemler çakışıyormu. bilgisayar pikatel modemi tanıdıgından dolayı pegasus modemi algılamıyor olabilir mi?
arkadaşlar acil yardımınıza ihtitacım var. şimdiden teşekkürler ( not. arkadaşın kendi bilgisayarında en son kullandıgı modem pegasus degil)
önce şunu dene: modemin arkasında bir reset tuşu olması lazım,bir kalem yada iğne gibi bişiyle basıp resetleyin ayarları fabrika ayarlarına döner.
sonra ipsi doğrumu diye kontrol et Başlat > Çalıştır'a tıkla, cmd yazıp enterla. Dos penceresine ipconfig yazıp enterla ve bilgiler ekrana gelirse varsayılan ağ geçidi'nin karşısındaki IP numarasını browser'ına yaz.
son olarakda modemin kablosunu değiştir belki kabloda sorun vardır.
quote:
Orijinalden alıntı: NemesisR3
önce şunu dene: modemin arkasında bir reset tuşu olması lazım,bir kalem yada iğne gibi bişiyle basıp resetleyin ayarları fabrika ayarlarına döner.
sonra ipsi doğrumu diye kontrol et Başlat > Çalıştır'a tıkla, cmd yazıp enterla. Dos penceresine ipconfig yazıp enterla ve bilgiler ekrana gelirse varsayılan ağ geçidi'nin karşısındaki IP numarasını browser'ına yaz.
son olarakda modemin kablosunu değiştir belki kabloda sorun vardır.
benim iki bilgisayar var 4 portlu modemim var aynı kablo ile bilgisayardan baglanamazken laptopdan baglanabılıyorum yine bilgisayardan(masaüstünden) cmd» ip config kısmına girince varsayılan ağ gecidi kısmında bişey yazmıyor
192.168.1.1 kısmına girincede sayfa görüntülenemiyor diyor ve sag alt kosede baglanti simgesinin uzerine geldigimde " Sınırılı Bağlantı veya Bağlantı Yok" Seklinde Hata Veriyor
Yardımlarınızı ıcın sımdıden tesekkur ederım mumkun olan en kısa zamanda yardımncı olursanız sevınırım